Skocz do zawartości
Igorkalin

280gtx

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam problem znowu z moja karta 280gtx, mianowicie zadzwoniłem do serwisu z pytaniem czy mogę rozkręcić kartę by ja przeczyścić, serwisant zgodził się i powiedział bym nie spowodował tylko uszkodzeń mechanicznych. Wyczyściłem wszystko tralala posmarowałem pasta i temperatura spadła o wszystko ładnie pięknie, ale zaczęły mi się sypać artefakty na całym monitorze i zwis, Plomby zdjęte i teraz przyjmą mi kartę na gwarancje?. Tryb 3D siadł całkowicie co jakiś czas się odpali ;p temperatura była max do 75C po przeczyszczeniu ;p Proszę was o pomoc, karte mam od lipca 2008 roku ;0 dałem wtedy 1300zł takie pieniądze nie leża na chodniku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaką pastą? Thermopadów przypadkiem nie zdjąłeś?

Poluzuj nieco śrubki, może one powodują niestabilność.

nie nie zdejmowałem nic wszystko zostało, tylko rozkręciłem kartę i wyczyściłem bo był tam niezły korek kurzu. O dziwo chodzilo tydzien wszystko ładnie i teraz tryb 3d padł. a Pasta to ZALMAN STG(czy jakoś tak) która dostałem wraz z chłodzeniem Zalmana 9700 NT, śrubki wkręcałem delikatnie.

Edytowane przez Igorkalin

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozebrałem i poskładałem jeszcze raz to samo, doszedłem do wniosku ze jest to uszkodzona pamięć Vram na karcie, gdy odkręciłem trochę taktowanie pamięć w riva tuner chodzi trochę tryb 3d jednak po dłuższej chwili ekran artefaktów + reset. Teraz pytanie czy przyjmą mi na gwarancje Karte? Dodam iż żadnych naklejek gwarancji nie zerwałem tyle ze rozkręciłem chłodzenie by ja wyczyścić?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi