Conti Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 (edytowane) Mam pytanko. Na świecie jest parę programów do ochrony kompa. Ich jakość dość szybko się zmienia, wchodzą nowi gracze .... W związku z tym zastanawiam się nad ochroną jaką zastosować. Aktualnie mam zainstalowany kombajn McAfee "promocja neostrada edition" 8O . Czy jest sens zmieniać? Mam wrażenie, że kombajn ten dość mocno obciąża kompa, poza tym nie mam zastrzeżeń. P.S. Regularnie z pismami, np. z chipem, PCformatem, PCWK, Next, KŚ itp można było / można / a i można będzie dostać po kolei wiele programów av, czasami na 90 dni, czasami na 180 dni. Na PCtools iS 2008 / 2009 nawet parę razy była roczna licencja. Czasami sami producenci / wydawcy mają promocje. A że tego jest naprawdę sporo to pytałem się co warto zainstalować a co unikać. 8O Jak dla mnie idio**zmem jest serwować ochronę kompa wątpliwym oprogramowaniem P.S.2 Po przejrzeniu testów, opinii itp zdecydowałem się na połączenie Avira free + Online Armor free Niewątpliwie system odżył po usunięciu McAfee. A tak swoją drogą to niezły interes musiała tepsa wypichcić z McAfee, skoro już kolejny rok uszczęśliwiają tym programem av / is Edytowane 1 Listopada 2009 przez Conti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gufiozas Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Witam! Chciałbym prosić o pomoc w wyborze programu antywirusowego. Do tej pory miałem Kasperskyego Internet Security 2009 i było wszystko OK tylko był problem z licencją. Dlatego proszę o pomoc w wyborze. Każdy chwali coś innego. Pomożcie wybrać mi antywirusa. Moje wymagania to: -wersja polska -nie może "mulić" -łatwy w obsłudze -darmowy (niekoniecznie, jeśli łatwo zdobyć klucz 8O ) -wydajny Co mi doradzicie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Avast, Avira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gufiozas Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 A Avira jest w wersji polskiej?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neotps Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 McAfee to jeden z najlepszych programów antywirusowych więc jeżeli możesz polecam pozostanie przy nim. Jeżeli chcesz czegoś darmowego to polecam avira antywirus i Online Armor firewall + a-squared Free antyspyware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neotps Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Avira nie jest po polsku jednak to nie jest problem gdyż konfiguracja jest banalnie prosta. Zainstaluj avire - darmowa legalna i skuteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brokk Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 ejże dokładnie na takiego samego posta już gdzieś odpowiadałem...ale odpowiem raz jeszcze każdy z nas chciałby mieć takiego av żeby mu nie mulił,żeby pracował jakby można było zapomnieć że jest a robił wszystko sam. tutaj sporo zalezy od sprzętu i od trej pierwszej chwili jaką nalezy poświęcić na szczegółowe ustawienie tuz po instalacji. ja niestety i stety nie należę do fanów ani Aviry ani Avasta. na własny użytek mam Pande, popieram w 100% technologie chmury. dodatkowo mogę jeszcze zaproponować g date bo jednak co jak co ale ma dosyć wysoką skuteczność tylko równie mocno spowalnia wszystko inne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2009 Nie chce zrzędzić, ale takich tematów już kilka było, więc skorzystaj z wyszukiwarki. Poza tym uwaga na temat zdobywania klucza lekko nagina regulamin. Uważaj, co piszesz - to nie jest forum torrent.org. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheNaturaT Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 ale pod nazwa "darmowa" mozna by na sile przepuscic darmowy klucz do Avasta. Niby wersja trial, ale mozna zrobic regista na rok, a pozniej przedluzyc licencje na kolejny rok. Bedzie wersja full legal for free 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 24 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2009 mcafee jeden z najlepszych?? dostałem go z nowym notebookiem i strasznie mulił system więc po 2 dniach poszedł w zapomnienie i gdy tylko go zobaczyłem na firmowej Toshibie to odrazu pierwszą rzeczą było odinstalowanie tego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brokk Opublikowano 30 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2009 a wiesz Jurson że w ostatnich wynikach długoterminowego testu KŚ właśnie MCAfee wygrywa...za nim G data i Panda.wykrywalność na poziomie 99,8-99,9% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 aż dziwne i sprawdzę z ciekawości czy to prawda... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brokk Opublikowano 31 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2009 to zobacz. ja wiem że ten test może być mało wiarygodny ale jest jeden z lepszych AV na rynku:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 dzisiaj widziałem kolejny test, w którym McAfee daleko, jak również Panda... wygrał mało znany program :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brokk Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 to chyba o innym tescie mówimy, ja przypadkiem dzisiaj znalazłem wyniki z 43 tygodnia testu av w komputer świat http://www.komputerswiat.pl/nowosci/bezpie...iag-dalszy.aspx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Komputer Świat jest dla Ciebie wyznacznikiem jakości, skuteczności i wydajności antywirusów? Może podzespołów , akcesoriów itd również? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 (edytowane) Nie wiem jak wersja domowa, ale Enterprise komputery rzędu Celeron 3GHz zabija na jakieś 3 minuty po załadowaniu pulpitu ... Do tego bez centralnego serwera zarządzania ePO jest bezużyteczna - wpuszcza wszystkie wiry z penów aż miło, mimo wgranych aktualizacji 8O No chyba że o klientów indywidualnych producent McAfee dba bardziej 8O Edytowane 22 Listopada 2009 przez Aquarium Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Komputer Świat jest dla Ciebie wyznacznikiem jakości, skuteczności i wydajności antywirusów? Może podzespołów , akcesoriów itd również? 8Oto nie komputer świat robił ten test ale AV-Test... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ffs Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Aktualnie najlepszy pakiet to raczej Comodo Internet Security. Nie zamula i nie ma problemów z aktualizacjami jaki ma np Avira. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 22 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2009 Tylko że Avira nie jest pakietem, a samodzielnym antywirem bez utrudniania dostępu do Sieci. Tylko czekać jak pojawią się robaki pisane specjalnie pod Comodo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draenei Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam. Potrzebuję dobrego antyvira do Win Server 2003. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurson Opublikowano 23 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2009 Witam. Potrzebuję dobrego antyvira do Win Server 2003. a dużo kompów na dostęp do niego?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...