Blackwhite Opublikowano 12 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Września 2010 Oliver nie w 10.8 tylko od 10.5 juz tak jest.I niestety jest to celowe dzialanie pamow od ATI - niewiedziec tylko dlaczego, malo,ze sterow nei potrafia dobrze napisac to jeszcze sobie jaja robia z takatami w idle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Kurde coś popsuli w sterach 10.8 bo po OC takty niespadaja do 157/300 tylko do 400/1000. Ja posiadam 10.7 i jakoś nie zauważyłem tego problemu i takty jak najbardziej mi spadają do 157/300... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Po podkręceniu w CCC? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Ja posiadam 10.7 i jakoś nie zauważyłem tego problemu i takty jak najbardziej mi spadają do 157/300... u mnie na tych samych sterownikach jest 400/900 <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Ja posiadam 10.7 i jakoś nie zauważyłem tego problemu i takty jak najbardziej mi spadają do 157/300... Po OC - niemozliwe ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Najlepiej ustawić sobie w biosie karty na sztywno i koniec problemów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Oliver nie w 10.8 tylko od 10.5 juz tak jest.I niestety jest to celowe dzialanie pamow od ATI - niewiedziec tylko dlaczego, malo,ze sterow nei potrafia dobrze napisac to jeszcze sobie jaja robia z takatami w idle. Ktoś zmierzył watomierzem jaka jest różnica w poborze prądu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 13 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2010 Trochę ciężko będzie chyba że pi-razy oko bo tak można zmierzyć tymi allegrowymi watomierzami. Ale chyba będzie to raczej mała różnica. Mi raczej chodzi o sam fakt że coś popsuli... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 (edytowane) sprawdzal ktos nowe catalisty? ciekawe co popsuli ;) lista zmian wyglada marnie, chyba na "odczep sie" je wypuscili... wzrost wydajności w grze S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat do 20% na kartach HD 5800 z włączonym Enhanced Full Dynamic Lighting (DirectX 11) oraz wygładzaniem krawędzi do 12% na kartach HD 5700 z włączonym Enhanced Full Dynamic Lighting (DirectX 11) oraz wygładzaniem krawędzi wzrost wydajności w grze Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena do 4% na kartach HD 5700 do 5% na kartach HD 5800 do 6% na karcie HD 5970 do 4% na kartach HD 4800 Edytowane 15 Września 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 15 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2010 Na odczep to oni zawsze wypuszczaja - czasem im cos z tego wyjdzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawczenko73 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) Witam! W sumie od paru lat zaglądam na Wasze (teraz Nasze forum :D )i czasami posiłkowałem się poradami, które tutaj znalazłem. Ale do rzeczy; po 12 latach grania w drużynie zielonych przeszedłem od wczoraj do czerwonych-zakupiłem Saphire 5850 1GB Toxic i wczoraj dokonałem jego implantacji w kompie. Powiem szczerze, że głównym powodem do jego zakupu była bezgłośność( urodziła mi się miesiąc temu córeczka) oraz niezła wydajność w gierkach. Sporo czytałem i w końcu postanowiłem ze względu na głośność i zużycie prądu zrezygnować z ewentualnego zakupu GF 470. Po instalacji pojawił się jednak pewien problem, otóż oprócz karty system wykrył nieznane urządzenie PCI / PCI Device /; próbowałem odinstalować i zainstalować stery ponownie: niestety niczego to zmieniło. Czy Ktoś z Was ma pomysł jak pozbyć się tego problemu?? Włożenie sterowników od płyty głównej niczego nie zmieniło :mellow: i system nie odnalazł właściwych sterowników do urządzenia. I jeszcze jedno pytanie: czy wyłączenie tego urządzenia w systemie może spowodować spadek wydajności karty graficznej?? Mja konfiguracja to : MB Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P Socket AM3, procesor Procesor AMD Phenom II X4 965, pamięci 4 Gb G.Skill 2x2 GB DDR3 1600, zasilacz Cooler Master M620 oraz Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer. System: Win XP Professional SP2 PS. Ze dwa razy w życiu instalowałem Radeony ( jeden 2900 XT oraz HD 3650) i pamiętam że były problemy z szyną PCI. Jakoś sobie w końcu wtedy poradziłem. Teraz niestety brak czasu i nadmiar obowiązków zmusza mnie do pomocy z zewnątrz :-( Edytowane 16 Września 2010 przez Slawczenko73 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 To jest karta dźwiękowa wbudowana w karte graficzną do obsługi HDMI ;) zainstaluj do niej sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawczenko73 Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 W sumie też tak wczoraj miarkowałem i znalazłem na stronie AMD sterowniki HDMI ale nic z tego nie wyszło.... Zaczęło się coś wgrywać, pokazał się catalyst console i koniec. nic się nie instalowało... Może to były złe sterowniki... :???: A nie można tego po prostu wyłączyć??! Chociaż nie lubię jak coś jest w menadżerze urządzeń ze znakiem zapytania :-| Aż głupio prośić o ich wskazanie/lokalizację. Tak to jest jak człowiek grał ciągle z zielonymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kotan Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 ktore stery uwazacie za najlepsze do 5870 pod windowsa 7 64X ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2010 (edytowane) najnowsze instaluj, jak beda jakies problemy to dopiero mozesz kombinowac ;) update... macie jakies problemy z tymi 10.9? :lol2: U mnie opera zaczela ostro mulic, jakies problemy z flaszem mialem, a pozniej w ogole kompa nie moglem wlaczyc... zaraz po uruchomieniu windowsa blue screeny wyskakiwaly. Po odinstalowaniu tego cholerstwa dziala gid... Edytowane 17 Września 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greg_1 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 