oliwer21 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Na XS wyczytałem że ludzie ładuja biosy z 5870 do 5850 bawił się ktoś z was w ten sposób? :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Dostaniesz wyższe napięcie i wyższe takty , nic poza tym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 A przedpremierowe pogłoski o odblokowywaniu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Ściema , chip jest pocięty laserem , biosem nic nie zdziałasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 16 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2010 Własnie czytałem o tym flashowaniu i nic nie wskazywało na to aby coś można było odblokować, a szkoda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Racuch Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Szukam jakiegoś testu z poborem prądu radka 5870 w cf względem 5970 na takich samych taktach jak 5870. Macie jakieś namiary, bo przeglądam i nie mogę się doszukać.szukałem niespełna 20 sec. w google wpisz power consumption ati 5870 lub 5970, wyników od metra i pytanie, co oznacza "na tych samych taktach" skoro VGPU jest różne na tych kartach, MHz maja marginalny wpływ na pobór pradu Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Racuch Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) szukałem niespełna 20 sec. w google wpisz power consumption ati 5870 lub 5970, wyników od metra i pytanie, co oznacza "na tych samych taktach" skoro VGPU jest różne na tych kartach, MHz maja marginalny wpływ na pobór pradu Te same takty tzn. 5970 -> 850 core, 1200 mem. Bez podniesienia voltów pewnie się nie obejdzie, dlatego interesuje mnie ta kwestia i szukam tych danych. BTW nie wiem co szukałeś 20 sec., ale na pewno nie znalazłeś tego o co pytałem. To co ja znalazłem wczoraj, co mniej więcej pasuje wygląda tak: 5870 -> 850 core, 1200 mem; 5970 OC -> 875 core, 1250 mem; ---------- Panowie, mając 2/3 karty, regulacje w CCC ( obroty wentylatora, taktowania ) odbywają się dla każdej z kart osobno, czy wspólnie? Edytowane 17 Stycznia 2010 przez toms83 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 W MSI afterburner działa podnoszenie napięć na Szafirze po odblokowaniu w ustawieniach. Nie działa tylko podnoszenie taktów przez ten programik. Ile tak średnio trzeba vgpu do 1GHz na rdzeniu @air? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) ELo u mnie 5850 idzie na 940 Gpu i 1290 stock V , a na napięciu 1.3 na 1040 Gpu grafa ma kosmos OC , niebawem wrzuce screeny 3dmarka :) A więc o to i rezultat :) Gpu 1000 pamieci 5000 . 20tysi na 5850 :D Edytowane 17 Stycznia 2010 przez Łukasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UpName Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 Wie ktoś kiedy będą w Esc hd5850 od Asusa ? Wysłałem im zapytanie to nie odpowiedzieli... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majk3l Opublikowano 17 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2010 (edytowane) Czemu Asus? Czemu ESC? Edytowane 17 Stycznia 2010 przez majk3l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Dobre pytanie! Ja powiem tylko tyle, że Majkel ma dobry towar w dobrej cenie - sam u Niego kupiłem HD5970 - szybko, miło, kulturalnie. Proszę bez uwag typu że to reklama - a czego nie, skoro kupno u Niego nie różni się niczym od kupna w takim Vobis np. Tak sobie myślę, że HD5870 jest takim odpowiednikiem Radeona 9700 - Prawdziwym HITEM swojego czasu, na miarę takich Hitów jak 8800GTX, GeForce3, Voodoo3 itd... Zapewne również FERMI będzie kartą wymiatającą, ale to już w innym przedziale czasowym :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 Mnie ciekawi jak z ceną będzie, bo to że wydajność będzie większa raczej pewne ( NV musi dać szybszego jednordzeniowca bo inaczej kiepsko z nimi ). Co do 5870 jest to niesamowicie fajny sprzęt. Chyba jeszcze dokupię coś. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bushwacker Opublikowano 18 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2010 (edytowane) ELo u mnie 5850 idzie na 940 Gpu i 1290 stock V , a na napięciu 1.3 na 1040 Gpu grafa ma kosmos OC , niebawem wrzuce screeny 3dmarka :) A więc o to i rezultat :) Gpu 1000 pamieci 5000 . 