kwscore Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 dokładnie tak jest widziałem foty więc nie będzie pasował Przymierzam się do zakupu radeona hd5850. Karta będzie działać na sprzęcie z podpisu lecz mam obawy odnośnie zasilacza. Jest to chieftec gps400W i chciałbym dowiedzieć się czy wraz z wymianą karty będę zmuszony do wymiany zasilacza. Nie ukrywam że planuje spore oc karty. Jakieś rady? Na co ew. wymienić zasilacz? 400 trochę mało jeśli chcesz bawić się jeszcze w oc,co do nowego to zależy ile masz na niego siana coś dobrego typu Seasonick/Corsair Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 (edytowane) jakie tempy sa optymalne dla radka 5870 w zakladce VDDCI bo mam kolejno po 20 minutach wygrzewania furmarkiem kolejno 92,99,100,93,78 , karta wykrecona na 926@1300 chlodzenie zalmana , na gpu mam temperature 67 stopni , a vddc to zdaje sie jest sekcja zasilania Edytowane 6 Lipca 2010 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Przy furmarku to jest całkiem nieźle. W grach będziesz miał mniej, więc nie ma co się przejmować. Do pracy 24/7 jednak lepiej nie przekraczać 90oC. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 Prawdopodobnie nie. Z tego co słyszałem, to różnią się wyfrezowaniem pod sekcję zasilania. Zdaje się że tylko blok od koolance jest uniwersalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 6 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2010 A ogarniacie jak wyglada przewodnosc cieplna tych plastrow termoprzewodzacych dodawanych do blokow ek? Az dziwne, ze nawet cpu nie mozna dokladnie wysmarowac... wiadomo - jak ktos ma bloczek wodny to chce tez nalozyc idealna ilosc pasty ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 Zdaje się że tylko blok od koolance jest uniwersalny. Owszem, Aquacomputer też zrobił bloczek uniwersalny. EK tylko pojechało po bandzie :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 jakie tempy sa optymalne dla radka 5870 w zakladce VDDCI bo mam kolejno po 20 minutach wygrzewania furmarkiem kolejno 92,99,100,93,78 , karta wykrecona na 926@1300 chlodzenie zalmana , na gpu mam temperature 67 stopni , a vddc to zdaje sie jest sekcja zasilania Dostałeś już nową śrubkę? :) Jeśli tak , to nawet dość szybko B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) Dostałeś już nową śrubkę? :) Jeśli tak , to nawet dość szybko B-) no wlasnie jeszcze nie dostalem mam dostac jutro pojutrze ale zalozylem to na 2 srubki , i jest wydaje sie ok bo rdzen ma max 70 tylko te vddc ok 100 stopni a to troche duzo chyba , licze boinc ogolnie , to komp dlugo na tym smiga , jakie ty masz temperaturki przy vddc ?? , bo przeciez to jest sekcja zasilania to teoretczynie nic do gadania nie powienien miec rdzen , moze zle przesmarowalem ta sekcje juz sam nie wiem te temperatury przy furmaku i wygrzewaniu ok 20 minut Edytowane 7 Lipca 2010 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 7 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Lipca 2010 (edytowane) To przed moimi różnymi kombinacjami min rpm - czyli 1300obr/min Edytowane 7 Lipca 2010 przez Colin_MC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) czyli bardzo fajnie to u ciebie wyglada , u mnie sie ustatkowalo na poziomie 90 teraz tyle ze za oknem sie zrobilo ok 25 teraz a nie 30 , co i tak nie zmienia faktu ze ja mam za duzo ,u mnie pewnie temperature podnosi na pewno geforce 9600gso bo tuz pod radkiem jest wlasnie geforce odstep miedzy kartami to ledwie pol centymetra okolo Edytowane 8 Lipca 2010 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 8 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 8 Lipca 2010 (edytowane) To przed moimi różnymi kombinacjami a napisz jakie to dokladnie kombinacje bo ja wsumie tez zdjalem to czerwone cudo wydaje mi sie ze lepiej jest bez tego tak naprawde sory za post pod postem ale nie widze gdzie go moge usunac nie ten edytowalem ;) Edytowane 8 Lipca 2010 przez spoxxx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snail Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 pytanie do znawców czy hd5850 podobnie jak hd4850 przy starcie kompa rozpędza wentylator na maksa na chwilę czy odrazu działa tryb 2D i tylko w grach można ją usłyszeć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oliwer21 Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 Rozpędza na maska na chwilkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 To jest forma testu wentylatora że jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Lipca 2010 5870 od sapphire nie rozpedza =] dopiero jak dluzszy czas windy nie ladujemy to wentylator wchodzi na 100% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boxster Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Czy miał ktoś jakieś doświadczenia z R5850 puszczonym na q6600 @~3,6GHz? Zastanawiał się nad zakupem, ale nie wiem, czy procek nie będzie ograniczał mi grafiki... jeśli tak to chyba spojrzę przychylnym okiem na R4890. Z góry dzięki za opinie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 (edytowane) jezeli do tej pory ten q6600 Ci wystarczal, to i po dolozeniu nowej grafy nie spowolni :P wiadomo, zawsze wiecej pkt w 3dmarku bedziesz mial na jakims i7, ale ten tez nie jest zly ;) procesora moze ciut brakowac w takich grach jak bad company 2, crysis czy napoleon: total war, ale wiekszosc powinna smigac okej Edytowane 12 Lipca 2010 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Powerslave Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Nie bedzie ogaraniczal Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ODOO Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Czy miał ktoś jakieś doświadczenia z R5850 puszczonym na q6600 @~3,6GHz? Zastanawiał się nad zakupem, ale nie wiem, czy procek nie będzie ograniczał mi grafiki... jeśli tak to chyba spojrzę przychylnym okiem na R4890. Z góry dzięki za opinie. Z q6600 na 3,6GHz grafa z podpisu śmiga bez żadnych problemów :), żadnego większego ograniczenia w grach przez procka nie zaobserwowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 Czy miał ktoś jakieś doświadczenia z R5850 puszczonym na q6600 @~3,6GHz? Zastanawiał się nad zakupem, ale nie wiem, czy procek nie będzie ograniczał mi grafiki... jeśli tak to chyba spojrzę przychylnym okiem na R4890. Z góry dzięki za opinie. Do 99% gier na 3.0 wystarczy nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2010 ale sa takie perelki jak bad company 2, czy crysis, ktore dopiero przy procku powyzej 4 ghz przestaja przycinac ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Harry Lloyd Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 Tyle że Crysis wykorzystuje tylko dwa rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Lipca 2010 tak jak wiekszosc gier, dlatego do gier ciagle lepiej miec 2 mocne niz 4 slabsze ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam, Zamierzam kupić Radeon HD5870 w grę wchodzą tylko karty referencyjne które się najlepiej podkręcają? PS:Później kupie jakieś inne chłodzenie. Pozdr. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spoxxx Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam, Zamierzam kupić Radeon HD5870 w grę wchodzą tylko karty referencyjne które się najlepiej podkręcają? PS:Później kupie jakieś inne chłodzenie. Pozdr. ja bym chyba polecal powercolora , u mnie po zmianie chlodzenia na zalmana kreci sie na 950@1300 bez podnoszenia napiecia ,wiecej nie proboje bo na razie za oknem jest za goraco Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 14 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Lipca 2010 Witam, Zamierzam kupić Radeon HD5870 w grę wchodzą tylko karty referencyjne które się najlepiej podkręcają? PS:Później kupie jakieś inne chłodzenie. Pozdr. wszystko jedno, zależy od sztuki, bierz najtańszą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zenti Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 Jedyna różnica miedzy wszystkimi referencyjnymi radeonami jest długość gwarancji . Natomiast reszta chłodzenia jest tak sam i różnią się tylko naklejka na obudowie? PS:Opłaca się kupić PowerColor Radeon HD 5870 za 1400zl z Gw 24? PS2:Jakie chłodzenie jest warte uwagi cena/jakość na tego Radeona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Colin_MC Opublikowano 15 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Lipca 2010 1. Nienajgorsza cena, ale chyba wolałbym obecnie GTX470 albo 460+OC 2. Póki co - wiele nie ma. Zalman jest w porządku. Chłodzenie w referentach takie samo, różnica w naklejce, pudełku/wyposażeniu i długości gwarancji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 PS:Opłaca się kupić PowerColor Radeon HD 5870 za 1400zl z Gw 24? Wiesz co to niezgodnosc towaru z umowa? Jezeli nie to przeczytaj przyklejony topic na oslej, a w 1400 powinienes sie wyrobic juz z chlodzeniem :P (najtanszy radek 5870 na skapcu kosztuje 1232 zl) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 16 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2010 Nie kosztuje 1232 zł bo ich nie ma w sklepie. Najtaniej idzie dostać w okolicach 1400 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...