Skocz do zawartości
Pk.Master

Upgrade Biosu, naprawde taka straszna rzecz ?

Rekomendowane odpowiedzi

uuuuu pamietam jak pierwszy raz zflaszowalem se biosa na mobo to tez bylem wydygany na maxa ( w domu było wylaczone wsio oprocz kompa:)

ale dzięki dobrym rada forumowiczów tweaka wsio poszlo git i od tej pory to jest bułka z keczupem dla mnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co flopa urzywacie do falsha ?? jest wolny i zawdony z hadeka flasciach!cie :) szybszy i mniej zawodny :)

Jest coś jeszcze szybszego - HDD

Domikowi chyba właśnie od hdd chodziło :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po co flopa urzywacie do falsha ?? jest wolny i zawdony z hadeka flasciach!cie :) szybszy i mniej zawodny :)

Jest coś jeszcze szybszego - HDD

Domikowi chyba właśnie od hdd chodziło :lol:

No fakt. Ale jak się siedzi cały dzień przed kompem to już widze co innego niż jest napisane.

Ale w zasadzie prędkośc nośnika z którego się flasciach!e nie wiele ma do rzeczy bo i tak nie zostanie nowy bios z taką predkością przetransferowany. W sumie nie ma różnicy czy się flasciach!e z FDD,HDD,CD czy jeszcze czego innego. Fakt że dyskietka jest trochę zawodna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam pytanie: Na płycie L7S7A2 jest wlutowana kośc bios'u co bedzie jak upgrade sie nie powiedzie ???

Stary nie obraź się ale według mnie na L7S7A2 Biosem jest ta kość za ostatnim łączem PCI a ona nie jest lutowana.

Nie obraże się bo jest wlutowana :P

Ale co do pytania jak sie upgrade nie uda to co wtedy ???

W takim razie przepraszam widziałem to mobo tylko przelotem no i został mi w pamięci ten scalak z slotem PCI myslełem że to bios. Ale trzeba przyznać że rozwiązania jest lipne. Jak ktoś zna jakieś plusy lutowania biosu to niech je ujawni bo mnie się wydaje to bardzo dziwne. A tak wogóle to przez za złączem chodziło mi o strone bliżej brzegu a nie środka a tam są dwa układy jeden w gnieździe a drugi wlutowany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hyhy ja mam takie same drgawki :)

Ale jeszcze nigdy a robilem to z 100x nie bylo zonka :P

A ja raz mialem wlasnie na Twojej plycie ;) - robilem chyba z 6ty egzemplarz 75KAV i podczas czytania z dyskietki dyskietka poszla sobie w kosmos :( Bylem zmuszony zrobic reset, bo juz nic nie dalo sie zaladowac ani wrocic do DOSA :( Ale pociesze Cie ;) Ten Soltek ( i pewnie wszystkie Solteki ) ma boot disk - w przypadku bad flashu odpala sie automatycznie i prosi o wsadzienie dyskietki z autoupdatem - ofkoz udalo sie bez problemu, ale od tamtej pory ZAWSZE *.bina odpalam z hdd ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...