Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Witam was Mam podłączony pc do telewizora (Samsung LE32S551) za pomocą kabla HDMI-HDMI przez przejściówkę DVI na Hdmi która podłączona jest do kompa wszystko ładnie chodzi tylko brak jest głosu i tu zaczyna się problem iż mam kabel jack - jack oraz przejściówkę Z M.JACK GNIAZDO NA 2xCHINCH WTYKI i do tej przejściówki mam podłączony kabel dwa razy chinch chinch który jest podłączony do wejści audio w telewizorze które jest przystosowane do Hdmi dvi audio i głosu brak bardzo proszę o omoc calą instrukcję telewizora przejrzałem i nic proszę o szybką odpowiedz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Na stronie Samsunga nie znają takiego modelu, nie chodzi czasem o B551? Jeżeli tak, podłączyłeś pewnie do audio in przy componencie, zobacz czy masz głos jak przełączysz źródło na component. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 http://www.ceneo.pl/1438187 tu jest mój tv jeśli coś możecie to poradźcie aby był głos na tv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 w tym ceneo na stronce jest taki punkt, że posiada wejście PC. pewnie jeden z portów HDMI jest dedykowany pod pc albo port PC jest na DSUBie. jeśli ta druga opcja to sprawdź czy jest dźwięk przy podłączeniu przez DSUB, w przeciwnym razie myślę, że albo podłączyłeś kompa pod złe HDMI (dedykowane pod kompa weźmie analogowe audio), albo coś w ustawieniach ze źródłem dźwięku. Także na odległość moja propozycja to wczytanie się w instrukcję, bo przy przeglądaniu często najważniejsze szczegóły umykają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Jaka masz karte graficzna? Bo wiele nowych przesyla dzwiek normalnie po HDMI i trzeba tylko ustawic to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) geforce 9600 gso Edytowane 14 Października 2009 przez Tracer153 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) No w tym przypadku to musiałbyś mieć do karty kabelek dwużyłowy podłączany w okolicy śledzia a z drugiej strony do wyjścia spdif na płycie głównej (podobny do takich jak kiedyś podłączało się cd-romy do płyty gł) Do którego HDMI masz podłączony przewód? Edytowane 14 Października 2009 przez _piotrek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 HDMI 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 ok, to moze weź sprawdź czy dźwięk w ogóle wychodzi z kompa w takim razie, czyli zamiast swoich przejściówek daj jakieś głośniki, jeśli będzie to zostaje instrukcja i f-cje audio moim zdaniem, albo dalej fora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 dzwięk wychodzi i jak jest tak mozliwość to jak mozna zmienić dzwięk w tv na analogowy bo moze gdy pod hdmi jest podłączony to on myśli że idzie high definition audio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 pewnie w menu... w quick guide masz pokazane, że przy podłączeniu kompa przez dvi do hdmi2 audio idzie zaraz do gniazd obok. teoretycznie to powinno wystarczyć, jeśli nie to dalej stawiam na to, że zmiana na analog jest w instrukcji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tracer153 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Przeczytałem całą instrukcję i nic nie ma w niej o zmianie na dzwięk analogowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Wiem, ściągnąłem aż pdfa, nie ma tam nic na ten temat. Co mi zostaje ostatniego z pomysłów. Podłącz dźwięk pod wejście analogowe koło DSUBA, puść jakąś muzyke i ustaw wejście w TV na PC. Jeśli będzie grało to coś z tamtym wejściem jest do [gluteus maximus] i chyba zostaje gwara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...