Sebban Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Witam. Od jakiegos czasu zauważyłem, że na moim przenośnym dysku zbierają się takie oto foldery: Poprzednio miałem Windowsa XP i stawiam na to, że to jakieś pozostałości po update'ach, ale co mnie dziwi to po jaki grzyb akurat tam się to znalazło a nie np. na partycji systemowej oraz dlaczego ich nie mogę usunąć a Windows 7 twierdzi, że nie mam do nich dostępu. W te które mogę wejść widzę np. foldery Update albo i386, amd64 w jeszcze jakimś jakieś pliki DLL a jeszcze w innym np. WGAsetup.exe (i co do tego exe'ka mam pewność, że to od XP) natomiast jak chce wejsc w jakis podfolder danego katalogu np. i386 to wyskakuje mi, ze nie mam do niego dostępu. Skanowałem to NIS-em i nie było nic wykryte co podchodziloby pod wirusa lub jakiekolwiek zagrożenie. Czy mozna sie tego jakos pozbyc nie formatujac dysku, gdzie mam dane i soft segate'a ?(dysk sie zwie Segate FreeAgent) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 ale co mnie dziwi to po jaki grzyb akurat tam się to znalazło a nie np. na partycji systemowejPo taki ze aktualizacje wybierają jako dysk tymczasowy zawsze ten o najwiekszej ilosci wolnego miejsca. Nadaj sobie uprawnienia do plików to problem zniknie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...