duzii Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Witam! Tak jak w temacie potrzebuję jakiegoś 12 cm wydajnego wentylator do mojego chłodzenia Pentagram Freezone HP-120 ALCu Karakorum.Wentylator który dołącza Pentagram do nich nie jest chyba jakiś bardzo wydajny a do tego nie jest tez cichy.Wentylator będzie kontrolowany przez Scythe Kaze Server 5,25 Black więc dobrze by było żeby miał tak z 1600-2000 RPM.Co proponujecie ? Cena nie gra roli Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Zaden wentylator takich rozmiarów nie będzie cicho pracował przy 1600-2000obr. Moje propozycje to: Scythe S-FLEX 1600 rpm Scythe Gentle Typhoon 120mm 1850 obr./min. Enermax UCMA12 Magma -120mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 (edytowane) Wiem że cicho pracować wtedy już nie będzie ,sam szum powietrza narobi sporo hałasu.Chodzi mi o to aby wentylator przy dużych RPM pracował bardzo wydajnie , a przy 1000-1200 pracował cicho i też wydajnie . Tak raczej u mnie będzie pracować,podczas grania conajmniej to 1600 rpm ( w słuchawkach mi to nie przeszkadza) ale jak siądę wieczorem przy jakimś filmie to tak z 1200 rpm to już max.Czy te wentylator co podałeś są sporo wydajniejsze od tego dołączonego do karakorum ? Brał bym raczej Typhoona.A może coś innego jeszcze proponujecie ? Edytowane 18 Października 2009 przez duzii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pci Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Ten enermax fajnie wygląda, i ma niezłą żywotność jak wypada w porównaniu do Scythe ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 To może taki Scythe Slip Stream 120 mm (1900 obr./min.) Przepływ powietrza imponujące 110 CFM a po skręceniu do około 1000obr praktycznie niesłyszalny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
duzii Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 A jak będzie wyglądać jego wydajność na tych 1000rpm?Czy ten wentylator nadaje się również do pracy w poziomie ? I czy warto go również brać do robienia przewiewu w obudowie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Powinien dać radę. W poziomie lepiej się sprawdzi coś na łożysku kulkowym np Typhoon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...