innocent Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Cześć, jednak kupuję 260 GX 216 SP Palit'a. Teraz oglądałem TigerDirectBlog i powiedział, że do tej karty potrzeba 500W~550W i napięcie na linii 12V dosyć wysokie... czy uciągnie mi zasilacz tą kartę? CPU: e6550 2.33 @ 3.045 ghz RAM: 2x1024MB HDD: 160GB DVD: Samsung GPU: 260GTX (?!) Obudowa: http://www.sharkoon.com/html/produkte/pc_g...ex_en.html?id=6 I mam ten duży wenty + 120mm Pentagram BlueLeD Mam na tej zasiłce (chieftec 450W GPS 450AA-101A) i nie wiem czy mi uciągnie te zestaw... Planuje radiator na proca dokupić... A w zasiłce mam 1 x 6pin + molexy... Czy da rade? Edytowane 14 Października 2009 przez kubekz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Jeśli da radę, to na styk. Ten zasilacz ma taką obciążalnośc linii 12V jak wersja 400W. Wymień zasilacz na coś mocniejszego. Edytowane 14 Października 2009 przez blasphemy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) ale pociągnie? Bo nie mam kasy na zasilacz w tym momencie... A nie chce spartolić nieczego... Pomóżcie!! @UP !! Czy jest ktoś kto mi pomoże?! Edytowane 14 Października 2009 przez kubekz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) ale pociągnie? Bo nie mam kasy na zasilacz w tym momencie... A nie chce spartolić nieczego... Pomóżcie!! @UP !! Czy jest ktoś kto mi pomoże?! mam 450W bequiet(E5) i ciagnie Q9550@3.85Ghz oraz podkrecony GTX 260 (65mn) wiec twoj asilacz napewno wystarczy.Acha miałem Delte 300W i pociagnela E420 + 260GTX wiec nie mam pytan :razz: Edytowane 14 Października 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw1ssst Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Pociągnie luźno @naxt delty są jakieś zmutowane;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saleen Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Acha miałem Delte 300W i pociagnela E420 + 260GTX wiec nie mam pytan :razz: LOL Ty tak na serio? :D A ja myślałem, że jestem dobry bo trzymałem pod Deltą 300W Amdka 6000+ X2, 4gb, 2x hdd i 8600GT :lol2: Inna sprawa że u mnie chodziła półpasywnie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdiTT Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 w kompie syna bequiet 430W też daje rade z gtx260 z tym że , w tym niby o mniejszej mocy zasilaczu niż chieftec , amperaż na liniach 12v jest większy . więc odnośnie zastosowania chiefteca nie był bym taki pewny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miguel707 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Ja bym z GTX 260 nie ryzykował na tym Chieftec'u. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Przeciez Chieftec i bequiet to sa calkiem inne zasilacze! Bequiet wytrzyma duzo wiecej niz chieftec. Juz sama cena mowi o jego jakosci (kosztuje pewnie drugie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AdiTT Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Przeciez Chieftec i bequiet to sa calkiem inne zasilacze! Bequiet wytrzyma duzo wiecej niz chieftec. Juz sama cena mowi o jego jakosci (kosztuje pewnie drugie) no i o tym właśnie pisze , ponieważ Naxt pisał żę ma biquaiet 450W i ciągnie zestaw z GTX 260 , u mnie 430W ciągnie też zestaw z gtx 260 , ale ... biquaiet w podstawowej serii na zasilaczu 430W ma większą obciążalność lini 12 V niż 450w chieftec (36A vs 29A na chifie) , więc twierdzenie ze chieftec da rade jest na wyrost Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
White_Lies Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 u mnie póki co daje rade szef;] ale mysle w listopadzie byc moze przesiasc sie na OCZ-ta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Zasilacz kupię nowy ale za miesiąc. Mogę kupić tą kartę i będzie działać? Bo jedni mówią że tak, inni że nie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aImLeSS Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 A na odwrót ? W tym miesiącu zasilacz, a w przyszłym kartę ? 1. Jeden miesiąc Cie nie zbawi 2. Dopiero co weszły Radeony HD z serii HD 5xxx, więc powinna być obniżka cen zarówno w przypadku kart ATI jak i nVidia. Więc na dobre Ci to wyjdzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario_86 Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Wielu ludziom tak działa i to nietylko na tym forum ale co Ty kupisz to już zależy wyłącznie od Ciebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 ufać temu czemuś?... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
