daro1 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 kabelek ;] wlazisz na konsole i wpisujesz "ver" Wiem, że Ci się nie chce stukać w guziki, :lol: ale czy mógłbyś bardziej łopatologicznie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 laczysz sie przez COM1 (albo 2 :P) odpalasz hyperterminal (co i jak bylo wyzej) jezeli wyskoczy Ci pytanie o haslo to piszesz Xavi7000 albo Xavi700 nie pamietam :P wpisujesz ver i po zabawie :) bardziej lopatologicznie to na priv albo tutaj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 laczysz sie przez COM1 (albo 2 :P) odpalasz hyperterminal (co i jak bylo wyzej) jezeli wyskoczy Ci pytanie o haslo to piszesz Xavi7000 albo Xavi700 nie pamietam :P wpisujesz ver i po zabawie :) bardziej lopatologicznie to na priv albo tutaj Big THX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 kabelek ;] wlazisz na konsole i wpisujesz "ver" No ok spox dzieki tak myslałem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FREE_USER Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Ej wiara wszystko macie w książeczce od TPSY dostarczonej z modemem LUCENTA :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 A mi nie dali żadnej książeczki. Czy pdf na stronie neo to jest to samo? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukamon Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 teraz to tylko modle sie o lucenta :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 A mi nie dali żadnej książeczki. Czy pdf na stronie neo to jest to samo? www.lucent.com tam masz wszystkie instrukcje/guidy/manuale/biosy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 THX pit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Heh, mi tez nie dali zadnej instrukcji :( Ale po co mi to, czlowiek sobie poradzi bez tego :) A tak troche z innej beczki to podobno juz daja modemy pod USB... To bez sensu bo jak takiego podpiac bezposrednio pod router... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Pit moze ja jestem glupi ale nie moge znalezc na stronie lucenta biosu do mojego modemiku :( mozesz mi dac link jak dla debila prosze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Heh, mi tez nie dali zadnej instrukcji :( Ale po co mi to, czlowiek sobie poradzi bez tego :) A tak troche z innej beczki to podobno juz daja modemy pod USB... To bez sensu bo jak takiego podpiac bezposrednio pod router... no i wlasnie o to chodzi ;) trzeba ludzi troche powkurzac i utrudnic zycie..... zeby podzielic musisz postawic osobnego kompa :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 12 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2003 Pit moze ja jestem glupi ale nie moge znalezc na stronie lucenta biosu do mojego modemiku :( mozesz mi dac link jak dla debila prosze :)troche pokrecona maja to stronke to fakt customer support --> documentation & downloads --> general access support....--> CellPipe@ 20A ATM....-->downloads-->20A-GX--> voilla ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 thx :) zaraz sprawdze :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Error There are no matching distributions or configurations found. Interface(s): ,20A-GX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 :( co zrobic ?? tak w ogole to jest tam bios >1.66?? jak tak to prosze daj link :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro1 Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Nie wiem czy to możliwe, ale po zapodaniu komendy ver, okazało się, że mam 2.16B. 8O Poza tym całkiem inaczej przebiega przełączenie na fullduplex. Może ktoś już się z tym spotkał? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Error There are no matching distributions or configurations found. Interface(s): ,20A-GX grrr... jak nie ma jak jest bo sprawdzalem ;] http://pit.neostrada.pl/bios.lucent.166.zip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Nie wiem czy to możliwe, ale po zapodaniu komendy ver, okazało się, że mam 2.16B. 8O Poza tym całkiem inaczej przebiega przełączenie na fullduplex. Może ktoś już się z tym spotkał? moze zle jakos odczytales ;] na 1.66 powinien zwracac cos takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 A tak troche z innej beczki - do pit. Przełączyłem Lucenta na Full Du.plex i niestety dalej mam "przycinanie" na Counter Strike ( czasami działa ok. ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 A tak troche z innej beczki - do pit. Przełączyłem Lucenta na Full Du.plex i niestety dalej mam "przycinanie" na Counter Strike ( czasami działa ok. ) ...a sprawdz sobie czy te przycinania sa spowodowane przez modem napewno odpal sobie netgraph'a (podejrzewam ze "netgraph 1" albo "cl_netgraph 1" z konsoli), moze po prostu to sa packetlosty albo sprzetowo ci sie komp zacina odpal sobie singla/postaw swoj serwer i zobacz czy nadal tak sie dzieje update: chodzi o konsole w cs'ie nie w routerze of kors ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Wlasnie tak sie dzieje przewaznie jak ja postaiwe serwer - ale np sprawdzałem przed 10 minutami i było ok. A skad moga sie "zrobic" packetlosty ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 tzw. packetlosty to po prostu utracone pakiety , czyli wyslany pakiet do danego serwera ktory nie dotarl/nie wrocil... odpada w przypadku jesli sam stawiasz serwer wyglada na to ze sa to przycinki sprzetowe tzn. najprawdopodobniej szaleje ci w tle cos co lubi procka i sieciowke zuzywac ;] (kazaa,emule,dc++ itp.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Witchhunter Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 a czy mozna zmienic tryb na full-du.plex bez przelaczania modemu w tryb router? Czym sie ten tryb wogole rozni od bridge jesli i tak lan laczy sie z netem poprzez serwer ktory routuje i zmieniac tego nie zamierzam? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 pit Netgraph nie działa z consli - pisza unkown command :( A własnie nic nie szaleje bo specjalnie wyłaczyłem wszystkie DC podobne :) A od wczoraj zaobserwowłaem dziwny "problem" Jak stawiam serwer to kiedys bardzo szybko sie logował do "serwera" a teraz sprawdza wszytkie trzy - trwa to około 15 sekund w sumie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 a czy mozna zmienic tryb na full-du.plex bez przelaczania modemu w tryb router? Czym sie ten tryb wogole rozni od bridge jesli i tak lan laczy sie z netem poprzez serwer ktory routuje i zmieniac tego nie zamierzam?mozna w sumie niepotrzebnie podalem na poczatku zmiane na router (z przyzwyczajenia pewnie(dlaczego mnie nikt nie poprawil ? :P)) wchodzisz po prostu na konsole wpisujesz lan fullduplex enable home save tryb router pozwala ci na samodzielne nawiazywanie polaczenia przez sam modem i obsluge dhcp/pat w praktyce to wyglada tak ze nie musisz miec wlaczonego kompa zeby byc polaczonym albo zeby udostepniac net na inne kompy, podpinasz modem bezposrednio do ew. huba/switcha przy jednym kompie korzystajacym z modemu to wygodniej jest zostawic go na bridge Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 Error There are no matching distributions or configurations found. Interface(s): ,20A-GX grrr... jak nie ma jak jest bo sprawdzalem ;] http://pit.neostrada.pl/bios.lucent.166.zip to Pupa :P myslalem, ze tam jest >1.66 :P jak nie ma wiekszego to nie chce :P bo tego juz mam :D w sumie niepotrzebnie podalem na poczatku zmiane na router (z przyzwyczajenia pewnie(dlaczego mnie nikt nie poprawil ? :P))nie poprawilem, bo tez zawsze przestawiam na router :P :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 noose a jak ja pezełaczyłem na r, potem lan , fullDu.plex enabled i spowrotem na b to teraz fulldu.plex jest właczony czy nie ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noose Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 powinien byc wlaczony..... :P odpal koncole lan -> show i Ci pokaze wszystkie ustawienia. tam bedzie czy jest enabled czy disabled :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 13 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2003 to co napisalem bylo dobrze ;] tylko ze dalo sie krocej, tzn bez przelaczania bridge-router-bridge ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...