chemiczny_ali Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Normalne ,że mają cie w d... teraz oni są górą na rynku(...)I to jest wytłumaczenie tej chorej sytuacji? Przez długi czas obóz przeciwny był górą i takich szopek to nie pamiętam :lol: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 [...]teraz chce się zabrać za ostrzejsze granie i zobaczę wszystko w pełni i w innych grach które mam ,a w których wy macie problemy (typu gta itp). No to czekamy na info. :razz: I to jest wytłumaczenie tej chorej sytuacji? Przez długi czas obóz przeciwny był górą i takich szopek to nie pamiętam :lol: pzdr Nie jest wytłumaczeniem, ale co zrobić, jak nas mają w [gluteus maximus] to nic nie poradzimy. Chyba że jakiś magik zacznie sam stery pisać. :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) ... Chyba że jakiś magik zacznie sam stery pisać. :razz:To jest niewykonalne w czasie wielomianowym przy braku szczegółowej dokumentacji technicznej architektury nowych radków. To mniej wiecej tak samo jak z emulacją konsol. Prędzej można się pokusić o "kosmetyczne" zmiany w sterach jak to robią różne grupy wydając modowane sterowniki. Edytowane 6 Listopada 2009 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 To jest niewykonalne w czasie wielomianowym przy braku szczegółowej dokumentacji technicznej architektury nowych radków. To mniej wiecej tak samo jak z emulacją konsol. Prędzej można się pokusić o "kosmetyczne" zmiany w sterach jak to robią różne grupy wydając modowane sterowniki. No właśnie, więc nie pozostaje nam zbyt wiele tylko czekać. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) ...TDU też śmiga jak złoto :)To to płynnie śmigało na moim 4850 :D Z jednej strony powinniśmy oczekiwać że produkt w sklepie jest dopracowany. Z innej znowuż strony mało jest rzeczy tak skomplikowanych jak karty graficzne więc patrząc otwartym umysłem mogą być z tym problemy. Tu cieszymy się ciągle nowymi premierami kart a tu narzekamy na ich stopień ukończenia. W odwrotnej sytuacji karty musiałyby się ukazywać nie częściej niż raz do roku żeby wszystko było dopięte na ostatni guzik. Edytowane 6 Listopada 2009 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 no OC karty Asusa sprawdzone 940/1310 ani MHz więcej bez podnoszenia napięcia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Żeby zachować równowagę za i przeciw, to ja napiszę o... LostPlanet - wreszcie mogę sobie pograć płynnie dzięki HD5870 :) 1600x1200xAA8xAnizo16xMAX! >40FPS! W tej grze ATI nie ma problemów! TDU też śmiga jak złoto :) nie tyle zasluga karty co i twojego cepa. LP swietnie chodzi na 4 jajowcach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adinos8523 Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 Fajną fote wychaczyłem w necie. Co wam ta fura przypomina? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 ŁAŁ te foty mają z półtora miesiąca. Żeś kotleta odkopał. :google: :ploom: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 6 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2009 (edytowane) nie tyle zasluga karty co i twojego cepa. LP swietnie chodzi na 4 jajowcach.w jego wypadku karty bo ma stanowczo zamało przy jego CPU. Wiesz chyba dlaczego w 1600x1200 8x/16 oscyluje 50+ na dwóch jajach.A on powinien mieć 15-20 FPS więcej niż ja. Na pewno 10-15% zapasu jeszcze jest w sterownikach ,przykładowo Crysis obciążony maxymalnie 85% w 1680x105 anizo-16 aa4x,w 1280x1024 maxymalnie 78%,zachowanie jak w Crossfire a nie pojedyńczej karty. Edytowane 7 Listopada 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 w jego wypadku karty bo ma stanowczo zamało przy jego CPU. Wiesz chyba dlaczego w 1600x1200 8x/16 oscyluje 50+ na dwóch jajach.A on powinien mieć 15-20 FPS więcej niż ja. Hehe, my chyba piszemy o dwóch różnych ustawieniach: Zrób