sylwestergolab Opublikowano 12 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2009 (edytowane) witam mam pytanie odnosnie polaczenia 2 kart graficznych w sli. mam plyte glowna Gigabyte GA-P55-UD3 i spotkalem sie ze sprzecznymi informacjami na temat laczenia 2 kart nvidia, niektorzy uwazaja ze ta plyta obsluguje sli a niektorzy ze tylko crossfire. po drugie na stronie gigabyte znalazlem informacje ze jedno zlacze pci jest Slot 1x PCI Express x 16 (x16) a drugie 1 złącze PCI Express x 16 (x4) i nie wiem czy jezeli bym dwie karty polaczyl to czy pci chodzilo by na x4 czy na x 16 bo ten drugi slot jest pci x 16 (x4). a jezeli w takim wypadku obie karty mialy by chodzic na pci x4 to czy wogole jest sens kupowac 2 karte (aktualnie mam gainward GTX260 896mb)czy lepiej kupic jakas karte X2 Edytowane 12 Października 2009 przez sylwestergolab Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 pierwsza karta będzie chodzić jaka 16x, druga jaka 4x. sli oficjalnie nie obsługuje, na modowanych sterach tak. puszczanie gtx260 na 4x nie ma sensu, zmień płytę, albo kupuj jedną mocniejszą grafę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...