spoxxx Opublikowano 26 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2010 i jak ktos juz zamowil z angela .pl chlodzenie zalmana na nasze radki ?? , ja zamowilem mysle ze we wtorek bede mial jak zamontuje dam znac jak to wszystko dziala , troche bawie sie w liczenie w boinc a tam wiatrak lubi dac sie we znaki więc roznica zapewne będzie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RENMEi Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mi Accelero Extreme mają wysłać w środę, więc myślę że do piątku będę miał, z tym że jeszcze grafa z gwarancji nie wróciła xD. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Mi Accelero Extreme mają wysłać w środę, więc myślę że do piątku będę miał, z tym że jeszcze grafa z gwarancji nie wróciła xD. a grafe powercolor uznal w ogole ?? . tak z ciekawosci gdzie ta grafe wysylales do producenta czy tam gdzie zakupiles ja , pytam bo tez mam powercolora i w razie czego bede wiedzial co robic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RENMEi Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Akurat grafa była kupowana miejscowo u znajomego, więc z wysyłką do dystrybutora nie było problemu, stamtąd poszła do serwisu zewnętrznego i póki co czekam (ale problemu być nie powinno, chyba :E). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 27 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2010 Szlak mnie chce trafic ja kwidze te braki i niedorobki w ATI CC , cholera jak uruchomic Video Converter ?? mam 2 Windowsy 7 32 i 64 bitowy w starym 32bitowym mam dostep do Video Convertera w x64 w zakladce gdzie powinien byc znajduje sie tylko ''ptaszek'' Enable Acceleration. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 i jak ktos juz zamowil z angela .pl chlodzenie zalmana na nasze radki ?? , ja zamowilem mysle ze we wtorek bede mial jak zamontuje dam znac jak to wszystko dziala , troche bawie sie w liczenie w boinc a tam wiatrak lubi dac sie we znaki więc roznica zapewne będzie :) Ja zamawiałem, w piątek niby wysłali (a po drodze kilka razy termin dostawy zmieniali, ale to szczegół :angry: ), więc może dziś założę na "Radosława". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 to colin daj znac jak zalozysz :) , mi angela dzisiaj wyslala , wiec jutro bede mial ale zaloze chyba pojutre dopiero , na pewno dam znac jak to sie przedstawia w stosunku do referenta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Ludziska co wy zrobiliscie z tym Threadem ??? Czlek szuka pomocy a to wy-gdyby-wania porownujac do jakosci forum z przed 2 lat to tragedia a pomyslec ze to bylo kiedys forum glownie technologiczne pelne zapalencow R.i.P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Mario2K - na pclabie też wątpię by Ci pomogli. Nie każdy się bawi w konwersję filmów - to raz, po drugie - niekoniecznie przy wsparciu karty graficznej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 28 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2010 Mario2K - na pclabie też wątpię by Ci pomogli. Nie każdy się bawi w konwersję filmów - to raz, po drugie - niekoniecznie przy wsparciu karty graficznej... :) Przynajmniej poruszylem dosc ciekawy i odpowiedni problem jak na tego typu Threada a nie pogaduszki przekupek na konskim targu :/ kupcie co macie kupic i zacznijcie sie dzielic konkretnymi informacjami z uzytkowania , 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 (edytowane) Ja zamawiałem, w piątek niby wysłali (a po drodze kilka razy termin dostawy zmieniali, ale to szczegół :angry: ), więc może dziś założę na "Radosława". a może trzeba było poczekać na to http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hkepc.com%2F5094&sl=zh-CN&tl=pl w dystrybucji w niedalekiej przyszłości za tydzień powinienem mieć jak nie zawalą w Hong Kongu Edytowane 29 Czerwca 2010 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 a może trzeba było poczekać na to Google Tłumacz w dystrybucji w niedalekiej przyszłości za tydzień powinienem mieć jak nie zawalą w Hong Kongu Tempy z GF wyglądają świetnie... Pozostaje kwestia ceny B-) Jako rdzeń żądny władzytranslator rulez :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 @Wreq 54$ jak w polandzie nie mam zielonego pojęcia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4KET Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 Jakiś pomysł jak zmniejszyć obroty wentyla na 5850? Grałem ze dwie godziny temu w Crysisa i buczy jak ................. ! (W miejsce kropek wstaw co chcesz.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 :) Przynajmniej poruszylem dosc ciekawy i odpowiedni problem jak na tego typu Threada a nie pogaduszki przekupek na konskim targu :/ kupcie co macie kupic i zacznijcie sie dzielic konkretnymi informacjami z uzytkowania , Jeśli Ci nie odpowiada temat - nie musisz zaglądać :) Kupione już jest, ale nie mam kiedy założyć Zalmana. Porównam z referentem i Setsugenem. a może trzeba było poczekać na to Google Tłumacz w dystrybucji w niedalekiej przyszłości za tydzień powinienem mieć jak nie zawalą w Hong Kongu Zobaczę jak Zalman będzie się sprawował, jak będzie źle, to "pomyślimy" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 29 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2010 ale nie mam kiedy założyć Zalmana. Porównam z referentem i Setsugenem. Niema to jak konkretna informacja z użytkowania :wink: @ Mario2k A w jakiej zakładce powinno się to znajdować bo oblukałem całe CCC i nic nie znalazłem takiego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 to ja za to zdam relacje na szybkiego z dzialania (a raczej nie działania zalmana) zakupione chlodzonko z angeli , wszystko fajnie przesylka szybka , wczoraj wieczorem wzialem sie za mocowanie wszystkiego zajelo mi to ok 2 godzin tak naprawde ze wszystkim , podczas skrecania wszystkiego do kupy przrzyłem szok , , tam gdzie sa 4 srubki trzymajace sie rdzenia jedna ni cholery nie da sie zskrecic , jest jakas krzywa i tyle nie skrece jej i koniec , na szybkiego mysle ze przylega ok zamontuje do kompa , zamontowalem temperatura w idle w gpuz memio 3 pokazuje 80 stopni na 5 sekund w ruch furmark i 110 stopni , i zabawe zakończylem karte wyjalem z kompa i sobie lezy obok , a ja jestem na ta chwile bez kompa praktycznie , taka firma jak zalman i taki blad jakas masakra poprostu , nie wiem co teraz zrobie odsyłac bede albo urzadzenie , albo niech dośla mi srubke z zakretka mocującą rdzen , nawet pewnie tego nigdzie kupic nie idzie , jestem bardzo zawiedziony zakupem tyle powiem , i przestrzegam innych ze może byc podobny problem u innych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 a nie bedzie lepiej trzymalo jak przykrecisz 2 przeciwlegle? Wiele bloczkow wodnych na 2 srubkach jest montowanych :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 szczerze nie probowalem , dzisiaj po pracy zobacze co sie da z tym zrobic a zaraz bede dzwonil do angeli , i ciekawe co z tym zrobia bede informowal jak cos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Niema to jak konkretna informacja z użytkowania :wink: Są pewne przesłanki (przekładające się na brak czasu) z powodu których nie założyłem jeszcze Zalmana. Kolejny malkontent ? <_< Mam screeny z wynikami Setsugena i referencyjnego chłodzenia... A z Zalmanem widzę może być "ciekawie" - teraz mniej mnie dziwią komentarze na Neweggu. Edytowane 30 Czerwca 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 szczerze nie probowalem , dzisiaj po pracy zobacze co sie da z tym zrobic a zaraz bede dzwonil do angeli , i ciekawe co z tym zrobia bede informowal jak cos musze do nich wysłac śrubke , to dopiero mi odeślą , masakra , poki co na razie jestem ładnie mówiac udupiony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 ciekawostka :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 sweet :wub: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 musze do nich wysłac śrubke , to dopiero mi odeślą , masakra , poki co na razie jestem ładnie mówiac udupiony zwroc im wszystko wp****u na niezgodnosc towaru z umowa i zazadaj zwrotu pieniedzy + zwrotu za wysylke, a zalmana sobie juz teraz zamow gdzie indziej jezeli tak sobie poczynaja... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Niema to jak konkretna informacja z użytkowania :wink: @ Mario2k A w jakiej zakładce powinno się to znajdować bo oblukałem całe CCC i nic nie znalazłem takiego? ATI CCC Pomiedzy zakladka Video a ATI Overdrive powinna byc zakladka Video Converter ( musisz miec zainstalowane : 10-6_vista_win7_32-64_xcode.exe ) bardzo pomocne darmowe narzedzie , mozna znajomym/rodzince w ciagu zaledwie 15 minut przerobic godzine materialu HD 1080p do formatu mpeg/DVD Jako ze posiadam kamorder HD bardzo potrzebuje tej opcji , obecnie moge konwerterowac tylko pliki .wmv reszty poprostu Video Converter nie rozpoznaje :/ dodam ze w starym systemie rozpoznawal prawie wszystko . dziwne nieprawdaz ? Nieprawdopodobne jest ze na 3 forach ktore przeglada jakies 500/600 uzytkownikow kart ATI z rodziny 5xxx nikt nie posiada zadnej wiedzy na ten temat widac cuda sie zdazaja , albo swiat sie cofa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) a possales avivo video converter? update: Avivo Video Converter* *Avivo Video Converter will only work with HD 2000, HD 3000, and HD4000 series products pewnie znowu cos spaprali skoro na starszych grafach dziala btw dziwna akcja... dzisiaj possalem i zainstalowalme sterowniki 10.6, ale juz zniknely ze stronki ati :x Edytowane 30 Czerwca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 Avivo Video Converter* *Avivo Video Converter will only work with HD 2000, HD 3000, and HD4000 series products Wiem o tym od dawna ze oficjalnie nie powinno smigac na HD5000 series ale jak juz kilkukrotnie pisalem mozna odpalic Video Convertera na kartach 5xxx ATI cos niedorobilo w najnowszych sterownikach bo jakies 6 tygodni temu na starszych sterach Video Converter ATI smigal mi az milo ofiecjalnie nie powinien dzialac ,Cuda nie tylko u NVidi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 taa, do tego w poprzednich sterach pisali, ze dziala jedynie powyzej serii 1xxx ;D a sprawdzales 10.5 albo 10.4? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 (edytowane) Z dedykacją dla "stękających" , Zalman założony. Furmark - Extreme burning mode przy minimalnych obrotach - 70stopni, jakieś 25 stopni w pokoju. Idle 33 stopnie. VRM - poszczególne punkty pomiędzy 65 a 76 stopnie. Jak dla mnie - póki co - git. A propos "śrubki" - (tej wchodzącej w otwory w płytce drukowanej) u mnie też trochę odstawało chłodzenie od rdzenia, ale dokręciłem ten "wkrętak" jeszcze od góry (od spodu oczywiście wsio z wyczuciem nakrętką zrobione) i się ładnie wyrównało. Obrazki wrzucę za -dziesiąt minut. Edytowane 30 Czerwca 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 30 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2010 No to tak srednio chyba ten Zalman daje rade - 70 w stresie to sporawo jak na nie boxowe chlodzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...