kkNd! Opublikowano 8 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2010 (edytowane) Zrozumcie, ze to nie kwestia podkrecania. Wiekszosc ludzi problemy ma w 2d... Do tego jaja z tymi sterownikami, na jednych dziala na innych nie :unsure: Imho software, prawdopodobnie zbyt niskie napiecie w 2d... Rozumiem, ze bronicie swojego ale panowie... nie za wszelka cene. Serio nie trzeba byc einsteinem zeby dojsc do wniosku, ze cos sp********i Edytowane 9 Stycznia 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UpName Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Tylko ciekawe kiedy Amd wprowadzi poprawkę w ustawieniach karty w 2D. Sam mam Dylemat, po tym co tutaj czytam. :( Co mam wziąć: Msi Gd80 + Gtx275 Msi Gd65 + Hd5850 Czy te problemy są bardzo poważne, bo ten sprzęt kosztuje nie mało.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sizeer Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 (edytowane) Tylko ciekawe kiedy Amd wprowadzi poprawkę w ustawieniach karty w 2D. Sam mam Dylemat, po tym co tutaj czytam. :( Co mam wziąć: Msi Gd80 + Gtx275 Msi Gd65 + Hd5850 Czy te problemy są bardzo poważne, bo ten sprzęt kosztuje nie mało.... Kup używaną tanią kartę graficzną lub zostań przy obecnej i poczekaj na fermi oraz ewentualną poprawę czy też obniżenie cen u ATI do kwietnia. A jeśli pieniądze to problem nie zmieniaj kompa. Edytowane 9 Stycznia 2010 przez pml83@tlen.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Ciesz ta się chłopy - http://www.behardware.com/news/10636/catal...-their-way.html Nareszcie odseparowali profile od sterownika :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nowe stery: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=312869 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 Nowe stery: http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=312869 tylko dla win7 x64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 9 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2010 tylko dla win7 x64 W paczce sa tez dla win7 x32. Wlasnie ich uzywam. Zawieraja nawet zalazek tych profili w XML ale ciezko powiedziec jak ich uzywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
award Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Witam, moze zaczne od tego ze jestem w posiadani takiej konfiguracji 5870 +9600gt, wszystko fajnie pieknie dziala, 3dmarki, gry z physx bez problumu chodza, ale problem zaczyna sie gdy chce uruchomic jakas gre lub benchmark, ktory obsluguje dx11 i ta cala teselacje, poprostu benchmark dziala, w opcjach ustawione dx11/tesselation na enabled ale tego w benchmarku nie wyswietla tak jakby uruchomiony zwykly dx10/9, demko dirt2 rowniez tak samo nie moge ustawic opcji odpowiedzialnych za teselacje. Wylaczalem rowniez 9600 z poziomu menagera + restarty kompa lecz to niepomoglo. Aha system swiezo postawiony. Benchmark to Unigine Heaven Konfig kompa cpu: e7200 @ 3.8 asus p5ke/wifi 4x1gb patriot ep 5870 sapphire - sterowniki najnowsze 9.12 9600gt asus - rowniez sterowniki najnowsze 195.62 + zmodowany physx tak aby dzialal system windows 7 64 zasilacz corsair 650W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 jak spisują się nowe stery? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaizm_ Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 (edytowane) Z kartami jakich producentów są problemy? Może któryś producent zmienił coś w biosie i karta jest stabilna, nie wiesza się? Mój szafirek dał ciała kilka razy na sterach 9.12, na sterach podanych przez Lysyn póki co spokój. EDYTA: za wcześnie pochwaliłem, testowałem cepa Linx'em i znów zwiecha z szarym ekranem :( Edytowane 11 Stycznia 2010 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 Z kartami jakich producentów są problemy? Może któryś producent zmienił coś w biosie i karta jest stabilna, nie wiesza się? Mój szafirek dał ciała kilka razy na sterach 9.12, na sterach podanych przez Lysyn póki co spokój. EDYTA: za wcześnie pochwaliłem, testowałem cepa Linx'em i znów zwiecha z szarym ekranem :( zwiecha z szarym ekranem, to nie wina ati tylko twoja, cpu przekręcone woła więcej papu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 11 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2010 zwiecha z szarym ekranem, to nie wina ati tylko twoja, cpu przekręcone woła więcej papuTylko że proc jest stabilny na takich ustawieniach, a cuda się zaczęły po zakupie radzia. Z pamięciami miałem problem ale już sobie poradziłem. Czyżby trzeba było wszystko podwoltować? Wcześniej z 4870 który papu bierze podobnie nie było kłopotów z napięciami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwdp43 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 (edytowane) mam takie pytanie jesli chodzi o podkrecanie , mam MSi Radeon HD5850 (wersja OC - 765/1125 , 1,087 V) no i jak chce ja choc troszke podkrecic to odrazu zwiechy ,szary ekran , restarty ..... podkrecam programem od msi Afterburner , zwiekszalem tez napiecie nawet i do 1,3 V i nic , nawet jak podkrece do 820 /1175 to odrazu zawiechy , a widzialem na necie ze podkrecaja je o duzo wiecej , u wielu nawet przy 1,2 V chodzi stabilnie na 950/1200 , albo i wiecej .......co jest nie tak ???:| Edytowane 12 Stycznia 2010 przez hwdp43 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 (edytowane) A zacznij od tego jaki masz zasilacz (model, marka) i jaki procesor... EDIT Nareszcie ATi ogłosiło wydanie 5830! http://www.in4.pl/komentarze_Radeon_HD_583..._luki,20197.htm Edytowane 13 Stycznia 2010 przez rafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwdp43 Opublikowano 12 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2010 procek i5 750 , zasilacz 700 W FORTRON Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2010 (edytowane) U kogo w trybie DX11 Dirt2 po chwili wyscigu zaczyna dostawac takich lagow ze nie da sie grac? W trybie DX9 jest plynnie. Jest sporo postow o tym w necie ale jakos nie widze rozwiazania. Edytowane 14 Stycznia 2010 przez neo2006a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekW Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Nie wiem pare minut grałem ale nie miałem żadnych przycinek ,może dalej będą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Panowie jak wyglada sprawa z kartami 5850 a dokladniej z sekcjami zasilania i regulacja softowa napiec? Planuje wymiane kary na jedna wlasnie taka i niehcialbym znowu kupic jakiejs bez tej opcji. Jak jest z Saphirkami bo czekanie na ASUSA troche mnie juz nudzi.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RT2 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 (edytowane) Witam, moj radek hd 5780 robi artefakty. Napisalem do sapphire i otrzymalem w odpowiedzi: "(...)About the artifacts , can you please backup your VBIOS and send back to xxxx@sapphiretech.com We will adjust the VBIOS and send back to you for fixing the problem. Thanks." Wie ktos moze czym i jak ten backup zrobic? I czy przypadkiem nie strace gwary na karte po flashowaniu? edit. juz zrobilem backupa za pomoca GPU-Z Edytowane 15 Stycznia 2010 przez 4RT2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
4RT2 Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Czy mial ktos z was artefakty takie kolorowe linie przez caly ekran na hd 5870? Zalozylem temat o tym http://forum.purepc.pl/Ati-f52/Jak-Zrobic-...su-t316892.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 15 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2010 Juz ci go chyba wywalili za dublowanie wątków... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Witam JA mam problem tego typu ;D Radeon 5850 mam problem z riva tunerem , nie wyswietla zakładki do podkrecania ;/ , AMD GPU Tool dziala prawidłowo . Stery 9.12 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hwdp43 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 riva tuner jest raczej do GeForce ....... mozesz tez uzywc MSi Afterburner........... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 (edytowane) Rivatuner tak jakby nie działa z nowszymi catalystami, chyba, że o czymś nie wiem. A szkoda, bo sam też jestem do niego bardzo przyzwyczajony. Panowie - porównywał ktoś wydajność w sMarkach 9.12 kontra starsze stery? @ 4RT2 - backup robiłeś na niepodkręconej? Edytowane 16 Stycznia 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektorek Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Na 9.12 jest trochę lepiej niż na starszych, ale niewiele, raptem 300-400 pkt w 06. Tylko mnie dziwi dlaczego na Win7 64 Bit mam niższy wynik, niż na Viście 32-Bit i to z 500 pkt, mimo że na Viście miałem 9.11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Mi 9.12 dały 650 punktów wzgledem 9.11 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Szukam jakiegoś testu z poborem prądu radka 5870 w cf względem 5970 na takich samych taktach jak 5870. Macie jakieś namiary, bo przeglądam i nie mogę się doszukać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ooo, nie widziałem takiego testu. Powiedzcie mi, na Sapphire nie działa zwiększanie napięcia przez MSI Afterburbner. Co trzeba zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gi3r3k Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zapewne wgrać bios od karty MSI :wink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...