Lord SZUM Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 mam taki maly problem, kupilem dzisiaj podrobke dremela - od kinzo. chodzi.. owszem, nawet spoko, tylko zastanawia mnie czemu zza kratek chlodzacych mozna dojrzec iskry 8O strzelajace gdzies w miejscach jak jest silnik :?: im wieksze obroty tym bardziej strzela :evil: czy to nie jest wada fabryczna przypadkiem? czy tez jak chodzi tak ma chodzic? szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugneth Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 a miales kiedys w dloniach wiertarke ?? ;] jakby spojrzec tak na wiertarke podczas wiercenia to w niej rowniez w okolicach silnika widac iskry, i to raczej jest standard dremel jakby nie patrzec to mniejsza wiertarka ;] wiec dziala na podobnej zasadzie, wedlug mnie nie powienienes sie tym martwic :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 No coz, w sumie to nie raz wiercilem wiertarkami dziury w scianie i nigdy nie zauwazylem takiego zjawiska, takze troche sie zaniepokoilem ze w tym czyms 8O tak cos strzela w srodku sobie 8) dzieki za rozwianie obaw. tak czy siak troche sie tym juz pobawilem i stwierdzam ze tarczki tnace nie sa az takie kiepawe jak ktos pisal w faq. jutro sie zawezme za wycinanie dziury w budzie, bo dzisiaj juz nie mam natchnienia. a tak przy okazji wlasnie ostatnie dwa dni spedzilem na malowaniu starej mini-atxowej budy, z zewnatrz na czarno w srodku na zloto (bedzie super wygladac z Soltekiem frn2), jak zrobie dziurke i wstawie szybke i cosik oswietle to sie wreszcie bede mogl czyms pochwalic w tym dziale:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bugneth Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 sds z ktorego korzystam na codzien rozpadl sie jakis czas temu [ma uadne pekniecie wzdluz obudowy i widac jego bebechy], wiec osobiscie zdazylem sie napatrzyc na roznorakie iskrzenia wewnatrz tego ustrojstwa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 No coz, w sumie to nie raz wiercilem wiertarkami dziury w scianie i nigdy nie zauwazylem takiego zjawiska, takze troche sie zaniepokoilem ze w tym czyms 8O tak cos strzela w srodku sobie 8) dzieki za rozwianie obaw. tak czy siak troche sie tym juz pobawilem i stwierdzam ze tarczki tnace nie sa az takie kiepawe jak ktos pisal w faq. jutro sie zawezme za wycinanie dziury w budzie, bo dzisiaj juz nie mam natchnienia. a tak przy okazji wlasnie ostatnie dwa dni spedzilem na malowaniu starej mini-atxowej budy, z zewnatrz na czarno w srodku na zloto (bedzie super wygladac z Soltekiem frn2), jak zrobie dziurke i wstawie szybke i cosik oswietle to sie wreszcie bede mogl czyms pochwalic w tym dziale:) Jak sie sczotki dotra to przestanie iskrzyc. :lol: Ale mi problem, moja TOYA miala tak samo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ponury Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 Iskrzą tak szczotki przekazujące prąd na wirnik silnika czy jakoś tak. Jeżeli chcesz zobaczyć jak wygląda to na żywca to weź prostownik i postukaj zaciskiem o zacisk :twisted: . PS: Tylko przy ewentualnej próbie zabezpiecz się w bezpiecznik do prostownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B3T0N Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 gdzie zes kupil go ?? ii za ile - bo ja najtanszego widzialem w castoramie za 130zl :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GiKeR Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 B3T0N - w Makro Cash&Cary jest dremelopodobne TOYA po 51 zl jak ja kupowalem tydzien temu to po tyle bylo i nie bylo to raczej w promocji Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord SZUM Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 W Tesco na dlugiej (dawniej HIT) wracajac z uczelni :D za 99.99zl. ale nie dam glowy ze to to samo co widziales w castoramie. szum. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czysty Opublikowano 10 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2003 A ja mam pytanie: jakie końcówki są w zestawie??? Potrzebowałbym diamentowej o trójkątnym kącie do grawerowania szyby... ... tak myślałem, że jak nie bedzie w zestawie to będę musiał się zakolegować z jakimś dentystą... oni mają troszkę takich wierteł :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 GiKeR - w Makro ?? Za 51 PLN ??!! qURNA, zadzieram kiece i lece. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 11 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2003 Zalezy ilu watowe. W castoramie 130W kosztuje 99 PLN. Lord - tez mam taka, u mnie tego nie bylo, ale w istukcji jest napisane, ze szczotki weglowe musza sie dotrzec. I tak uwazam, ze koncowki sa beznadziejne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...