sparda Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Potrzebuje jakiegos lapka, ktory bedzie mi sluzyl tylko do internetu. Taki ktory bede mogl zostawiac na cala dobe do sciagania plikow. Zadnych gier czy filmow nie bede odpalal. Chce wydac max 1500zl -musi byc duzy dysk(ze 200gb) -zbytnio nie mulic -bateria powinna dlugo trzymac -cos miare dobrego, nie awaryjnego przydalaby sie nagrywarka z obsluga Dual Layer EDIT Cena wzrasta do 2tys i tutaj powstaje pytanie mozna za tyle kupic cos co pociagnie bez problemu filmy w hd i bedzie mialo HDMI do podlaczenia do tv full hd? Edytowane 4 Listopada 2009 przez sparda Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 zobacz Lenovo N500 (NS75PPB) za ok. 2000 zł lub Dell Studio 1555 za ok. 2300 zł. Spełniają wszystkie wymagania i mają HDMI, o co trochę ciężej w tańszych laptopach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 A lenovo G550? pojda na tych lapkach filmy w full hd? jak z czasem baterii? o zadnym grzaniu sie czy zwiechach nie ma mowy, notebook bedzie praktycznie gral caly czas i musze miec pewnosc, ze moge go zostawic w domu na dobe-2 bez ,, nadzoru,, i caly czas bedzie prawidlowo dzialal. Jak z kartami graficznymi? podlacze to do wiezy Pianocraft E810 i zalezy mi na w miare dobrym dzwieku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gglon Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Jeśli to ma być 2 komputer, to o ile przeglądanie internetu nie będzie zbyt intensywne i nie będziemy korzystali z bardziej zaawansowanych aplikacji, to starczy netbook. Tylko, wtedy napęd trzeba kupić oddzielnie. Zaletą netbooka będzie bardzo niski pobór energii, co czyni go sprzętem idealnym do sciagania plików, czy też służeniu jako mały serwer. Np. taki Asus Eee PC 1005HA za 1250zł + dysk 500GB za 180zł + kieszeń na dysk USB za 30zł + ew. napęd zewnętrzny za 200zł = 1610zł na sprzęt idealny do sciągania 24/7 A jeśli ma być trochę bardziej intensywnie użytkowany, to wtedy trzeba jednak brać laptopa. Będzie to jednak rozwiązanie droższe i bez dysku zewnętrznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Raczej musi byc notebook gdyz bedzie to brane na raty i nie moge sobie pozwolic na kupowanie dyskow i napedow oddzielnie na pewno sa tez dobre notebooki do sciagania 24/7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Co do filmów HD, w moim mam procka C2D 2x1,6GHz i bez wspomagania sprzętowego z karty grafiki płynnie odtwarzany jest materiał 1080p. Więc chyba wszystko oprócz najtańszych pozycji uciągnie dziś FullHd bez problemu. Jeśli do tego będziesz miał niezintegrowaną kartę graficzną to teraz chyba wszystkie z AMD i nVidia mają sprzętowe dekodery do HD. Jeśli natomist chodzi o dźwięk to fajnie jakby lap miał wyjście spdif (najlepiej jack+optyk w jednym gnieździe). Jeśli piano ma wejście cyfrowe to będzie to mega najlepsza opcja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 wlasnie piano nie ma optyka, w gre wchodza tylko czincze i mam ta przejsciowke jack na czincze Chyba jutro rano zamowie della 1555 z dyskiem 250gb, wydaje mi sie, ze bedzie dobry Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 No grać to będzie, pytanie tylko jak. Ja w swoim XPS M1330 niestety nie mogę się za bardzo cieszyć dźwiękiem z integry, dlatego też sprawę załatwia zewnętrzna karta dźwiękowa na USB (pcmka). No a z kompa pewnie będziesz zadowolony. Ew. przed kupnem możesz przerzeć jakiś temat użytkowników tego konkternego lapa, żeby być przygotowanym na ew. niespodzianki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sparda Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 ile kosztuje tak karta usb? mozesz dac linka? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Niebardzo, nie ma jej w sprzedaży normalnej, bo to karta DIY. Ja kupowałem gdzieś rok temu, może półtora za jakieś 120-130zł. Obecnie może można ją dostać na allegro, forum audiostereo? Chyba, że kupisz sobie jakąś inną zewnętrzną na usb, choć nie wiem jak jest z jakością u nich, no a potem to są już droższe DACi (DAC - digital analog converter). Lampucera jest ponoć mega dobra, ale kosztuje sporo. Tutaj przykładowy link: http://allegro.pl/item777253543_dac_lampuc...1_pcm_1978.html Nie wiem czy okazja, czy ktoś szuka naiwniaka, nie jestem mocno w temacie. Możesz zatytać np. Heathen'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...