Skocz do zawartości
..::SNAP::..

smok na szybie ( "grawerowanie" )

Rekomendowane odpowiedzi

Za to:

Sprzedaje naklejki, różne wzory, możecie dawać własne projekty gg: 2737830

(nie można mieć reklam ani ogłoszeń w podpisach)

PS. co do tych wzorów... Lesiu miał mi je podesłac na maila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalnie mogę powiedzieć że skończyłem grawerowac moją szybkę. grawerowałem diamentowym trzpienie (kulka 1,8mm), giętkim wężem i wiertarą.

Po podświetleniu lepiej wygląda wzór od strony przeciwnej niż grawerowana, to taka mała uwaga... :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakby ktos chcial koncowki do grawerowania to oferuje dosc szeroki asortyment :D

KOncowki so z nasypem diamentowym lub z weglikow spiekanych :D

http://strony.wp.pl/wp/g.i.k.e.r/tarczki.html

http://strony.wp.pl/wp/g.i.k.e.r/koncowki.html

To tyle i milego grawerowania :D

UPDATE!!

zapomnialem dodac ze koncowki te w ksztalcie kulki sa od 1mm do 2,1mm co 0.2mm :D

to pa all

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oficjalnie mogę powiedzieć że skończyłem grawerowac moją szybkę. grawerowałem diamentowym trzpienie (kulka 1,8mm), giętkim wężem i wiertarą.

Po podświetleniu lepiej wygląda wzór od strony przeciwnej niż grawerowana, to taka mała uwaga...  :wink:

zapodaj foto :!:

grawerowanie to kiepska zabawa :)

ja wole piaskowanie :!: ladniej wychodzi i lepiej wiadc niz grawerowane ( nawet bez podswietlenia )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po podświetleniu lepiej wygląda wzór od strony przeciwnej niż grawerowana, to taka mała uwaga...  :wink:

zapodaj foto :!:

grawerowanie to kiepska zabawa :)

ja wole piaskowanie :!: ladniej wychodzi i lepiej wiadc niz grawerowane ( nawet bez podswietlenia )

Fofosa bym zapodał, gdybym miał czym pstryknąć.

Ja właśnie wygrawerowałem wzór na styl piaskowania :!: nie ma on tylko głębokich krawędzi, tylko jest na całeś powierzchni jednakowo zmatowiony :!: i wygląda jakby był wypiaskowany :wink: W szkle ciężko uzyskać równy, głęboki rowek, dlatego zdecydowałem się na zmatowienie ;)

PS. zdjęcia będą jak skończe modda, narazie jestem w 98,6 % do końca :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm ja mowilem o grawerowaniu ale z efektem piaskowania :D

^Tzn nie graweruje tylko konturu ale calosc i efekt jest naprawde przyjemny, a dzieki grawerowaniu moge osiagnac efekt trojwymiarowosci bo moge regulowac sobie glebokosc grawerki :D

Ale wiadomo kazdemu odpowiada cos innega - a mi akurat grawerowanie bardzo sie podoba D:

To tyle narqa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tzn wiesh o co chodzi ;)

ze moge grawerowac na rozne glebokosci :D

A gdyby miec grube szklo i troszke czasu to na upartego mozna by bylo wyrzezbic cos :D a wtedy byl by jush pelny trojwymiar :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w szkle bylby lepszy efekt i dotego szklo sie nierysuje :D

A plexa przy dluzszej obrobce lubi sie podtopic :D

Teraz jeszcze bede kombinowal czy da sie szklo wypolerowac :D tzn po tym jak je zjade dremelkiem to zeby sie dalo potem je wypolerowac zeby znoof bylo przezroczyste D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sluchaj snap cwaniaku jeden :x :x :x . Nie bedziesz mnie <span style="color:red;">[ciach!]</span>a oczernial i <span style="color:red;">[ciach!]</span>a <span style="color:red;">[ciach!]</span>lil glupot w CHIEFTEC'u ze <span style="color:red;">[ciach!]</span>a ja to od ciebie zerznalem sposob (oraz wzor) wykonywania smokow ktore opublikowalem w tym topicu - http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=302...hlight=hydorium - prezentowalem wtenczas poczatki mojego moda

moze dla forumowiczow to blacha sprawa , ale nie dla mnie , bo to jest istne obrazanie - dla dowodu ,to spojrzcie na daty mojego topica z wczesna prezentacja mojej budy i date zalozenia tego topica

jeszcze pamietam jak sie mnie grzecznie wypytywales jak to robilem :x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi