Maciek26 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Witam, ostatnimi czasy z moim pc zaczely sie dziac dziwne rzeczy.. Wymienialem pare dni temu dysk (stary padl) i po zainstalowaniu systemu i odpaleniu winampa zobaczylem takie oto dziwne zjawisko: Mysle sobie OK, pewnie jakis blad w programie.. Ale dzisiaj wbilem na strone, gdzie tlo jest czarne i bylo du wyboru duzo zakladek.. Przejechalem szybko kursorem i zamiast sttzaleczki pokazal sie taki "zielony artefakt" ktory momenrtalnie znikal gdy mysz zatrzymywalem (dzialo sie tak przy szybkie zmianie strzaleczki na raczke"... I jest to o tyle dziwne, ze przed formatem na starym dysku nie mialem takiego problemu z winampem i wszystko bylo ok.. Dodam, ze dzieje sie to tylko na tle niektorych barw.. Kabel dobrze docisniety, sterowniki aktualne do GPU i monitora.. PORADZCIE :( PS. Na dysku nie mam wymagajacych gier.. W tibii jest wszystko ok :P no i na starym dysku gry, z wysokimi wymaganiami dzialaly bez problemu.. Problem z winampem "praktycznie" rozwiazany.. Wylaczylem wygladzanie krawedzi czcionek (takie "cienie") i przestalo sie tak dziac... Ale mniejsza o to, choc przed formatem nie bylo czegos takiego.. Chodzi glownie o kursor.. Moze dokladniej opisze: robi sie 3x wiekszy, tworzy sie taka jakby zielona pixeloza, ktora znika po zatrzymaniu myszy.. Edytowane 15 Października 2009 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dextor Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Faktycznie dziwne. Ja bym pokombinowal z roznymi sterownikami do karty. Jesli na kazdych by bylo to samo to albo cos nie tak z systemem, jesli przed formatem bylo ok, albo z karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Wiec sprawa ma sie tak.. Jesli ustawie przezroczysty pasek, to problem z winampem znika.. Nie wiem dla czego, ale tak jest.. Przed formatem mialem taki ustawiony, wiec on mogl jedynie ukrywac problem.. Kursorek.. no i tu problem dalej aktualnyt... Nie wiem czy zrozumiale to napisalem, wiec wyjasnie jeszcze raz: Mam na jakims tam forum topic ktory ma tam zalozmy 10 stron.. Strony te numerkami ulozone sa obok siebie i gdy najezdzam pojawia sie lapka... Do tego mometu jest wszystko ok.. Ale miedzy stronami jest pare pixeli odstepu, i jak szybko przejade po nichg myszka (blyskawiczna zmiana stralka>lapka>strzalka>lapka itp.) to na kursorze pokazuja sie artefakty.. I co w tej sytuacji radzicie zrobic? (najbardziej widzoczne na forum z czarnym tlem.. przy tle bialym artefakt jest bodajze czerwony) PS. W niczym innym nie zauwazylem takich problemow :/ W grach 3d jest wszystko ok, a kursor w przegladarce sie tak "buguje"... Co jest? ;/ Doobra.. Robie format.. Zobacze co sie bedzie dalej dzialo. Edytowane 16 Października 2009 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Puścić jakiego 3d marka z AA i AF wymaksowanym w pętli - może się coś pokaże ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 Nowe Fakty: Brat, ktory posiada niemalze identyczny PC (min. taka sama karta - ja oba komputery skladalem) tez doswiadcza tego problemu :D Dzisiaj sie do niego wybralem i juz zrezygnowany tym, ze nic nie wymysle otwieram www, wchodze na forum a tu doslownie IDENTYCZNY efekt.. Ten blad, niedosc ze na takiej samej karcie, to jeszcze identycznie wyglada.. Tak jak by to bylo.. normalne? :P W takiej sytuacji nie ma chyba powodow do obaw.. moze to wina sterow, moze czego innego.. Mniejsza o to ::)) skoro na drugim PC jest identyczny problem to chyba jest wszystko OK :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Jest jakas mozliwosc rozwiazania tego problemu? Bo troche mnie to wkurza xD No bo chyba to nic zlego, skoro na 2 komputerach jest identyczny problem xD Edytowane 18 Października 2009 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Jeśli kupowałeś te same karty w tym samym czasie od tego samego sprzedawcy możliwe że trafiłeś na jakąś wadliwą serię i obie karty są fabrycznie uszkodzone. Ja osobiście sprawdziłbym na innej karcie graficznej, jeśli się nie myle twoja płyta główna ma zintegrowaną kartę graficzną- sprawdź na niej. Jeśli na niej problem dalej by się pojawiał wysyłaj karte na gwarancje, tzn obie... Edytowane 18 Października 2009 przez Cargo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Tak zrobie.. Jeszcze 1 informacja, ktorej wczesniej chyba nie podalem.. Po zainstalowaniu systemu (tzn bez sterownikow) sprawdzilem jak wyglada sytuacja.. I odziwo zadnych bledow nie dostrzeglem :o Bardzo to wszystko dziwne.. Aha, dodam tylko, ze sprzety mamy identyczne, ale nie kupowane w jednym czasie.. Byl jakis miesiac odstepu.. (moj jest starszy) PS. Glupie pytanie: Moge podlaczyc monitor do zintegrowanego GPU majac jednoczesnie wpieta karte do pci-e? xD (pozniej sie tym zajme) Edytowane 18 Października 2009 przez Maciek26 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Zainstaluje pozniej SP2, moze on rozwiaze problem.. Czytalem tez o jakims "przyspieszaniu sprzetowym".. Niestety u mnie nie dziala ta funkcja poniewaz blokuje ja sterownik.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zdebik Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Mialem to samo na lapie, pod Vista nie dalo sie pracowac. W koncu karta zaliczyla zgon. Pod XP bylo ok ale musialem wylaczyc akceleracje sprzetowa. Aha w grach pewnie bedziesz mial marki na wszystkim. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek26 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Czyli co.. Odzsylac karte? :/ No bo to troche dziwne, zeby na 2 takich samych PC byl ten sam efekt :( Gadac szybko bo nie wiem co robic :( Nie pomogla reinstalacja systemu, zainstalowanie SP2, zmiana sterow.. Doslownie NIC.. A akceleracji na viscie sie ne da wylaczyc (przynajmniej u nvidia).. POMOCY D: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...