DanioS Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Witam was, mam kilka pytań. Zacznę od tego iż kilka tygodni temu dostałem 1900zł w ramach gwarancji za starego Radeona 4870x2 i właśnie chcę wam zadać kilka ważnych pytań podam jeszcze tylko specyfikację mojego komputera. CPU: Amd Phenom x3 710 + Pentagram Karakorum O/C - 3.7GHz GPU: BRAK. MOBO- AsRock a780GXH ZASILACZ: Antec EarthWatts 650W Mam zamiar poczekać do tego listopada i kupić Radeona 5870x2 (podobno cena bedzie wynosiła mniej niz 1700zł) a mianowicie zastanawiam sie nad zmianą procesora na AMD Phenom II X4 940 Quad-Core (599zl), bo podobno moj procesor nie będzie wykorzysytwał możliwości karty graf. i teraz mi powiedzcie: 1. Czy to jest korzystna zmiana? 2. Czy może kupić jakąś nową karte od Nvidii? 3. Czy mój zasilacz nie będzie miał problemów z tym procem i kartą? weźcie pod uwagę ze zapewne podkręce go do ~4GHz 4. Jeżeli obie opcje są złe do doradźcie mi Procesor + kartę KOMPUTER DO GIER (DX11- OBOWIAZEK) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prolog Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Wykrecilbym tego x3 i kupil 5870. Cena ktora podajesz bedzie do osiagniecia ale chyba w styczniu ;] Zmiana moim zdaniem malo korzystna. Od nV nie ma nic ciekawego teraz. Antec robi dobre zasilki jak i budy, a twoj da rade spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Ja bym na Twoim miejscu kupił HD5850 lub nawet HD5870, ale nie teraz tylko jak ceny staną się w miarę normalne bo teraz to jeszcze nowość i są sztucznie zawyżone. Co do kupowania pełnego X4 jak na razie nie widzę większego sensu, poczekaj z tym do nowego roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanioS Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 No nie wiem, przesiadka z 4870x2 na 5870 nie będzie zbytnio korzystna, chcę kupić grafikę na okres 2-3lat żeby wszystko mi na max ustawieniach chodziło. Dlaczego mam niebrać tego 5870x2??? jeżeli mój proc ogarnicza (Phenom x3 o/c 3.7GHz) to mogę go sprzedać doloże 300zl i kupię AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz (podręce do 3.8-4.0) i napewno juz nie będzie ogarniczał tego 5870x2 co myślicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...