teraw Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 witam. w paru tematach znalazłem wzmianki mówiące o modowanych sterach pozwalających posiadaczom kart ati wrzucić drugą kartę od nv celem uruchamiania na niej phisx. moje pytania są następujące: czy geforce 9500GT da radę, czy nie? czy jeśli nie da, to jednak coś tam pomoże, czy zaszkodzi? czy pcie 1x wystarczy? gdzie mogę znaleść te modowane stery pod win7 RTM 64? i czy karta uruchomi się w złączu pcie 1x z obciętą tylną krawędzią? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 czy geforce 9500GT da radę, czy nie?Nie. czy jeśli nie da, to jednak coś tam pomoże, czy zaszkodzi?Test na Egieldzie , sprawdz sobie. czy pcie 1x wystarczy?Nie. gdzie mogę znaleść te modowane stery pod win7 RTM 64?Na googlu , rowniez na Egieldzie przy odpowiednim newsie. i czy karta uruchomi się w złączu pcie 1x z obciętą tylną krawędzią?Powinna tylko po kiego niszczyc mobo skoro nie bedziesz miec zadnego pozytku z pciex1 + 9500GT dla fizyksa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 uruchomić się uruchomi, sprawdziłem zaklejając złącze na karcie i dając ją do pcie 16 ale skoro nic to nie da, to odpuszczam, a 9500 leci na allegro. dziki bardzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 16 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2009 (edytowane) Popatrz na to : http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5447-4 "Zysk" widac w 19x12 przy czym imho to jest juz granica dla 275 z AAx4. Tutaj zas : http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=5447-6 Wszystko jasne. Edytowane 16 Października 2009 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) uruchomiłem kartę w pcie1x, ale nie docinałem portu, tylko grafę. wyniki we fluidmaku: software physx: 903, min FPS 4 hardware physx: 1576, min FPS 12 uznaję, że działa i ma sens ją trzymać do fizyki. jak mi wpadnie w ręce coś z większą ilością shaderów, to zmienię. zgodnie z wynikami testów na egiełdzie i z tamtejszym podsumowaniem dla radeona 4700 gf9500 już daje zysk. ja mam 4500, więc zysk będzie tylko większy. dla posiadaczy dobrych kart nv nie ma sensu dokładać 9500 do fizyki, ale dla radeona już ma. 32 shadery będą liczyły fizykę na pewno lepiej niż cpu, który będzie mógł się zająć innymi rzeczami. może i7 lub i5 będą dawać radę bez gfa, ale posiadając c2d czy athlona x2 dobrą rzeczą jest dostawić taką kartę. Edytowane 17 Października 2009 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sobota Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Tylko nie w każdej grze ta technologi działa, w ogóle nie ma zbyt wielu gier w których by to działało. Podkręć shadery w 9500GT i napisz ile ci to dało zysku w "fluidmaku". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 wiem, że nie w każdej działa. ale w tych, co działa, niech karta pomaga. a i tak miałem ją za darmo, to po co ma lezeć na półce i się nudzić, niech coś robi w kompie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...