Skocz do zawartości
grzegorzz

Słuchawki + Dźwięk Do Lapa Za 4 Stówki

Rekomendowane odpowiedzi

Aktualnie korzystam z lapa i zintegrowanej dźwiękówki, a słuchwaki nie posiadają żadnej regulacji dźwięku - muszę go ustawiać na minimum, żeby nie było za głośnio - ale jak nic nie gra, to słyszę jakieś piski, basik nie istnieje - ogólnie - tragedia. Głośniki nie wchodzą w grę. Słuchawki muszą posiadać mikrofon. Głownie do gierzenia, trochę do muzy, mikrofon głównie do kominikacji w grach. Mogę wydać jakieś 3-4 stówkim, mogą być 4 s hakiem, ale nie za dużym.

Zastanawiam się nad kilkoma roziązaniami:

1. X-Fi na USB lub ExpressCard. O ile na USB mozna znaleźć nówkę za ok. 240zł, albo używki za <200, to na EC jest gorzej - nówki są, ale raczej na EC 34mm z bezprzewodowymi badziewiami, za które musiałbym zapłącić, ale nie są mi do niczego potrzebne. Wersja na EC 54mm jest opłacalna jedynie w wersji używanej. Trochę martwi mnie tylko EAX 4.0 - wersje stacjonarne obsługują 5.0 - grywam trochę w Battlefielda i chciałem usłszeć, jak to się sprawuje. Trudno.

Do teogo słuchawki - HS-1000, HS-980 (jedni narzekają na Creative'y, inni chwalą), Plantronics GameCom 377.

2. Logitech G35 - ten niby dźwięk przestrzenny trochę zachęca, ale nie wiem, jak to będzie działąć np. w starszych grach, gdzie jest tylko stereo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi