Skocz do zawartości
macszelag

Wysoka TEMP

Rekomendowane odpowiedzi

ELo mam a 1700+ chodzi na fbs 155 Mhz i temp w stresie 50 stopni

Chlodzenie blok Miko Blac Box blok na karte grafiki zrobiony przezemnie pompa powerhead 802 1200l/h weze 12 mm wew nagrzewnica od zuna.

pojemnik jest jakies 1.5 m nizej niz komp ???

Co moge jeszcze zrobic ???? by tem spadla!!!

THNX poadrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim jadrze ten 1700+? Sprawdz czy dobrze zalozyles bloczek, naloz jakas dobra paste..

Wysoka ta memp. ja na tym co w podpisie mam 50-51 na AC.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

musiałes zwalić coś z montarzem bloku jak napisał Crasher, przy tak małym o/c proca powinien miec maks do 40 stopni. Sprawdz blok i odpowietrzenie układu, moze w chłodnicy masz bąbel powietrz i woda ma problemy z krązeniem ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może źle zamontowałeś jak mówił Crasher bo nie powinieneś mieć tyle ale zresztą co to za temperaturka!! :lol: Ja moim ogrzewam pokój (spox sie sprawdza w zime a w lato :cry: ) mój ma w stresie do 60 stopni i żyje jak narazie bo miłą już kiedyś 66 !!!!!! :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:) Jak wlaczylem wiatrak na 12v na chodnicy to temp spadla do 44 sC

przy fbs 155.

Ale wylo jak nie wiem co

Na 6v temp 48 stopni i cicho

Woda przy 50 stopniach nie osiaba 35 stopni bo nierzylem termometrem do mierzenie temp ciala :) i niec nie wskazal wiec temp wody to mysle 33 stopnie.

Chyba bede musial ina chodnice albo jeszcze wiatraki :(

Moj proc chodzi na vcore 1.6 v defult

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz podlaczylem kaloryfer panelowy wymiary 2m X 1m dolalem wody jest teraz z 7 litrow w ukladzie.

Temp to 45 max woda to 25 stopni ale to i tak duzo co zrobic zeby obnizyc?

Moge jeszcze docisnac blok do proca ale nie wim czy juz wiecej sie da.

Inne osobyna forum maja na takim sprzecie jak ja tylko jeszcze bardziei podkreconym procu 35 stopni max.

Jestem ciekawy jak one to robiz chyba ze maja full wiatrakow i churagan w obudowie ???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje podniesc wyzej pojemnik z pompka bo PH802 ma max. wysokosc podnoszenie slupa 1,7metra a u ciebie jest roznica poziomow 1,5 metra. sadze, ze woda za wolno plynie.

Woda wydaje mi sie ze plynie dobrze i w miare szybko to chyba nie to teraz pompuje na wysokosc 1 m max

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

proponuje podniesc wyzej pojemnik z pompka bo PH802 ma max. wysokosc podnoszenie slupa 1,7metra a u ciebie jest roznica poziomow 1,5 metra. sadze, ze woda za wolno plynie.

Woda wydaje mi sie ze plynie dobrze i w miare szybko to chyba nie to teraz pompuje na wysokosc 1 m max

Niech Ci sie nie wydaje tylko zmierz to.

Najpierw walcz z temperatura wody. Staraj sie zejsc jak najnizej. Przyzwoity wynik to 2-5C ponad powietrze.

Potem mozesz juz tylko poprawiac cos na bloku + ewentualnie mocniejsza pompka, ale masze PH wiec to bez sensu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

teraz temp wody to max 25 stopni a powietrze w pokoju to 21 wiec juz sie lepiej nie da

Blok jest mico bleck box wiec nie wiem chyba dobry :)

Ale jeszcze moge dokrecic moze do proca go mocniej !!!!

THNX

Pozdrawiam

MAC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi