Skocz do zawartości
MarkPL

Mozna przelaczyc mod. Lucent Neo+ na Full Du.plex?

Rekomendowane odpowiedzi

btw: jezeli sie gdzies pomylilem, to znajac zycie wpadnie PIT i poprawi :D

:]

owszem, dhcpserver zapamietuje po mac'ach

PPPoverEthernet // PPPoverATM

jedyna praktyczna roznica miedzy nimi jest taka ze pppoa pozwala na mtu = 1500

...tak wogole to czemu ci sie nie loguje na pppoe ?

[...]przez router na pewno sie da wlamac, ale juz nie tak latwo jak przez bridge[...]

...zalezy do czego jest podpiety ten bridge ;P

jak ktos wymysli sposob, ze przy sciaganiu 20plikow i wrzucaniu 7 na neo+ nie bylo lagow to go chyba ozloce

slowo kluczowe: priorytet pakietow

przyjmuje w sztabkach i w monetach ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...tak wogole to czemu ci sie nie loguje na pppoe ?

nie wiem :P ktoregos dnia przychodze ze szkoly i bach nie dziala. przez 8h nie dzialalo..... wkurzylem sie, wzialem kabel i przerobilem na pppoa i od tego czasu laczy sie za 1-szym podejsciem, a nie tak jak kiedys, ze 2-3razy restart i jest net

[...]przez router na pewno sie da wlamac, ale juz nie tak latwo jak przez bridge[...]

...zalezy do czego jest podpiety ten bridge ;P
hehe :] w sumie prawda :P ale to nei zmienia faktu, ze przez router jest sie trudniej wlamac :]

jak ktos wymysli sposob, ze przy sciaganiu 20plikow i wrzucaniu 7 na neo+ nie bylo lagow to go chyba ozloce

slowo kluczowe: priorytet pakietow

przyjmuje w sztabkach i w monetach ;]

da sie to zrobic na lucent@router :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozdrawiam ! przerobilem modem luce.... cell na router i podłączyłem switch 3 com który współdzieli połączenie między 2 kompy(narazie) . problem w ty ze zauważyłem że łącze zaczeło wolniej chodzic tzn. ok 30 kb jak cos sciągam oraz strony wolniej się otwierają , a wczesniej smigało 60+ kb więc w czym problem ? MTU mam zmniejszone na 1492 . RATUNKU ! POMOCY . dzięki za konkret podpowiedzi :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zobacz do ustawien modemu jak sie zalogowal (jaja beda jak Ci sie zalogowal 270/67 )  

a jak to ? Hyper terminal i co dalej?

między kompami przesyła bez zarzutu. ip na kompach przydzieliłem ręcznie . połączenia między modem - switch - kompy są kablami nieskrosowanymi. teraz przy otwieraniu stron na począdku jest zawsze wstrzymywane otwieranie na 4- 5 sek . prędkosci : www.symantec.com baze wirusów i http://www.numion.com/YourSpeed/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam że wcześniej nie odpisałem ale dopiero dzisiaj uruchomiłem neo+. Niestety jak to w życiu bywa TePsy

dostarczyły mi Sagem'a na USB a więc moje wcześniejsze pytania chyba na nie wiele się przydadzą , chyba że ktoś też ma taki mogem i ma podzielone (na terenie mieszkania oczywiście) w sieci. :cry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi