pit Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 btw: jezeli sie gdzies pomylilem, to znajac zycie wpadnie PIT i poprawi :D:] owszem, dhcpserver zapamietuje po mac'ach PPPoverEthernet // PPPoverATM jedyna praktyczna roznica miedzy nimi jest taka ze pppoa pozwala na mtu = 1500 ...tak wogole to czemu ci sie nie loguje na pppoe ? [...]przez router na pewno sie da wlamac, ale juz nie tak latwo jak przez bridge[...]...zalezy do czego jest podpiety ten bridge ;P jak ktos wymysli sposob, ze przy sciaganiu 20plikow i wrzucaniu 7 na neo+ nie bylo lagow to go chyba ozloceslowo kluczowe: priorytet pakietow przyjmuje w sztabkach i w monetach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ...tak wogole to czemu ci sie nie loguje na pppoe ?nie wiem :P ktoregos dnia przychodze ze szkoly i bach nie dziala. przez 8h nie dzialalo..... wkurzylem sie, wzialem kabel i przerobilem na pppoa i od tego czasu laczy sie za 1-szym podejsciem, a nie tak jak kiedys, ze 2-3razy restart i jest net [...]przez router na pewno sie da wlamac, ale juz nie tak latwo jak przez bridge[...]...zalezy do czego jest podpiety ten bridge ;P hehe :] w sumie prawda :P ale to nei zmienia faktu, ze przez router jest sie trudniej wlamac :] jak ktos wymysli sposob, ze przy sciaganiu 20plikow i wrzucaniu 7 na neo+ nie bylo lagow to go chyba ozloceslowo kluczowe: priorytet pakietow przyjmuje w sztabkach i w monetach ;] da sie to zrobic na lucent@router :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 afaik to nie....;] ale nie poddawaj sie....moze wymyslisz cos nowego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 afaik to nie....;] ale nie poddawaj sie....moze wymyslisz cos nowego ;] :lol: :?: o co chodzi :?: na ktore to odpowiedz :?: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 "da sie to zrobic na lucent@router ?" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 16 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2003 Pozdrawiam ! przerobilem modem luce.... cell na router i podłączyłem switch 3 com który współdzieli połączenie między 2 kompy(narazie) . problem w ty ze zauważyłem że łącze zaczeło wolniej chodzic tzn. ok 30 kb jak cos sciągam oraz strony wolniej się otwierają , a wczesniej smigało 60+ kb więc w czym problem ? MTU mam zmniejszone na 1492 . RATUNKU ! POMOCY . dzięki za konkret podpowiedzi :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 moze drugi komputer tez cos sciaga w tym czasie ;] tak to czasem bywa z komputerami ze lubia sobie cos sciagac po cichu (divxy jakies wredne) ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 nie nic nie sciąga . a nawej jak wyłączony jest drugi komp to tak samo działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 zobacz do ustawien modemu jak sie zalogowal (jaja beda jak Ci sie zalogowal 270/67 :P) restartowales modem :?: skad sciagasz pliki :?: czym sprawdzasz predkosc :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 i mam jeszcze jedna teorie ;) przeslij jakis plik miedzy jednym a drugim kompem (koniecznie przez FTP LANowe) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swiety Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 zobacz do ustawien modemu jak sie zalogowal (jaja beda jak Ci sie zalogowal 270/67 ) a jak to ? Hyper terminal i co dalej? między kompami przesyła bez zarzutu. ip na kompach przydzieliłem ręcznie . połączenia między modem - switch - kompy są kablami nieskrosowanymi. teraz przy otwieraniu stron na począdku jest zawsze wstrzymywane otwieranie na 4- 5 sek . prędkosci : www.symantec.com baze wirusów i http://www.numion.com/YourSpeed/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 17 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2003 ale prędkość zmierz z jakiegoś szypkiego ftpa... np. ftp.wp.pl, ściągnij jakiś plik >20MB, to wtedy będziesz miał w miarę prędkość, jaką realnie osiągasz... najlepiej zmierz DUmeter'em... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 3 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Lipca 2003 Dziękuje wszystkim za pomoc i przepraszam że wcześniej nie odpisałem ale dopiero dzisiaj uruchomiłem neo+. Niestety jak to w życiu bywa TePsy dostarczyły mi Sagem'a na USB a więc moje wcześniejsze pytania chyba na nie wiele się przydadzą , chyba że ktoś też ma taki mogem i ma podzielone (na terenie mieszkania oczywiście) w sieci. :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...