20tysi na 5850 :D Ile V max dawałeś na GPU? 1,3Vgpu to trochę dużo, jakie temperatury miałeś? Edytowane 18 Stycznia 2010 przez cekin Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikerbest Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jak przywrócić kartę HD 4850 do życia?? Mój kumpel grzebał w biosie karty. Niestety coś poszło nie tak i karta się nie uruchamia. przy starcie brak sygnału Czy jest jakiś sposób by zreanimować ją?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Podłączyć drugą i spróbować zflashować jeszcze raz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikerbest Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Podłączyć drugą i spróbować zflashować jeszcze raz. Dzięki. Zaraz sprawdzę jak to się robi i dam znać czy się udało Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Szafirek 5870 prosto z pudełka ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Szafirek 5870 prosto z pudełka ;)Dawaj 900/1300, te karty robią to z palcem w... gniazdku. :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 A jak takty szafirka zwiekszyc powyzej 900/1300? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zmieniłem wersję GPU-Z na najnowszą bo starsza nie pokazywała podniesionych taktów przez ATI Overdrive ale i tak wynik w marku mi coś nie gra ... Tylko + ~300pk dla +50MHz na GPU i +100MHz na MEM ?! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Ile V max dawałeś na GPU? 1,3Vgpu to trochę dużo, jakie temperatury miałeś? Temp miałem max 88 karta sama sobie regulowała obroty . V max dałem 1.3 v czytałem gdzieś że 1.4 dają :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dawaj 900/1300, te karty robią to z palcem w... gniazdku. :wink:tylko po co skoro zysk niewielki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 tylko po co skoro zysk niewielki Ale jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dla tych co zmieniaja chlodzenie. Kupilem do HD5850 cooler Scythe Setsugen. Sam cooler sobie jakos radzi (26st idle, max 60 stress przy bezglosnych 800 obrotach ) ale skandalem jest ze radiatorki na pamieciach sie wogole nie trzymaja (odkleily sie i wpadly w lopatki wiatraka :lol: ). No i do sekcji zasilania nie ma dopasowanych radiatorkow. Takze to trzeba dodatkowo dokupic lub dobra tasme dwustronna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dyrektorek Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 A mógłby ktoś wrzucić screeny z 3dmarków na 5850? Interesuje mnie jak bardzo mój procek ją ogranicza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 A jak takty szafirka zwiekszyc powyzej 900/1300?Bios od Asusa, lub amd gpu clock tool. Tutaj taki maly bench 2 x 5850 Sapphire @ troche Skala od vgpu sie skonczyla w afterburner i buba :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Dla tych co zmieniaja chlodzenie. Kupilem do HD5850 cooler Scythe Setsugen. Sam cooler sobie jakos radzi (26st idle, max 60 stress przy bezglosnych 800 obrotach ) ale skandalem jest ze radiatorki na pamieciach sie wogole nie trzymaja (odkleily sie i wpadly w lopatki wiatraka :lol: ). No i do sekcji zasilania nie ma dopasowanych radiatorkow. Takze to trzeba dodatkowo dokupic lub dobra tasme dwustronna. baw sie dalej bez radiatorów na sekcji zobaczymy kiedy karta za 1k wykituj, zapodaj jeszcze tylko furmarka i zobaczymy jak pięknie zdycha, generalnie juz od serii 4890 albo fullcover albo standardowe, oczywiście rdzeń ma niski temperatury ale za to pamieci i sekcja zasilania płonie w oczach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 (edytowane) Jak u was z piszczeniem elektroniki w karcioszkach? Bo moja jęczy(bo piszczeni to to nie jest :mur: ) okrótnie, miałem kiedyś piszczące części od kompa ale to... tragedia :sad: Ale tylko w 3d bo w 2d cisza i spokój Edytowane 19 Stycznia 2010 przez oliwer21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 19 Stycznia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2010 Jak u was z piszczeniem elektroniki w karcioszkach? Bo moja jęczy(bo piszczeni to to nie jest :mur: ) okrótnie, miałem kiedyś piszczące części od kompa ale to... tragedia :sad: Ale tylko w 3d bo w 2d cisza i spokój W 3D mam wrazenie, ze zasilanie wyskoczy z chlodzenia. Wiekszy pisk niz na 2 x 4870. 2D tak jak piszesz, cisza, spokoj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...