Skocz do zawartości
n0time4u

Montaż Nowych Części

Rekomendowane odpowiedzi

Witam nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić a więc jeśli w złym proszę o przeniesienie.

A więc mam problem kupiłem płytę główną pod Am2+[integra dźwięk i grafa] procka athlona64x2 5400+ i 2 Gb ramu ...

mam zasilacz sinotech300W i dysk pod Ide 80Gb.... ale okej złożyłem te części do kupy podłączyłem wszystko włączam okej działa wchodzę do biosu niby wszystko działa ale teraz po instalacji nowych części trzeba zformatować dysk i zainstalować windowsa więc włożyłem płytkę z windowsem wcisnąłem jak zwykle f11 wybrałem czytanie z dvd i ok rozpoczęła się instalacja gdy już skopiowało pliki instalacyjne komputer powinien się zrestartować i dalej powinna iść instalacja lecz za każdym razem gdy się już zrestartuję rozpoczyna mi od nowa instalację i nie wiem co robić , gdy włożyłem stare części windows się zainstalował ... próbowałem w biosie przestawić żeby mi czytało z DVd ale nie wiem czy dobrze to ustawiłem zrobiłem parę fotek biosu może mi ktoś coś podpowie ? a może muszę zworki na dysku ustawić jakoś ? proszę o pomoc a tutaj fotki biosu

http://img88.imageshack.us/i/20091017035.jpg/

http://img377.imageshack.us/i/20091017036.jpg/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oba urządzenia na jednej taśmie? Jeśli tak to spróbuj rozdzielić.

Możesz spróbować też rozpocząć instalację na starym komputerze, w momencie pierwszego ponownego uruchomienia z hdd przerwać instalację i przełożyć dysk do nowego kompa.

Wyżej opisywany manewr z partycjami pomógł kiedyś w podobnej sytuacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozdzielić nie mogę bo mam w nowej płycie głównej tylko 1 złącze IDE btw nie przeczytałeś dobrze to nic nie da bo musiałbym wyłączyć zasilanie i zamienić płytę procka i Ram na nowe odpiąć taśmy itp

Edytowane przez n0time4u

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Że czego niby nie doczytałem? Mniejsza o to. Ruszasz z instalacją na starym kompie a gry jest pierwsze ponowne uruchomienie w czasie instalacji, gdy komputer "przechodzi przez bios" dusisz przycisk power na obudowie. Przekładasz do nowej konfiguracji, włączasz komp z samym dyskiem i powinna ruszyć instalka dalej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi