Gość Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 witam kuzynek planuje odświeżyć kompa, wraca do pieca z x360, kupił gf 8800gt zotaca i prosił, żeby dobrać proca, mobo, ram, wg mnie dojdzie jeszcze buda i chłodzenie na procka, zasilacz ma chiefteca gps 400w, kwota to max 1200 pln (na chwilę obecną - nie wiem, kiedy zakupy), monitor ma jeszcze crt 17" ale za jakiś czas pewnie też zmieni jak fundusze pozwolą moja propozycja (sugerując się zestawami): proc: Athlon II X4 620 albo X2 240 mobo: GB MA770T-UD3P ram: 2x2 gb GoodRam 1333 MHz na chwilę obecną daje to ok. 1000 pln, buda to chyba będzie coś z CM Elite, co do chłodzenia to nie mam pojęcia, jakieś porady, uwagi? dzięki z góry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Zestaw z x4 ok. Chłodzenie np. Mugen 2 + AS5 i kręcić proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Tak, napewno zaraz się zlecą ludzie i będą mówić chłodzenie to najlepiej AC Freezer Extreme... Jest to oczywiście niedorzeczne, a ludzie wciskający to "chłodzenie" nie mają pojęcia o jego wydajności. Chłodzenie Scythe Mugen 2, nie daj się nabrać na inne. Jeśli komputer ma posłużyć na dłuższy okres czasu to procesor 4 rdzeniowy bez żadnego ale. Nie ukrywajmy, era 2 rdzeni już się kończy, coraz więcej gier jest/bedzie robione na 4 rdzenie i w tym kierunku trzeba rozwijać platformę. Osobiście równierz dopłacił bym te 25 zł do AsRock M3A785GXH- nowszy chipset, zintegrowana karta graficzna która zawsze na wszelki wypadek się przyda. O zasliacz nie trzeba się obawiać, napewno da sobię radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 dzięki za opinie, tak się zreflektowałem i też stwierdziłem, że już nie ma co kupować dwujajowców, zresztą nie tylko do gier będzie komp ale też do jakichś animacji więc x4 będzie akurat na miejscu, chłodziwo kosztuje swoje ale kuzyn chyba da się przekonać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...