fateban Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 Witam Was mam problem mianowicie niefortunnie udało mi się wylać piwo na klawiaturę, odłączyłem go od prądu i wysuszyłem . Jednak teraz podczas uruchamiania cały czas bardzo głośno pika w odstępach pół sek. i nie chce się włączyć , dopiero podczas następnych podejść się włącza - jak to naprawić ?? albo czego to jest wina .Następny problem to klawisz tab który czasami sam się wciska . Bardzo Was proszę o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 14 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2009 A jak się włączy, to klawiatura działa normalnie? Gdzieś może być jeszcze jakaś wilgoć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fateban Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 tak działa normalnie bo do biosu mogę wejść Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektronek Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Chodziło mi o to, czy jak wejdziesz do systemu to możesz normalnie pisać i nie ma żadnych anomalii. Klawiatura w tym lapku ma z kilkadziesiąt pinów więc raz może zwierać, a raz nie. Raz ci się uruchomi, a innym razem piwo zewrze coś wewnątrz i daje komunikat o awarii sprzętu. Sprawdź w manualu, bo mi się sowjego nie chce szukać ;P co oznaczają komunikaty POST wydawane przez lapka. Chodzi o te piknięcia i miganie diodek - powinno być gdzieś wypisane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...