sobie ten screen przy takich ustawieniach: Sterownik: Standardowa : Użyj ustawień niestandardowych. AA: Użyj ustawień aplikacji, Filtr BOX Tryb AA: Jakość (Nadpróbkowanie AA). AF: Użyj ustawień aplikacji AI: Wyłącz funcję Catalyst A. I. MipMapa: Jakość. Gra: i powiedz uczciwie ile masz FPS w tej scenie ze screena przy w/w ustawieniach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) to odpowiedz sobie sam teraz,jak by gra poprała stosowną łatę to byś miał o wiele więcej FPS ale tej łaty nie pobierze bo do tego jest potrzebna .......... gra. Brakuje ci pare opcji w menu.Już się chyba domyśliłeś dlaczego masz mniej FPS. Prosze bardzo a to z twoimi ustawieniami nie mam pojęcia po jaką Catalyst A. I. wyłączasz. Edytowane 7 Listopada 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 7 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2009 Żeby zachować równowagę za i przeciw, to ja napiszę o... LostPlanet - wreszcie mogę sobie pograć płynnie dzięki HD5870 :) 1600x1200xAA8xAnizo16xMAX! >40FPS! W tej grze ATI nie ma problemów! TDU też śmiga jak złoto :) to odpowiedz sobie sam teraz,jak by gra poprała stosowną łatę to byś miał o wiele więcej FPS ale tej łaty nie pobierze bo do tego jest potrzebna .......... gra. Brakuje ci pare opcji w menu.Już się chyba domyśliłeś dlaczego masz mniej FPS. Prosze bardzo a to z twoimi ustawieniami nie mam pojęcia po jaką Catalyst A. I. wyłączasz. Jednym slowem - lol :lol2: U Ciebie na steamowskiej jest 50 przy znacznie slabszych kartach :lol2: :D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) to 5870 :lol2: a nie moje CF.Moje CF uzyskuje 17FPS mniej niż 5870 w 1680x1050 4x/16x A podniesienie napięcia do 1.250 z 1000Mhz na GPU owocuje 50W więcej. Jeszcze do wtorku pomęcze tego 5870 i się z nimi żegnam :wisielec: Edytowane 8 Listopada 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) to odpowiedz sobie sam teraz,jak by gra poprała stosowną łatę to byś miał o wiele więcej FPS ale tej łaty nie pobierze bo do tego jest potrzebna .......... gra. Brakuje ci parę opcji w menu.Już się chyba domyśliłeś dlaczego masz mniej FPS. Ale draka, faktycznie, nie miałem zainstalowanego patcha!!! masakra... po jego instalacji mam dodatkowo opcje w menu + test wydajności!!! Dzięki za wskazówkę!!! Natomiast teksty o "do tego jest potrzebna .......... gra." zachowaj dla dzieci Neostrady... Wież mi NIE JEST POTRZEBNA... patch pobrany i zainstalowany :wink: P. S. FPS podskoczył i to znacznie! EDIT: Wbudowany test: Snow: 78 FPS Cave: 98 FPS Ile Wy macie? Path instaluje się automatycznie o ile na to zezwolę - jestem świadomym użytkownikiem! Edytowane 8 Listopada 2009 przez TomaszPaweł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Patch instaluje się automatycznie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArreatPL Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 To jest niewykonalne w czasie wielomianowym przy braku szczegółowej dokumentacji technicznej architektury nowych radków. To mniej wiecej tak samo jak z emulacją konsol. Prędzej można się pokusić o "kosmetyczne" zmiany w sterach jak to robią różne grupy wydając modowane sterowniki.Nie martw się, odkąd AMD przejęło ATi, to wywalili stary dział techniczny i stworzyli nowy - dokumentacja techniczna karta zaczyna być tworzona od ok. roku - mamy już własne sterowniki na linuxie :) (tworzone na podstawie opublikowanej dokumentacji technicznej ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 to 5870 :lol2: a nie moje CF.Moje CF uzyskuje 17FPS mniej niż 5870 w 1680x1050 4x/16x A podniesienie napięcia do 1.250 z 1000Mhz na GPU owocuje 50W więcej. Jeszcze do wtorku pomęcze tego 5870 i się z nimi żegnam :wisielec: Dlaczego opychasz? Na ile ją kręciłeś, sporo poszła? :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 Dlaczego opychasz? Na ile ją kręciłeś, sporo poszła? :razz:bo mi ją przyobiecał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) Dlaczego opychasz? Na ile ją kręciłeś, sporo poszła? :razz:Kart nie kolekcjonuje a testuje. Edytowane 8 Listopada 2009 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gromitek Opublikowano 8 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2009 (edytowane) n/d Edytowane 8 Listopada 2009 przez Gromitek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zauważyłem niesamowitą przypadlość w Dragon Age i nie chce mi się wierzyć że to jest kwestia karty graficznej. Chodzi o FPS zazwyczaj mam tam 60 fps, czasem spada do 50 ale i czasami do 30 co mnie dziwiło, nigdy poniżej 30 nie spadł. Gram ze wszystkim na max aa x8 faa x16 i 1900x1200 I przy ustawieniach taktów karty na 725/1000 stwierdziłem że sprawdzę o ile fpsy poleca w górę jak wezmę na 930/5000 Moje zdziwienie było niesamowite bo nagle z 30u zrobilo się 50-54 !!! Ale to nie koniec, zmieniłem zegary na 900 na rdzeniu i nadal 5000 na pamięciach i fps 30!, dopiero od 906 rósł do około 50u, nawet jak pamięci są stockowych to jedynie podnoszenie zegara do 906 i wyzej daje przyrost, pomiędzy 725 a 900 na rdzeniu go nie ma. Wiecie co to może oznaczać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Sprawdz w innych grach, 3dsmarkach itp bo ciezko prorokowac... Nie wydaje mi sie jednak zeby podkrecenie o kilka mhz moglo dac kopa o 40% w jakiejkolwiek grze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 W iinych grach nie ma czaegoś takiego Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 W iinych grach nie ma czaegoś takiegoCo na to PowerPlay? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Jaki PowerPlay? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zobacz za pomocą gpuz czy karta nie obniża taktowań podczas gry. LINK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) Nie obniża taktowań, włączenie/wyłączenie VsCyna nic nie zmienia. Bawiłem się również z powerplayem z tego poradnikka, i nic to nie dało. Dziwna sytuacja. To nie możliwe żeby podkręcenie rdzeńa dawało dodatkowe 24-30 fps ! Edytowane 9 Listopada 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 Zauważyłem niesamowitą przypadlość w Dragon Age i nie chce mi się wierzyć że to jest kwestia karty graficznej. Chodzi o FPS zazwyczaj mam tam 60 fps, czasem spada do 50 ale i czasami do 30 co mnie dziwiło, nigdy poniżej 30 nie spadł. Gram ze wszystkim na max aa x8 faa x16 i 1900x1200 I przy ustawieniach taktów karty na 725/1000 stwierdziłem że sprawdzę o ile fpsy poleca w górę jak wezmę na 930/5000 Moje zdziwienie było niesamowite bo nagle z 30u zrobilo się 50-54 !!! Ale to nie koniec, zmieniłem zegary na 900 na rdzeniu i nadal 5000 na pamięciach i fps 30!, dopiero od 906 rósł do około 50u, nawet jak pamięci są stockowych to jedynie podnoszenie zegara do 906 i wyzej daje przyrost, pomiędzy 725 a 900 na rdzeniu go nie ma. Wiecie co to może oznaczać? Wiemy, ale to nie zegary i ameryki nie odkryłeś ;). Wyłącz synchronizację pionową i zobaczysz że Ci skoczy z tych 30 na okolice 60. Mi też tak spadło po raz pierwszy jak poszedłem do lasu z elfami. Wcześniej spadków nie było. Wyłączenie synchronizacji załatwiło sprawę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 9 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2009 (edytowane) No ok ale bez włączonej synchronizacji fatalnie wygląda przesuwanie ekranu, dziwi mnie fakt wydajności po O/C Zauważyłem też że kiedy mam te 30 fps jak np stoję przed inną postacią w oddali jest świat itp i przesunę trochę widok myszą np w lewo/prawo MINIMLANIE to rośnie do ponad 40, po czym kiedy znowu wracam na tamtą pozycję jest 30. Albo stery albo silnik gry. Edytowane 9 Listopada 2009 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...