Lancer Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Na śmiałków czeka zemsta Chińczyka. Jak zaczniesz kręcić, to się przekonasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) ...gdyby nie te nieszczęsne stery. Prosto i rzeczowo, żeby znowu wojny nie było.Prosto Ci powiem - nagadał Ci ktoś...niepotrzebnie... Edytowane 19 Października 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 @toms83 katujesz już któryś post o tym radku ,testów opinii jest wiele ,temat znów będzie się zaśmiecał od takich pytań. Wszystko na temat sterów ,działania radosława już było. O ile pamiętam sam też ci pisałem. Po prostu albo bierzesz radka albo czekasz na nv (nie wiadomo do kiedy) ,wtedy wyjdą porównania i będziesz miał sytuację jasną. Im więcej będziesz pytał ,tym bardziej ludzie będą ci mieszali w głowie ,a ty będziesz dalej nie pewny i pełen kolejnych pytań. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 No właśnie, to wszystko przez Was. :lol: :wink: Byłem przekonany, że na Ati nie ma już słynnych problemów "ze sterami", a Wy mi zrobiliście pranie mózgu, oj Wy sekta nvidiowców. :lol2: Spoko, decyzja zapadła, biorę 5870, a jak coś będzie nie tak, to będą zjeby. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Spoko, biorę odpowiedzialność na siebie :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) Pytal chlop informatyka , Panie a co siedzi w tich kompiuterach ze lone tak szybko cyfry lica ;) dajcie spokoj nie karmic TROLA Tekst Ulegnie Dematerializacji w ciagu 360sekund A tak na powaznie pytanie do zorientowanych w temacie OC nowych Radkow Jakie sa przecietne osiagi obu kart ?? Ewentualnie jak ktos wie ile one wyciagaja na przecietnym WC ? Edytowane 19 Października 2009 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikikrolik Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 HD 5850 granica to 850 MHz, HD 5870 granica to 950 MHz (w obu przypadkach zwykle mniej). Po podbiciu napięcia do odpowiednich wartości jeszcze nie słyszałem żeby te karty nie zrobiły 1 GHz+. Pamięci w obu przypadkach 5200-5300 MHz. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/radeo...lotych?page=0,8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 w ati overdrive masz 900/1300 i to masz bez problemów ,ja dziś walczę z oc CF powyżej 900 i jak na razie same zwisy łapie. Msi afterburner + amd gpu tool Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Amd gpu tool jest jakis kiepski. Nawet jak ustawie 900/1300 to jakies arty migaja na ekranie. Nawet w 2D. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 właśnie zauważyłem ,jakiego configu nie dam 920/1200 ,930/1230 itp itd ,różne V ,to i tak smarka wywala lub zawiecha. Na jednym GPU nie próbowałem ,z tego co patrzyłem na xtremesystem to kilka osób kręciło amd gpu tool ,a biosu nie będę wymieniał ,bo na pewno nie chcę gwary tracić. Jutro jeszcze będę robił jakieś podejścia ale słabo to widzę ,bo dziś testowałem chyba z 15 configów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) ja mam na codzien 990 i 1300 , 1.275v , na 1000 nawet z 1.3v już nie chce iść, chyba już jej zbyt gorąco:) Edytowane 19 Października 2009 przez Blue Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 A wiadomo coś kiedy będzie riva tuner obsługujący 58xx ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Blue Jakiej firmy masz kartę 5870 ? Myślę nad zmianą bios w powercolorze, msi lub asus. Ma ktoś jakiś sprawdzony bios ? I chyba trzeba będzie zaopatrzyć się w blok wodny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Kolego ,wiesz przy takiej drogiej karcie zmiana biosu = utrata gwary ,no chyba że olewasz te 1,4k ;/ bo ja bym nie ryzykował. