Grinch Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) Kupiłem dziś zestaw: AsRock M3A785GXH/128M AMD Athlon II X2 240 BOX A-Data 2GB 1333MHz CL9 wszystko zasila Chieftec 360W. Napiecia 12 i 5V utrzymuje. Również na dodatkowje fazie trzyma 12V. Płyta jest podłączona 24pin złączem oraz 4 pinową dodatkową fazą. Płyta jest też na 8 jednak wg instrukcji może ona pracować na 20pin 24pin oraz 4pin i 8pin na drugiej fazie. Złożylem zestaw podłączyłem i odpaliłem. Wentyaltory się kręcą, nie ma nic na ekranie. Z głośniczka ani razu nie wydobyl się jakikolwiek dźwięk. Cały czas monitor podpięty do zintegrowanej grafiki. Jedyne co organoleptycznie zdołałem sprawdzić to fakt, że wszystkie koponenty są zimne - nie czuć aby cokolwiek na płycie się grzało nawet po 15 min "pracy". Chipsety też zimne. Co jest grane? MOBO padniete? Nie mam cholera jak sprawdzić reszy.... Edytowane 17 Października 2009 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piwko123 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 reset biosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) No zapomniaem napisac, ze robilem milion razy :/ Wywalilem wszystko z plyty jest tyllko ona i zasilanie - caly czas to samo................. Edytowane 17 Października 2009 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Wyciągnij wszystko z budy i odpal na biurku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grinch Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) No wlasnie tak mam teaz poskladane, na kartonie i folii antystatycznej ;) - po wywaleniu wszystkiego jednak czuc ze chipset lekko sie grzeje. Wszystko jasne. Zasilacz walniety - niby sprawny a walniety........... wlasnie sprawdzilem Edytowane 17 Października 2009 przez Grinch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Mała uwaga na przyszłość: folia antystatyczna może być przewodząca. To że ktoś 100x tak robił i nic się nie stało, nie oznacza, że za 101 razem nie trafisz na folię, która będzie przewodzić prąd. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...