Skocz do zawartości
DanioS

Kilka Pytań Dot. Procesora, Zasilacza I Nowych Kart Graficznych. R5870x2

Rekomendowane odpowiedzi

Witam was, mam kilka pytań. Zacznę od tego iż kilka tygodni temu dostałem 1900zł w ramach gwarancji za starego Radeona 4870x2 i właśnie chcę wam zadać kilka ważnych pytań podam jeszcze tylko specyfikację mojego komputera.

CPU: Amd Phenom x3 710 + Pentagram Karakorum O/C - 3.7GHz

GPU: BRAK.

MOBO- AsRock a780GXH

ZASILACZ: Antec EarthWatts 650W

Mam zamiar poczekać do tego listopada i kupić Radeona 5870x2 (podobno cena bedzie wynosiła mniej niz 1700zł) a mianowicie zastanawiam sie nad zmianą procesora na AMD Phenom II X4 940 Quad-Core (599zl), bo podobno moj procesor nie będzie wykorzysytwał możliwości karty graf. i teraz mi powiedzcie:

1. Czy to jest korzystna zmiana?

2. Czy może kupić jakąś nową karte od Nvidii?

3. Czy mój zasilacz nie będzie miał problemów z tym procem i kartą? weźcie pod uwagę ze zapewne podkręce go do ~4GHz

4. Jeżeli obie opcje są złe do doradźcie mi Procesor + kartę

KOMPUTER DO GIER (DX11- OBOWIAZEK)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym na Twoim miejscu kupił HD5850 lub nawet HD5870, ale nie teraz tylko jak ceny staną się w miarę normalne bo teraz to jeszcze nowość i są sztucznie zawyżone. Co do kupowania pełnego X4 jak na razie nie widzę większego sensu, poczekaj z tym do nowego roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie wiem, przesiadka z 4870x2 na 5870 nie będzie zbytnio korzystna, chcę kupić grafikę na okres 2-3lat żeby wszystko mi na max ustawieniach chodziło. Dlaczego mam niebrać tego 5870x2??? jeżeli mój proc ogarnicza (Phenom x3 o/c 3.7GHz) to mogę go sprzedać doloże 300zl i kupię AMD Phenom II X4 940 Quad-Core 3.0GHz (podręce do 3.8-4.0) i napewno juz nie będzie ogarniczał tego 5870x2 co myślicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi