Skocz do zawartości
innocent

Gtx 260 216sp + 450w Gps 450aa-101a

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

jednak kupuję 260 GX 216 SP Palit'a. Teraz oglądałem TigerDirectBlog i powiedział, że do tej karty potrzeba 500W~550W i napięcie na linii 12V dosyć wysokie... czy uciągnie mi zasilacz tą kartę?

CPU: e6550 2.33 @ 3.045 ghz

RAM: 2x1024MB

HDD: 160GB

DVD: Samsung

GPU: 260GTX (?!)

Obudowa: http://www.sharkoon.com/html/produkte/pc_g...ex_en.html?id=6 I mam ten duży wenty + 120mm Pentagram BlueLeD

Mam na tej zasiłce (chieftec 450W GPS 450AA-101A) i nie wiem czy mi uciągnie te zestaw... Planuje radiator na proca dokupić...

A w zasiłce mam 1 x 6pin + molexy...

Czy da rade?

Edytowane przez kubekz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale pociągnie? Bo nie mam kasy na zasilacz w tym momencie... A nie chce spartolić nieczego... Pomóżcie!!

@UP !!

Czy jest ktoś kto mi pomoże?!

mam 450W bequiet(E5) i ciagnie Q9550@3.85Ghz oraz podkrecony GTX 260 (65mn) wiec twoj asilacz napewno wystarczy.Acha miałem Delte 300W i pociagnela E420 + 260GTX wiec nie mam pytan :razz: Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Acha miałem Delte 300W i pociagnela E420 + 260GTX wiec nie mam pytan :razz:

LOL Ty tak na serio? :D

A ja myślałem, że jestem dobry bo trzymałem pod Deltą 300W Amdka 6000+ X2, 4gb, 2x hdd i 8600GT :lol2:

Inna sprawa że u mnie chodziła półpasywnie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeciez Chieftec i bequiet to sa calkiem inne zasilacze!

Bequiet wytrzyma duzo wiecej niz chieftec. Juz sama cena mowi o jego jakosci (kosztuje pewnie drugie)

no i o tym właśnie pisze , ponieważ Naxt pisał żę ma biquaiet 450W i ciągnie zestaw z GTX 260 , u mnie 430W ciągnie też zestaw z gtx 260 , ale ... biquaiet w podstawowej serii na zasilaczu 430W ma większą obciążalność lini 12 V niż 450w chieftec (36A vs 29A na chifie) , więc twierdzenie ze chieftec da rade jest na wyrost

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na odwrót ? W tym miesiącu zasilacz, a w przyszłym kartę ?

1. Jeden miesiąc Cie nie zbawi

2. Dopiero co weszły Radeony HD z serii HD 5xxx, więc powinna być obniżka cen zarówno w przypadku kart ATI jak i nVidia. Więc na dobre Ci to wyjdzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i o tym właśnie pisze , ponieważ Naxt pisał żę ma biquaiet 450W i ciągnie zestaw z GTX 260 , u mnie 430W ciągnie też zestaw z gtx 260 , ale ... biquaiet w podstawowej serii na zasilaczu 430W ma większą obciążalność lini 12 V niż 450w chieftec (36A vs 29A na chifie) , więc twierdzenie ze chieftec da rade jest na wyrost

mój bequiet 450(E5) ma 30A i ciagnie podkreconego Q9550@3.85 oraz podkreconego GTX 260 (65mn)+ 4GB ram wiec chiefiec 29A na pewno sobie poradzi z konf. kubekz

Zasilacz kupię nowy ale za miesiąc. Mogę kupić tą kartę i będzie działać? Bo jedni mówią że tak, inni że nie...

bedzie dzialac na 99%.

LOL Ty tak na serio? :D

A ja myślałem, że jestem dobry bo trzymałem pod Deltą 300W Amdka 6000+ X2, 4gb, 2x hdd i 8600GT :lol2:

Inna sprawa że u mnie chodziła półpasywnie :D

oczywiscie ze tak ta delta miała 18 na lini 12V.

ufać temu czemuś?...

jesli ten chefic tego nie pociagnie to jest wadliwy,to nie jest specjalnie pradozerny zestaw,to nie jest jakis TRACER czy CODEGON zeby sobie z tym nie poradzic.Dobra 350W prawdopodobnie by dała nawet rade :razz:

w kompie syna bequiet 430W też daje rade z gtx260 z tym że , w tym niby o mniejszej mocy zasilaczu niż chieftec , amperaż na liniach 12v jest większy . więc odnośnie zastosowania chiefteca nie był bym taki pewny

ten twoj zasilacz powinien dac rade Q9550@4.0Ghz oraz GTX 260. Edytowane przez naxt

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te 36A to niby skąd?

Chieftec spokojnie da radę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugerujecie sie tylko tym co pisze na naklejce ? :lol2:

A jak napisze ze codegen 300w ma naprawde 300w bo tak pisze na naklejce to tez uwierzycie?

bequiet mimo tego ze ma niby tylko 1A wiecej to i tak wytrzyma duzo wiecej niz chieftec

Chieftec da rade z tym kompem - mam model gps400AA i bez problemu radzil sobie z E2180 2ghz@3,8ghz i podkreconym radeonem HD4850 i nawet nie byl cieply (a clodzil go wentylator 750rpm)

Edytowane przez domban214

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jak i kilka innych osób mając BQ E5 i Q9550 @ 3.7 - 3.8 GHz i GTX'a 260 (55nm) po OC niestety stwierdzimy że zasilacz pada !!!. Objawia się to losowym co jakiś czas zawieszaniem sterowników karty graficznej. Przegrzewaniem się zasilacza i głośną jego pracą. Ja wymieniłem zasilacz i od tej pory problem znikł. Miezyłem wachania napięc i były kosmiczne. Jeśli zależy Tobie na sprzęcie to wziąłbym coś lepszego i mocniejszego. z Conajmniej 33-36 A na lini +12V.

Ale to Twój wybór , Twój sprzęt i Twoja decyzja kogo posłuchasz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi