Skocz do zawartości
Gemtin1

Fanswap Chieftec Gps-400

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zasliacz Chieftec GPS-400W, reszta sprzętu jak w podpisie.

Nie będę ukrywał że wentylator z zasilacza jest najgłośniejszą częścią mojego pc, co ostatnio zaczęło mnie denerwować. Dlatego też pomyślałem nad wymianą.

Teraz pytania:

Jaki wentylator proponujecie aby zasliacz się nie przegrzewał a przy okazji zachował wysoką kulturę pracy?

Czy w tym modelu zasliacza kabel od wentylatora jest przylutowany?

Posiadam niepodłączonego nigdzie Zephyra 1100rpm, ale wydaje mi się że jego wydajność jest zbyt niska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zephyr przy 1100rpm śmiało da rade, u mnie taki zasilacz pracuje z Zephyrem skręconym na 800rpm i jest dobrze - bez problemów radził sobie z Radeonen X1900XT.

Fabryczny wentylator jest podłączony wtyczką 2-pin w zasilaczu, Zephyra podłączyłem po regulator obrotów i ustawiłem tak by było cicho i w miare chłodno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam ten sam zasilacz i zrobilem swapa na taniutkiego Acutake i jestem bardzo zadowolony

Zasilacz nawet pod duzym obciazeniem nie nagrzewa sie (procesor e2180 2ghz@4ghz i podkrecony radeon HD4850). Podlaczony jest do tej samej wtyczki co orginalny wentylator wiec nie ma monitorowania obrotow ale kreci sie z podobna predkoscia jak przy napieciu 5v i spokojnie daje sobie rade a do tego jest bardzoo cichy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi