Gemtin1 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Posiadam zasliacz Chieftec GPS-400W, reszta sprzętu jak w podpisie. Nie będę ukrywał że wentylator z zasilacza jest najgłośniejszą częścią mojego pc, co ostatnio zaczęło mnie denerwować. Dlatego też pomyślałem nad wymianą. Teraz pytania: Jaki wentylator proponujecie aby zasliacz się nie przegrzewał a przy okazji zachował wysoką kulturę pracy? Czy w tym modelu zasliacza kabel od wentylatora jest przylutowany? Posiadam niepodłączonego nigdzie Zephyra 1100rpm, ale wydaje mi się że jego wydajność jest zbyt niska. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blasphemy Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Ja w identycznym chieftecu mam fandera fx-120b skręconego na minimum, spokojnie daje radę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 17 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2009 Czyli ten Zephyr powinien teorytycznie wystarczyć... Ale Q6600 jest bardzo prądożerne, w dodatku po oc i tego się boje. A jak wyglądała u Ciebie sprawa podłączenia nowego wentylatora? Kable były przylutowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik4 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Zephyr przy 1100rpm śmiało da rade, u mnie taki zasilacz pracuje z Zephyrem skręconym na 800rpm i jest dobrze - bez problemów radził sobie z Radeonen X1900XT. Fabryczny wentylator jest podłączony wtyczką 2-pin w zasilaczu, Zephyra podłączyłem po regulator obrotów i ustawiłem tak by było cicho i w miare chłodno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Ja wymieniałem u siebie też na Zephyra tylko że 140mm i podłączyłem wentyl bezpośrednio pod mobo. Cisza totalna . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
domban214 Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Mam ten sam zasilacz i zrobilem swapa na taniutkiego Acutake i jestem bardzo zadowolony Zasilacz nawet pod duzym obciazeniem nie nagrzewa sie (procesor e2180 2ghz@4ghz i podkrecony radeon HD4850). Podlaczony jest do tej samej wtyczki co orginalny wentylator wiec nie ma monitorowania obrotow ale kreci sie z podobna predkoscia jak przy napieciu 5v i spokojnie daje sobie rade a do tego jest bardzoo cichy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...