Bolmex Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Witam Kupiłem sobie amacroxa warrior AX450 i mam pewien problem. Po zakupie owego zasilacz komputer wyłącza się mniej więcej co parę godzin jest to dla mnie wielki problem gdyż lubię długo posiedzieć na komputerze a nieraz nawet podczas zwykłego przeglądania internetu od tak się wyłączy. Nie wiem czy tak jest ale cooler jaki obecnie posiadam (intelowski) gdy dotknę go z tyłu (jak najbliżej procesora) jest w miarę gorący. Nie wiem czemu się tak dzieję ale po wyłączeniu go odczekaniu paru chwil mogę włączyć go i dalej normalnie pracować (przez kilka godzinek). Proszę o szybką pomoc! Dodam jeszcze jaki mam sprzęt: Typ procesora: DualCore Intel Pentium D 805, 2666 MHz (20 x 133) Płyta główna: http://www.arest.pl/index.php?inc=produkt&...0&grupa=368 Pamięć fizyczna (RAM): 448 (667MHz) Karta graficzna: zintegrowana ATI RADEON XPRESS 200 Series (64 MB) Napęd dysków optycznych: SONY DVD RW DW-Q30A Dysk: SAMSUNG SP1654N (149 GB, IDE) Pozdrawiam Bolmex i czekam na szybką odpowiedź Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Możliwe że proc Ci się przegrzewa, Pentium D potrafią się nieźle zagrzać. Zmień chłodzenie może to pomóc. Przy poprzednim zasilaczu nic takiego się nie działo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolmex Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Przy poprzednim zasilaczu działo się tak ale to było ok. 6-9 miechów temu i po przeczyszczeniu całego kompa skutkowało i nie wyłączał się aż do momentu gdy zmieniłem zasilacz. Proszę o szybką odpowiedź. Ps. W tym momencie mam takie stopnie: Płyta główna 30 °C (86 °F) ale o ile się nie mylę wcześniej było ok. 37 coś takiego Procesor 73 °C (163 °F) 70-80 °C Aux 51 °C (124 °F) SAMSUNG SP1654N 31 °C (88 °F) Napięcia: Napięcie rdzenia procesora 1.03 V Aux 2.48 V +3.3 V 3.33 V +5 V 5.59 V +12 V 12.89 V -12 V 2.69 V -5 V 4.00 V +5 V podczas wstrzymania pracy 5.04 V Mniej więcej coś takiego. Edytowane 14 Października 2009 przez Bolmex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrchak Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 To wygląda że proc jest gorący, jeżeli radiator też, to znaczy że się nie wyrabia. Jak masz skąd to zamień proca na inny i zobacz czy będzie to samo, jeżeli będzie ok to będzie konieczna wymiana chłodzenia, albo i procka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...