Gość Defix Opublikowano 13 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2009 Witam Chcialbym sie zaczac uczyc tanczyc breakdance'a. I mam pewne pytanie do ludzi, ktorzy wlasnie tancza i zajmuja sie breakdance'em: chodzi mi o to ze mam juz 15 lat i czy to troche nie za pózno na rozpoczecie nauki? I czy moze ktos polecic jakas szkole tanca w okolicach rybnika na gornym slasku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 sama szkoła nie wystarczy, w domu musisz dbać o kondycję i siłę. i wcale nie chodzi mi o puste muskuły, do BD potrzeba mieć rozwinięte konkretne mięśnie. zapisz się lub po prostu pogadaj z jakimś trenerem capoeiry odnośnie tego jakie ćwiczenia na rozciąganie i poprawę siły oraz jaka dieta? od siebie polecam zwyczajnie po zamieniać kilka składników. mało smażonego jedzenia, dużo ryżu i białka (np jajka ale też nie przesadzaj) jedź regularnie i lepiej często niż dużo. ;) jak myślisz poważnie o tym tańcu (a innego podejścia nie ma, wóz albo przewóz...) to trzymaj się tego. :) BD to nie tylko ćwiczenia na zajęciach. to jest cała filozofia życia ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (np jajka ale też nie przesadzaj)jak można przesadzić z jajkami ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 zbyt duże spożywanych jajek szkodzą głównie na wzrok. konkretnych danych już dziś nie pamiętam, ale spożywanie chyba około 20 i więcej jaj tygodniowo poważnie szkodzi na wzrok. zależy od człowieka ile taka racjonalna norma wynosi, masa czy jest sportowcem (ci to mogą żreć ich dużo więcej bo i tak zaraz wszystko spalą) czy nie itp itd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@TI Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 szczerze mówiąc myślałem że będziesz powielał mit o cholesterolu albo bezpłodności XD a tu takie zaskoczenie, ciekawe... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 cholesterol slerol. każdemu trochę ruchu nie zaszkodzi aby się tłuszczyk nie odkładał ;) ale co do jaj to ja to całkiem poważnie piszę ;) a z tego co mi wiadomo to jajka poprawiają wręcz płodność :D :D :D też mnie tym zaskoczyłeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 prznar1 zanim zaczniesz ukladac komus diete poucz sie o tym. To nie silownia ze trzeba miec same weglowodany. BD to duza ilosc ruchu, wiele energi jest spalana. Wiele jest wydzielane wraz z poceniem, ogrzewaniem organizmu, Z reszta dla kazdej osoby przepisuje sie inna diete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 nie układam diety tylko daję wskazówki :) a to dwie oddzielne sprawy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 27 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 27 Października 2009 zbyt duże spożywanych jajek szkodzą głównie na wzrok. konkretnych danych już dziś nie pamiętam, ale spożywanie chyba około 20 i więcej jaj tygodniowo poważnie szkodzi na wzrok. zależy od człowieka ile taka racjonalna norma wynosi, masa czy jest sportowcem (ci to mogą żreć ich dużo więcej bo i tak zaraz wszystko spalą) czy nie itp itd.True. Bo jajko kurze zawiera prowitamina A a ona działna na wzrok i może go pogorszyć w ciemności ale tylko troche ;). Po powrotu do normalnej diety wzrok powinien wrócić do normy. Podobne sytuacje ma się jak się bierze izotretynoinę (wiec coś dużo silniejszego od jajek) a wzrok wracał do normy ludziom. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...