mongothealien Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 witam ponownie. mam pompę 2000l/h i okazało sie, że moja miedziana chłodnica ze szrotu nie wytrzymała cisnieia :cry: jeden z moich ziomali powiedział mi, że prawdopodobnie była uszczelniana "na jajko" - to tłumaczuło by jej słabą wydajność - woda dochodziła do ponad 30 stopni... zalało mi mobo, grafę i kontroler raida... na szczęście miałem destylankę w obiegu i nic sie nie zjarało :wink: próbowałem ją pokleić jakimiś dziwnymi klejami do chłodnic ale dalej ciekła jak fontanna :lol: uzbierałem troche kaski i poszedłem do motoryzacyjnego - qpiłem nagrzewnicę do regaty za 120 zeta - jutro zapodam foty. wniosek jest jeden - NA SZROCIE ZDARZAJĄ SIĘ PEREŁKI, ALE NIESTETY KIJOWE !!! sorry za capsa, ale jakoś tydzień bez kompa źle na mnie wpłynoł :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 zanim sie cos zalozy robi sie testy 24h na wygrzanej wodzie... masz nauczke za swoja niecierpliwosc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 eee, sam doskonale wiesz, że nowy sprzęcik od razu wsadzasz do kompa :wink: chciałem dać wszystkim użytkownikom pokskiego piro, że wymywa z nagrzrwmicy wszelkie jajca i inne <span style="color:red;">[ciach!]</span>ły :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalP [xsrx] Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 nie wssadzam :) odrazu.. zanim zamontowalem swoj uklad moj ukladzik to 2 miesiace jeszcze dopieszczalem szczelnosc, zlaczki i rurki, zeby all cacy bylo :) Wikszasc userow na tym forum robi najpierw test szczelnosci :))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mongothealien koniecznie daj foty tej nagrzewnicy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 update: kolejne problemy :evil: zadowolony byłem tylko przez kilka godzinek. postanowiłem opić całą sprawę kilkoma bro i jakoś mnie zmogło :wink: położyłem się do wyra i obudziła mnie stara, mówiąc, że coś mi komp głośno chodzi 8O widze kałużę ale muza z kompa grała więc pomyślałem, że nie jest źle... monitor nie działał więc wyłączyłem kompa na ślepo. wąż na bloku był uszczelniony teflonem i to był błąd. suszenie. działa wszystko prócz grafy :evil: :evil: :evil: (lubiałem ją strasznie) 300 w plecy :evil: poniżej fota chłodnicy ( ni wiem jak to wygląda, bo jadę na ATI 1mb :roll: i głębia ma 8 bitów) wymiary: wysokość: 26 cm + wyloty szerokość: 17 cm głębokość: 5 cm wydajność: nie miałem czasu na wentyle, woda ma około 26 stopni, więc myślę, że spoko. choojowy jakiś ten dzień -> najpierw radość z postawienia kompa na nogi a później zonk z grafą... jutro qpuję radka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 widać fotę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Widac. Jakies wymiary zapodasz? :?: :?: :arrow: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mongothealien Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 nei rozumiem... podałem gabaryty chłodnicy...26x17x5 cm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...