n0time4u Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Witam nie wiedziałem w jakim dziale to umieścić a więc jeśli w złym proszę o przeniesienie. A więc mam problem kupiłem płytę główną pod Am2+[integra dźwięk i grafa] procka athlona64x2 5400+ i 2 Gb ramu ... mam zasilacz sinotech300W i dysk pod Ide 80Gb.... ale okej złożyłem te części do kupy podłączyłem wszystko włączam okej działa wchodzę do biosu niby wszystko działa ale teraz po instalacji nowych części trzeba zformatować dysk i zainstalować windowsa więc włożyłem płytkę z windowsem wcisnąłem jak zwykle f11 wybrałem czytanie z dvd i ok rozpoczęła się instalacja gdy już skopiowało pliki instalacyjne komputer powinien się zrestartować i dalej powinna iść instalacja lecz za każdym razem gdy się już zrestartuję rozpoczyna mi od nowa instalację i nie wiem co robić , gdy włożyłem stare części windows się zainstalował ... próbowałem w biosie przestawić żeby mi czytało z DVd ale nie wiem czy dobrze to ustawiłem zrobiłem parę fotek biosu może mi ktoś coś podpowie ? a może muszę zworki na dysku ustawić jakoś ? proszę o pomoc a tutaj fotki biosu http://img88.imageshack.us/i/20091017035.jpg/ http://img377.imageshack.us/i/20091017036.jpg/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grodzio Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 ustaw może dysk na pierwszym miejscu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0time4u Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 ustawiałem tak że dysk jest na 1 miejscu ale nic... w default jest tak jak na screenie czyli floopy ale nie mam podłączonej dyskietki potem dysk i DVD zmieniałem ale nie działało może źle to robiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Jeśli nie masz danych na tym dysku to wywal partycje i załóż a nowo instalatorem windows xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0time4u Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 czy to coś da ? bo właśnie mam 3 partycje i mam dane.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbx Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Przerabialem podobna opcje z kumplem, u nas okazalo sie ze mobo przerastaly 2urzadzenia sata podlaczone na raz tj dysk i nagrywara. Formata nam sie udalo skonczyc dopiero gdy pozyczylismy od znajomego naped Ide... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0time4u Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 to raczej nie to bo płytę mam dobrą zresztą napęd mam iDe i dysk też pod Ide Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Oba urządzenia na jednej taśmie? Jeśli tak to spróbuj rozdzielić. Możesz spróbować też rozpocząć instalację na starym komputerze, w momencie pierwszego ponownego uruchomienia z hdd przerwać instalację i przełożyć dysk do nowego kompa. Wyżej opisywany manewr z partycjami pomógł kiedyś w podobnej sytuacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n0time4u Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) rozdzielić nie mogę bo mam w nowej płycie głównej tylko 1 złącze IDE btw nie przeczytałeś dobrze to nic nie da bo musiałbym wyłączyć zasilanie i zamienić płytę procka i Ram na nowe odpiąć taśmy itp Edytowane 17 Października 2009 przez n0time4u Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Że czego niby nie doczytałem? Mniejsza o to. Ruszasz z instalacją na starym kompie a gry jest pierwsze ponowne uruchomienie w czasie instalacji, gdy komputer "przechodzi przez bios" dusisz przycisk power na obudowie. Przekładasz do nowej konfiguracji, włączasz komp z samym dyskiem i powinna ruszyć instalka dalej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodzio.k Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Ja bym zapodał NOWY Dysk i na nim postawił system. Potem podłączył stary i przekopiował dane a na koniec format starego i jeden wielki dysk na magazyn + ponowne przeniesienie danych na stary i jest luz.pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...