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Kolego ,wiesz przy takiej drogiej karcie zmiana biosu = utrata gwary ,no chyba że olewasz te 1,4k ;/ bo ja bym nie ryzykował. hehe utrata gwary nie do konca, bo spokojnie mozna wgrać spowrotem jaki był:) ja mam powercolora, ale sobie wgram dzis asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Jeśli jest tak jak piszesz to spoko ,ja dziś dorzucam physx 98gt i zobaczymy jak to będzie wyglądało. Mi powyżej 900 w amd tool nie wchodzi ;/ ,będę jeszcze sprawdzał je w singlu. Edytowane 20 Października 2009 przez Bartass13 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Jakie macie temp. po OC tych radków? Chodzi mi o stockowe chłodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jang Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Ja żeby mieć stabilne 900(pamięć 1290) muszę dać 1.35V i temperatura jest w okolicach 92C', a wentylator rozpędza sie do około 55%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 No to już trochę sporo, zarówno ciepełka jak i hałasu. Pytanie bardziej techniczne, czy mając kanapkę, jest możliwość wyłączenia jednego rdzenia, tak jak to jest przy cf ( tzn. idzie wyłączyć funkcję cf i wtedy działa nam tylko jedna karta z dwóch )? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 ja do 990 potrzebuje 1.25v Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 podziwiam was ;D ja ostatnio mam pecha do sprzetu i zanim sie zaczne bawic w zmienianie chlodzenia, biosow, napiec itp to poczekam az karty stana sie dostepne ;D bo w tym momencie mozna "troche" poczekac na wymiane sprzetu ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Odnosnie fizyki. Dodatkowa karta powoduje to ze sa 2 ekrany i myszka ucieka na drugi ekran :( Takze 9600GSO sprzedalem. Ale mam juz CF :D ktorego mialem nie miec :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Odnosnie fizyki. Dodatkowa karta powoduje to ze sa 2 ekrany i myszka ucieka na drugi ekran :( Takze 9600GSO sprzedalem. Ale mam juz CF :D ktorego mialem nie miec :) Z których radków masz CF, 50 czy 70? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Z których radków masz CF, 50 czy 70? :razz: 5870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Odpaliłem physa ,niestety 3dm vantage w cpu 2 test w ogóle nie bangla ,zawieszka 3dmarka. W systemie jest phys włączony ,tak samo fluidmark śmiga elegancko. Odpaliłem batmana ze wszystkim na maxa i średnia fps 94. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
figer Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 mnie to czeka w niedalekiej przyszłosci, bo ją woduje, a co w tym trudnego?;>Na pewno musisz miec dobry srobokret. Srubki sa male - zwlaszcza te mocujace chlodzenie do samego proca - latwo sie rozszrajbowuja, a sa strasznie dopierniczone. Ja sobie rozkrecanie odpuscilem, jak zaczela mi sie srobka niszczyc pod srobokretem - a sa anodowane na czarno i widac na nich, ze byly ruszane. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartass13 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Batman bez physa wszystko na maxa średnia fps 172 fps,z physem na poziom "zwykły" liczony przez proca średnia 29 fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Na pewno musisz miec dobry srobokret. Srubki sa male - zwlaszcza te mocujace chlodzenie do samego proca - latwo sie rozszrajbowuja, a sa strasznie dopierniczone. Ja sobie rozkrecanie odpuscilem, jak zaczela mi sie srobka niszczyc pod srobokretem - a sa anodowane na czarno i widac na nich, ze byly ruszane. To, że są małe to pikuś. Pod śrubkami trzymającymi ramkę dociskową nad chipsetem są malutkie sprężynki. Cała zabawa polega na tym, że wystarczy aby Chińczyk dokręcił ją tak, że sprężynka wejdzie w gwint i koniec. Śrubka ani drgnie. U mnie 2 się zakleszczyły. Ponieważ i tak śrubki były zmasakrowane, doszedłem do wniosku że nie ma sensu już ich zostawiać i rozwierciłem je. Zresztą i tak bym im nie dał spokoju bo uparłem się aby grafę zwodować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 no ja jeszcze czekam aż pojawią się bloki w coolingu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mobot Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 juz sa od jakiegos czasu http://www.cooling.pl/advanced_search_resu...amp;x=0&y=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...