naxt Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) no i o tym właśnie pisze , ponieważ Naxt pisał żę ma biquaiet 450W i ciągnie zestaw z GTX 260 , u mnie 430W ciągnie też zestaw z gtx 260 , ale ... biquaiet w podstawowej serii na zasilaczu 430W ma większą obciążalność lini 12 V niż 450w chieftec (36A vs 29A na chifie) , więc twierdzenie ze chieftec da rade jest na wyrostmój bequiet 450(E5) ma 30A i ciagnie podkreconego Q9550@3.85 oraz podkreconego GTX 260 (65mn)+ 4GB ram wiec chiefiec 29A na pewno sobie poradzi z konf. kubekz Zasilacz kupię nowy ale za miesiąc. Mogę kupić tą kartę i będzie działać? Bo jedni mówią że tak, inni że nie...bedzie dzialac na 99%. LOL Ty tak na serio? :D A ja myślałem, że jestem dobry bo trzymałem pod Deltą 300W Amdka 6000+ X2, 4gb, 2x hdd i 8600GT :lol2: Inna sprawa że u mnie chodziła półpasywnie :D oczywiscie ze tak ta delta miała 18 na lini 12V. ufać temu czemuś?...jesli ten chefic tego nie pociagnie to jest wadliwy,to nie jest specjalnie pradozerny zestaw,to nie jest jakis TRACER czy CODEGON zeby sobie z tym nie poradzic.Dobra 350W prawdopodobnie by dała nawet rade :razz: w kompie syna bequiet 430W też daje rade z gtx260 z tym że , w tym niby o mniejszej mocy zasilaczu niż chieftec , amperaż na liniach 12v jest większy . więc odnośnie zastosowania chiefteca nie był bym taki pewnyten twoj zasilacz powinien dac rade Q9550@4.0Ghz oraz GTX 260. Edytowane 14 Października 2009 przez naxt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 no i o tym właśnie pisze , ponieważ Naxt pisał żę ma biquaiet 450W i ciągnie zestaw z GTX 260 , u mnie 430W ciągnie też zestaw z gtx 260 , ale ... biquaiet w podstawowej serii na zasilaczu 430W ma większą obciążalność lini 12 V niż 450w chieftec (36A vs 29A na chifie) , więc twierdzenie ze chieftec da rade jest na wyrostTe 36A to niby skąd? Chieftec spokojnie da radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Da rady i nie ma co popadać w paranoję, ale jak będzie za głośno i za ciepło, a będziesz przy kasie, to możesz chcieć kupić coś bardziej nowoczesnego. Edytowane 14 Października 2009 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil90 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Te 36A to niby skąd?Raczej on ma 30A :razz: Jak Bequiet daje rade to Chieftec też powinien dać rade, to tylko 1A różnicy. Edytowane 15 Października 2009 przez Emil90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Sugerujecie sie tylko tym co pisze na naklejce ? :lol2: A jak napisze ze codegen 300w ma naprawde 300w bo tak pisze na naklejce to tez uwierzycie? bequiet mimo tego ze ma niby tylko 1A wiecej to i tak wytrzyma duzo wiecej niz chieftec Chieftec da rade z tym kompem - mam model gps400AA i bez problemu radzil sobie z E2180 2ghz@3,8ghz i podkreconym radeonem HD4850 i nawet nie byl cieply (a clodzil go wentylator 750rpm) Edytowane 15 Października 2009 przez domban214 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mak888 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ja jak i kilka innych osób mając BQ E5 i Q9550 @ 3.7 - 3.8 GHz i GTX'a 260 (55nm) po OC niestety stwierdzimy że zasilacz pada !!!. Objawia się to losowym co jakiś czas zawieszaniem sterowników karty graficznej. Przegrzewaniem się zasilacza i głośną jego pracą. Ja wymieniłem zasilacz i od tej pory problem znikł. Miezyłem wachania napięc i były kosmiczne. Jeśli zależy Tobie na sprzęcie to wziąłbym coś lepszego i mocniejszego. z Conajmniej 33-36 A na lini +12V. Ale to Twój wybór , Twój sprzęt i Twoja decyzja kogo posłuchasz :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
innocent Opublikowano 21 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 21 Października 2009 Kupiłem, działa, zamykać :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...