Skocz do zawartości
Tracer153

Głos Na Tv Z Pc

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was

Mam podłączony pc do telewizora (Samsung LE32S551) za pomocą kabla HDMI-HDMI przez przejściówkę DVI na Hdmi która podłączona jest do kompa wszystko ładnie chodzi tylko brak jest głosu i tu zaczyna się problem iż mam kabel jack - jack oraz przejściówkę Z M.JACK GNIAZDO NA 2xCHINCH WTYKI i do tej przejściówki mam podłączony kabel dwa razy chinch chinch który jest podłączony do wejści audio w telewizorze które jest przystosowane do Hdmi dvi audio i głosu brak bardzo proszę o omoc calą instrukcję telewizora przejrzałem i nic proszę o szybką odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w tym ceneo na stronce jest taki punkt, że posiada wejście PC. pewnie jeden z portów HDMI jest dedykowany pod pc albo port PC jest na DSUBie. jeśli ta druga opcja to sprawdź czy jest dźwięk przy podłączeniu przez DSUB, w przeciwnym razie myślę, że albo podłączyłeś kompa pod złe HDMI (dedykowane pod kompa weźmie analogowe audio), albo coś w ustawieniach ze źródłem dźwięku.

Także na odległość moja propozycja to wczytanie się w instrukcję, bo przy przeglądaniu często najważniejsze szczegóły umykają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No w tym przypadku to musiałbyś mieć do karty kabelek dwużyłowy podłączany w okolicy śledzia a z drugiej strony do wyjścia spdif na płycie głównej (podobny do takich jak kiedyś podłączało się cd-romy do płyty gł)

Do którego HDMI masz podłączony przewód?

Edytowane przez _piotrek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, ściągnąłem aż pdfa, nie ma tam nic na ten temat. Co mi zostaje ostatniego z pomysłów. Podłącz dźwięk pod wejście analogowe koło DSUBA, puść jakąś muzyke i ustaw wejście w TV na PC. Jeśli będzie grało to coś z tamtym wejściem jest do [gluteus maximus] i chyba zostaje gwara.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi