Skocz do zawartości
Rikki

Ati Radeon HD5850/5870

Rekomendowane odpowiedzi

i jak ktos juz zamowil z angela .pl chlodzenie zalmana na nasze radki ?? , ja zamowilem mysle ze we wtorek bede mial jak zamontuje dam znac jak to wszystko dziala , troche bawie sie w liczenie w boinc a tam wiatrak lubi dac sie we znaki więc roznica zapewne będzie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi Accelero Extreme mają wysłać w środę, więc myślę że do piątku będę miał, z tym że jeszcze grafa z gwarancji nie wróciła xD.

a grafe powercolor uznal w ogole ?? . tak z ciekawosci gdzie ta grafe wysylales do producenta czy tam gdzie zakupiles ja , pytam bo tez mam powercolora i w razie czego bede wiedzial co robic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szlak mnie chce trafic ja kwidze te braki i niedorobki w ATI CC , cholera jak uruchomic Video Converter ??

mam 2 Windowsy 7 32 i 64 bitowy w starym 32bitowym mam dostep do Video Convertera

w x64 w zakladce gdzie powinien byc znajduje sie tylko ''ptaszek'' Enable Acceleration.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

i jak ktos juz zamowil z angela .pl chlodzenie zalmana na nasze radki ?? , ja zamowilem mysle ze we wtorek bede mial jak zamontuje dam znac jak to wszystko dziala , troche bawie sie w liczenie w boinc a tam wiatrak lubi dac sie we znaki więc roznica zapewne będzie :)

Ja zamawiałem, w piątek niby wysłali (a po drodze kilka razy termin dostawy zmieniali, ale to szczegół :angry: ), więc może dziś założę na "Radosława".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ludziska co wy zrobiliscie z tym Threadem ???

Czlek szuka pomocy a to wy-gdyby-wania

porownujac do jakosci forum z przed 2 lat to tragedia

a pomyslec ze to bylo kiedys forum glownie technologiczne pelne zapalencow

R.i.P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mario2K - na pclabie też wątpię by Ci pomogli. Nie każdy się bawi w konwersję filmów - to raz, po drugie - niekoniecznie przy wsparciu karty graficznej...

:)

Przynajmniej poruszylem dosc ciekawy i odpowiedni problem jak na tego typu Threada

a nie pogaduszki przekupek na konskim targu :/

kupcie co macie kupic i zacznijcie sie dzielic konkretnymi informacjami z uzytkowania ,

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja zamawiałem, w piątek niby wysłali (a po drodze kilka razy termin dostawy zmieniali, ale to szczegół :angry: ), więc może dziś założę na "Radosława".

a może trzeba było poczekać na to

http://translate.google.com/translate?js=y&prev=_t&hl=pl&ie=UTF-8&layout=1&eotf=1&u=http%3A%2F%2Fwww.hkepc.com%2F5094&sl=zh-CN&tl=pl

w dystrybucji w niedalekiej przyszłości za tydzień powinienem mieć jak nie zawalą w Hong Kongu

Edytowane przez Maxforce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Google Tłumacz

w dystrybucji w niedalekiej przyszłości za tydzień powinienem mieć jak nie zawalą w Hong Kongu

Tempy z GF wyglądają świetnie... Pozostaje kwestia ceny B-)

Jako rdzeń żądny władzy

translator rulez :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Przynajmniej poruszylem dosc ciekawy i odpowiedni problem jak na tego typu Threada

a nie pogaduszki przekupek na konskim targu :/

kupcie co macie kupic i zacznijcie sie dzielic konkretnymi informacjami z uzytkowania ,

Jeśli Ci nie odpowiada temat - nie musisz zaglądać :) Kupione już jest, ale nie mam kiedy założyć Zalmana. Porównam z referentem i Setsugenem.

Google Tłumacz

Zobaczę jak Zalman będzie się sprawował, jak będzie źle, to "pomyślimy"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to ja za to zdam relacje na szybkiego z dzialania (a raczej nie działania zalmana) zakupione chlodzonko z angeli , wszystko fajnie przesylka szybka , wczoraj wieczorem wzialem sie za mocowanie wszystkiego zajelo mi to ok 2 godzin tak naprawde ze wszystkim , podczas skrecania wszystkiego do kupy przrzyłem szok , , tam gdzie sa 4 srubki trzymajace sie rdzenia jedna ni cholery nie da sie zskrecic , jest jakas krzywa i tyle nie skrece jej i koniec , na szybkiego mysle ze przylega ok zamontuje do kompa , zamontowalem temperatura w idle w gpuz memio 3 pokazuje 80 stopni na 5 sekund w ruch furmark i 110 stopni , i zabawe zakończylem karte wyjalem z kompa i sobie lezy obok , a ja jestem na ta chwile bez kompa praktycznie , taka firma jak zalman i taki blad jakas masakra poprostu , nie wiem co teraz zrobie odsyłac bede albo urzadzenie , albo niech dośla mi srubke z zakretka mocującą rdzen , nawet pewnie tego nigdzie kupic nie idzie , jestem bardzo zawiedziony zakupem tyle powiem , i przestrzegam innych ze może byc podobny problem u innych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niema to jak konkretna informacja z użytkowania :wink:

Są pewne przesłanki (przekładające się na brak czasu) z powodu których nie założyłem jeszcze Zalmana. Kolejny malkontent ? <_< Mam screeny z wynikami Setsugena i referencyjnego chłodzenia... A z Zalmanem widzę może być "ciekawie" - teraz mniej mnie dziwią komentarze na Neweggu.

Edytowane przez Colin_MC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szczerze nie probowalem , dzisiaj po pracy zobacze co sie da z tym zrobic a zaraz bede dzwonil do angeli , i ciekawe co z tym zrobia bede informowal jak cos

musze do nich wysłac śrubke , to dopiero mi odeślą , masakra , poki co na razie jestem ładnie mówiac udupiony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musze do nich wysłac śrubke , to dopiero mi odeślą , masakra , poki co na razie jestem ładnie mówiac udupiony

zwroc im wszystko wp****u na niezgodnosc towaru z umowa i zazadaj zwrotu pieniedzy + zwrotu za wysylke, a zalmana sobie juz teraz zamow gdzie indziej jezeli tak sobie poczynaja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niema to jak konkretna informacja z użytkowania :wink:

@ Mario2k

A w jakiej zakładce powinno się to znajdować bo oblukałem całe CCC i nic nie znalazłem takiego?

ATI CCC Pomiedzy zakladka Video a ATI Overdrive powinna byc zakladka Video Converter

( musisz miec zainstalowane : 10-6_vista_win7_32-64_xcode.exe )

bardzo pomocne darmowe narzedzie , mozna znajomym/rodzince w ciagu zaledwie 15 minut przerobic godzine materialu HD 1080p

do formatu mpeg/DVD

Jako ze posiadam kamorder HD bardzo potrzebuje tej opcji , obecnie moge konwerterowac tylko pliki .wmv

reszty poprostu Video Converter nie rozpoznaje :/ dodam ze w starym systemie rozpoznawal prawie wszystko . dziwne nieprawdaz ?

Nieprawdopodobne jest ze na 3 forach ktore przeglada jakies 500/600 uzytkownikow kart ATI z rodziny 5xxx nikt nie posiada zadnej wiedzy na ten temat

widac cuda sie zdazaja , albo swiat sie cofa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a possales avivo video converter?

update:

Avivo Video Converter*

*Avivo Video Converter will only work

with HD 2000, HD 3000, and HD4000 series products

pewnie znowu cos spaprali skoro na starszych grafach dziala

btw dziwna akcja... dzisiaj possalem i zainstalowalme sterowniki 10.6, ale juz zniknely ze stronki ati :x

Edytowane przez kkNd!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Avivo Video Converter*

*Avivo Video Converter will only work

with HD 2000, HD 3000, and HD4000 series products

Wiem o tym od dawna ze oficjalnie nie powinno smigac na HD5000 series

ale jak juz kilkukrotnie pisalem mozna odpalic Video Convertera na kartach 5xxx

ATI cos niedorobilo w najnowszych sterownikach bo jakies 6 tygodni temu na starszych sterach Video Converter ATI smigal mi az milo

ofiecjalnie nie powinien dzialac ,Cuda nie tylko u NVidi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z dedykacją dla "stękających" ,

Zalman założony. Furmark - Extreme burning mode przy minimalnych obrotach - 70stopni, jakieś 25 stopni w pokoju. Idle 33 stopnie. VRM - poszczególne punkty pomiędzy 65 a 76 stopnie. Jak dla mnie - póki co - git.

A propos "śrubki" - (tej wchodzącej w otwory w płytce drukowanej) u mnie też trochę odstawało chłodzenie od rdzenia, ale dokręciłem ten "wkrętak" jeszcze od góry (od spodu oczywiście wsio z wyczuciem nakrętką zrobione) i się ładnie wyrównało.

Obrazki wrzucę za -dziesiąt minut.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Edytowane przez Colin_MC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi