Skocz do zawartości
neomagnet

Jaka Obudowa?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam pewien problem, chciałbym złożyć HTPC, w środku docelowo ma być mobo ze zintegrowanym AMD 785G, + jakiś jednordzeniowy athlon bądź sempron, który się mało grzeje. Nie wiem jednak w co to wszystko upakować. Zależy mi żeby to była buda typowa jak do HTPC, czyli "leżąca" i nieduża. Płyta będzie mATX i nic większego tam nigdy nie będzie, oddzielnej karty graficznej również nie planuję, więc wysoka też nie musi być. Najważniejsze kryterium to cena, chciałbym przeznaczyć max 100zł, buda może być używana, nawet porysowana, malowania się nie boję ;) zasilacz lepiej żeby był mATX, U1 raczej nie toleruję, są zdecydowanie za drogie. Komputer ma być zbudowany po jak najniższych kosztach, procesor, dysk i pamięci już mam, mobo upatrzone, pozostało tylko budę wybrać.

Przekopałem już allegro, ale jak znajduję coś sensownego to nie ma opisu ani zdjęć i nie mogę stwierdzić jaki zasilacz jest potrzebny a sprzedawcy jakoś niechętnie odpowiadają. Buda nie musi być jakaś super wypaśna, najlepiej żeby była czarna, to jedyne kryterium co do wyglądu. Firma nie ma żadnego znaczenia, może być tracer czy inny shit, i tak będzie postawiona w mało widocznym miejscu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie powiem, wygląda dosyć dobrze, malowanie to pikuś i praktycznie nic by mnie nie kosztowało bo wszystko co potrzebne już mam (niedokończony mod...) Zasilacz i tak bym wymienił bo to zwykły ATX a w domu leży i marnuje mi się MC-350.

Czekam jeszcze na inne propozycje.

Znalazłem takie coś:

http://allegro.pl/item772721306_goldenfiel...ep_fa_gw24.html

http://allegro.pl/item774700566_obudowa_de...p_d530_ssf.html

W tym HP martwi mnie tylko zasilacz...

Myślałem też nad obudowami po dellach GX, co sądzicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej GoldenField slim 2082B desktop jest też jakiś inny standard zasilacza - TFX.

Co do tej lacie - zasilacz tam będzie miniATX. Widoczna zatoka z zaślepką to zatoka 3,5 cala. Zatoka 5,25 cala jest pod klapką. Nie posiada ona chyba gniazd usb (chyba, że pod klapką). Można zawsze jakiś czytnik kart z gniazdem usb dać tam, gdzie jest zaślepka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi