blackedeyed Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 (edytowane) Mija już jakiś czas i męczę się co może być przyczyną rwania dźwięków, grafiki w grach i skoków wydajności (na pewno nie OC, ponieważ po odkręceniu wszystkiego dzieję się to samo). Początkowo winę zwalałem na grafikę, ale po kilku testach wyeliminowałem ją. W BIOS`ie napięcia wskazywane są na poprawne, choć on sam nie pokazuje wartości dla poszczególnych linii- jedynie OK lub FAIL. Zatkało mnie kiedy to odpaliłem SIW, OCCTPT, SpeedFana i spojrzałem na linię 12V(!). Nie posiadam miernika, ani nikt z moich znajomych, więc muszę opierać się na wynikach programowych. Nasuwa się pytanie- biec do serwisu od ręki? Edytowane 17 Października 2009 przez blackedeyed Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Pożycz od kogoś miernik i zmierz napięcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demczog Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Miernik kosztuje 10-20 zł.Więc nie ma co kombinować tylko kupić.To nie musi być wcale zasilacz tylko płyta główna.Miałem tak z Asusem P5N-SLI.Restarty,bluescreeny.Wziąłem miernik,na zasilaczu wszystko grało.Dopiero za którymś wejściem do biosu złapałem winowajcę.Płyta wyświetlała od czasu do czasu jakieś kosmiczne wartości dla napięć.Miernik to podstawa w kompie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...