U mnie, jak do tej pory, brak problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawczenko73 Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 Wczoraj jakimś cudem udało mi się wgrać sterowniki HDMI PCI, lecz nie ukrywam że na fart... Catalyst wraz ze sterownikami usuwałem chyba ze trzy razy. Takie pytanko; zawsze po usunięciu sterowników system tak wykrywa kartę i instaluje na nowo stery?? Oczywiście chodzi o sytuację kiedy usuwam sterowniki z dysku oraz rejestru. Bowiem mnie się to zdarzyło wczoraj trzykrotnie, nawet po użyciu TuneUp Utilities 2010!!! W końcu wgrałem urządzenie PCI wpisując na Google frazę sterowniki HDMI Ati, wgrałem to tak na pałę, system nie wykrył do zapotrzebowania na tego typu sterowniki, zaś za chwilę pojawiła się informacja iż zainstalowano urządzenie ATI High Definition Audio Device A dlaczego wgrywając najnowsze full sterowniki, to urządzenie nie znajduje się w tychże sterownikach??? Jest jakaś kolejność w wgrywaniu karty ATI, aby wszystko było w porządalu ?? Wolę ułatwiać sobie życie niż liczyć na kolejny FART;) W grudniu stawiam swojego kompa na Win 7 64, i wolę tego samego nie doświadczać. Z góry dziękuję za podpowiedzi:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 To jest o wiele prostsze niż to komplikujesz :) Po prostu instalujesz sterowniki karty i sterownik audio. Kodek audio to Realtek więc sterowniki sa na stronie Realteka Realtek pod nazwą ATI HDMI Audio Device Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gkar Opublikowano 17 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2010 @ Slawczenko73 w jakiejś starszej wersji catalistow sterownik do hd audio instalował się automatycznie wraz ccc, widocznie teraz go wywalili i trzeba go doinstalować samemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawczenko73 Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 Dzięki Panowie za podpowiedzi :-) Przynajmniej wiem na czym stoję. Jedyny plus NVidia to, że wgrywasz stery i nic cie dalej nie interesuje. Tzw. Wystrzel i zapomnij :lol: A taką jeszcze mam kwestię... Wgrywając nowe sterowniki lepiej odinstalować starsze i wgrać dopiero nowe, czy można zrobić to tak jak u zielonych, czyli wgrać "na żywca"?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2ms2ms Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 najpierw usuwamy poprzednie sterowniki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 E tam, jedne na drugie bez żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszPaweł Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 najpierw usuwamy poprzednie sterowniki Teoretycznie tak, tylko ATI ma to do siebie, że ich de instalatory nie usuwają wszystkich pozostałości po sterownikach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 18 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2010 A ciekawe jak steam instaluje te sterowniki ati :> po zaznaczeniu jakiejs opcji sam dba o to, zeby byly w kompie najnowsze stery. Wydaje mi sie, ze nawet szybciej je zanstalowal niz jakbym sie tym sam zajmowal. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Ktos 10.9 sprawdzal z bad company 2? aktualnie mam 10.8, nie cierpie z powodu niskiego fps, ale raz na 5h gry bc2 potrafi wyjsc do windy bez zadnego komunikatu, a raz na 2-3 mapy gra potrafi na 2 sekundy przyciac jak by byl 1fps Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 (edytowane) Przymierzam się do zakupu HD5850, zamawiając dziś w sklepie sprzedawca powiedział mi, że model Gigabyte'a ma wadliwy bios i trzeba go samemu zmieniać ( brak trybu 2D ). Czy modele dostępne na dziś dzień mają nadal ten problem ? Edytowane 21 Września 2010 przez krzynek1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Powerslave, nie koniecznie od sterów Cię wywala. To może być po prostu bug w grze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 25 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Września 2010 Czy ktos spotkal sie z problemem wystepowania artefaktow na karcie gigabyte 1gb ram ? mam 64bitowa wersje win7, wszystkie sterowniki najnowsze, biosy urzadzen tez zauwazylem to juz przy uruchamianiiu vantage, ale w takiej mafiii 2 to juz masakra ba, potrafi nawet na pulpicie w 2d sypnac artefaktem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Września 2010 Czy ktos spotkal sie z problemem wystepowania artefaktow na karcie gigabyte 1gb ram ? mam 64bitowa wersje win7, wszystkie sterowniki najnowsze, biosy urzadzen tez zauwazylem to juz przy uruchamianiiu vantage, ale w takiej mafiii 2 to juz masakra ba, potrafi nawet na pulpicie w 2d sypnac artefaktem masz pecha trafiłeś na uwaloną kartę, szybciorem na gwarancje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 28 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Września 2010 oddalem karte do sklepu, wymienili mi na druga, taka sama problem pozostal, wyglada tak : wystepuje, gdy w sterowniku ustawione sa dwa monitory chodzi o to ze sterownik obniza taktowanie pamieci do poziomu 300 MHz, powoduje to migotanie ekranu, problem jest bardzo dobrze opisany w internecie, wiele osob sie z nim spotkalo na kartach z serii hd 57xx 58xx szczegolnie dobrze jest to widoczne przy ogladaniu youtube, wtedy taktowania mimo ze podnosza sie do 400/800, problem nadal wystepuje pomaga wymuszenie taktowan, np przy pomocy ATT, obecnie ustawilem sobie 765/1030 i migotania nie ma posiadam ten model karty GIGABYTE GV-R585OC-1GD | Karty graficzne - BIOS z tej strony wynika, ze montowane sa w nim kosci hynixa i samsunga, o ile hynix dostal stosowny update biosu, tak samsung nadal nie ma poprawionej tej wady czy jakis posiadacz tego modelu karty z kostkami hynixa ( mozna to poznac po nr biosu, powyzej F10 jest hynix ) moze sie wypowiedziec odnosnie migotania u siebie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...