foh_23 Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Ale w jakim programie to się da? Czy w RivaTuner? itd. A próbowałeś tutaj ugryźć: By foh_23 at 2010-03-22 bo na moim GFie niżej niż 40% nie zejdę w normalnych programach czy zakładce fan speed. Natomiast tą opcją mogę nawet wyłączyć wentylator ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 Testowal ktos stery 10.3? Wnosza one duzo poprawek? bo nie wiem czy jest sens przesiadac sie z 9.12 z ktorych jestem zadowolony, ale jesli dodadza pare fps tu i tam to sie skusze :) Nikt sie chyba na jakies specjalne problemy nie skarzyl, ale jesli jestes zadowolony z tych co masz to moze lepiej poczekac na finalna wersje 10.3 bo to co mamy wciaz jest wersja beta udostepniona na zyczenie uzytkownikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2010 ja zainstalowałem 10.3 w dniu premiery jak na razie działają bezproblemowo, z tym że ja żadnych problemów z kartą wcześniej nie miałem, jakiś super egzemplarz trafiłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 (edytowane) Czy ktoś z Was wie czy pojawią się stery 10.3 na XP 32 bit? Obecnie są tylko na Vistę i 7. Edytowane 23 Marca 2010 przez gacus24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2010 A gdzie są? Przecierz cały czas są 10.2 jeszcze... poczekaj cierpliwie jeszcze się marzec nie skończył Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mardok Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 A gdzie są? Przecierz cały czas są 10.2 jeszcze... poczekaj cierpliwie jeszcze się marzec nie skończył Koledze wyżej chodziło o wersję Preview Driver ze stront ATI dla Windows Vista/7 Link!. Swoją drogą od zainstalowania 10.3 nie mam jak na razie żadnego wcześniej opisywanego problemu, oby tak dalej ! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 chlopaki jak u was z tempami na 5850 z fullcoverem? Jest jakas wiekrza roznica w wydajnosci acetalowych a innych full coverow? Ktory byscie polecili? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 Czy ktoś z Was wie czy pojawią się stery 10.3 na XP 32 bit? Obecnie są tylko na Vistę i 7. Sa juz i dzialaja ok. Prosze 10.3 @ XP 32bit Zrobilem sobie male porownanie Cat 10.2 vs Cat 10.3 @ XP 32bit. Testy 3 x 3D ; 03, 05, 06. Konfig to : Phenom II X2 555BE @ 4GHz dual core 2 x 1024 DDR3 @ 1640MHz 7-7-7-20-1T Sapphire HD 5850 @ stock : tnx km2.pl Gigabyte MA790XT-UD4P Ustawienia sterownikow na wydajnosc i nic wiecej nie grzebane. Wyniki : 3D Mark 03 10.2 vs 10.3 69.700 vs 70.154 3D Mark 05 10.2 vs 10.3 27.083 vs 27.155 3D Mark 06 10.2 vs 10.3 18.579 vs 18.580 W 03 calkiem, calkiem, 05 cos tam, ale 06 juz kompletnie nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 ehh karta 5850 i win xp, chyba że do testów masz, tylko mi nie pisz że dx11 nic nie daje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 sa juz oficjalne 10.3, do pobrania ze stronki amd ;) @ptys... bo nie daje :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 24 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2010 sa juz oficjalne 10.3, do pobrania ze stronki amd ;) @ptys... bo nie daje :lol2: zapodaj metro 2033 na maxa i porównaj jak nie widzisz to okulista wręcz niezbędny, czym się różnią od nieoficjalnych (pewnie tylko podpisem cyfrowym) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Pojawia sie jedynie pytanie, ilu z tych efektow nie da sie odpalic bez dx11 ;] pamietamy co crysisowi "dal' dx10, a jest to ciagle najlepiej wygladajaca gra... i imho na tym dx9 kosztem wydajnosci moglaby wygladac jeszcze sporo lepiej. Metro to marny przyklad... znsz moze jakis inny? ;) tylko nie mow o benchmarku heaven i inaczej powiewajacych flagach w dircie :P Pamietacie roznice pomiedzy dx 7-8-9? To bylo cos, teraz nam wciskaja marketingowa papke...a my to lykamy bo karty przy okazji obslugujace dx11 sa najszybsze tez w dx9 i 10 ;) Edytowane 25 Marca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 (edytowane) Zrobiłem czystą instalację 10.3 i "podkarmiłem" trochę PCI-E (z 1.8v na 1.86v) i póki co wszystko wydaje się ok... heaven i occt działają stabilnie, nieprzerwanie, od 7 godzin bez wywalania sterów... I z tego co zauważyłem organoleptycznie, wydajność w 3D trochę się poprawiła... Edytowane 25 Marca 2010 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 25 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2010 Zainstalowałem nowe stery, ale nie odczułem żadnego przyrostu wydajności ani w smarku06 ani w FurMarku. Myślałem że chociaż troszkę wynik skoczy a tym czasem mieści się on w granicy błędu statystycznego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Przyrost jest sam zobacz ale nie taki jaki byś chciał Test Catalyst 10.3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacus24 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Ja pisałem o benchmarkach a nie grach :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 No bo bez tych żyć sie nie da... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuczy_król Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Przecież jest wyraźnie napisane 'up to', pewnie taki przyrost można osiągnąć na określonych konfiguracjach i ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 No bo bez tych żyć sie nie da... :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Przecież jest wyraźnie napisane 'up to', pewnie taki przyrost można osiągnąć na określonych konfiguracjach i ustawieniach. Jaja sobie robisz jakich konfiguracjach i ustawieniach. Tłumacz Overall performance increases Improves up to Może w innych miejscach może być więcej ale sprawdzałem w 5 w trzech tytułach i zawsze wracał się ten sam wynik,w dalszych grach dałem sobie spokój już. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwf123 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Panowie ile taka karta ma długości bo nie wiem czy zmieszcze do obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KUBA TM Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Wystarczajaco tyle bys mogl miedzy nia a zatoki wsadzic reke i cos jeszcze ;) Edytowane 26 Marca 2010 przez KUBA TM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wwf123 Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Wtyczki ?? Znalazłem 24,5 CM zmieści się bez problemów Edytowane 26 Marca 2010 przez wwf123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 z przyjemnością prezentuje nowe sterowniki http://support.amd.com/us/kbarticles/Pages/Catalyst-OpenGL-preview-driver.aspx wsparcie dla opengl 4.0 wynik w vantage 20034 punkty, w pełni stabilne w metro i bc2, kiedyś narzekaliśmy na brak sterowników od ati, ostatnimi czasy nie wiadomo co testować co po chwila nowa wersja katalizatorów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 Od lat wychodza regularnie co miesiąc :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 26 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2010 (edytowane) Od lat wychodza regularnie co miesiąc :D prawda dziubasku ale teraz wydają whql, i chwilkę później betki do testów edyta: my tu sobie gady gadu przy browarku a spece ;) od ati zapierniczają w pocie czoła i wydali właśnie 10.3b preview chwalą się że poprawili błędy w bad company 2, co nie omieszkam za chwilkę sprawdzić link dla odważnych poniżej http://sites.amd.com/us/underground/tips/Pages/catalyst-10-3-preview.aspx na techpowerup jest temacik o problemach z kartami serii 58xx http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=118397 zapodałem sobie biosa od xfx bo nowy i fabrycznie podciąga traktowania do 900/1250, bios jest z lutego tego roku i być może rozwiązali coś sprzętowo, na moim szafirku z siga działa bezproblemowo karta przegrzewa się, także na referencyjnych konstrukcjach innych producentów nie powinno być problemów, zachęcam do testów tych którzy mieli problemy z wysypywaniem sterownika w 2d i 3d Edytowane 27 Marca 2010 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) @ptys dzięki za info o biosie od XFX :) jak nie masz żadnych problemów (a sam mam szafirka) to też sobie go wrzucę i dam znać. Edytowane 27 Marca 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 I jak tam ten nowy BIOSik od XFX ? Spoko lux ? Można wgrywać ? Aha jeszcze jedno pytanko - proponujecie DOS or Windows do wgrania biosu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 Tylko i wyłącznie DOS :wink: Bawił się ktos w modyfikowanie biosu jakimś edytorem i z jakim skutkiem bo pamietam że podczas zabawy 4770 każda zmiana to kiszka <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ojejku Opublikowano 27 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2010 (edytowane) Flash-owałem atiflash z dos-a. Powiem, że póki co wszystko śmiga na tym biosie od XFX, nawet w celach testowych nie używam profilu 2d z zegarami 400/900 tylko default. Tylko nie ma co się podniecać bo te bsody/gsody/vertical stripes issue były random więc trzeba sprawdzić w long runie jak się zachowa. Pogram dzisiaj dłużej i zdam relację. Wgrałem przy okazji stery 10.3b. Edytowane 27 Marca 2010 przez ojejku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...