Włodi Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Posiadam amplituner Yamaha RX-V359. Jest to amplituner audio-video. Pytanie dlaczego "video" ??? Przecież ampy służą do dźwięku a nie do obrazu. Z tyłu mam chinche (wejścia)'video' (zółte) dla każdego ze źródeł dźwięku a na samym dole jakieś wyjście 'monitor out' w postaci chincha. Po co to wszystko? Przecież dźwiek sie podlacza cyfrowo a obraz do TV przez scarta/hdmi prosto z dvd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 18 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2009 Jak bedziesz mial wiecej niz jedno urzadzenie to zrozumiesz ;) Jak dla mnie chodzi przede wszystkim o prostote polaczen. U mnie w domu jest konsola, DVD, HD-DVD, BluRay, mam tez wyciagniety kabel HDMI do laptopa - wszystko jest podlacone do amplitunera, a ten do TV poprzez HDMI (oczywiscie dzwiek do TV nie idzie, tylko obraz). Dodatkowo, amplituner, poza tym, ze robi za "router", to jeszcze ma wbudowany dobrej jakosci skaler obrazu i jest w stanie podbic sygnal z dowolnego wejscia do rozdzialki 1080p. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Czyli wszystko się podłącza do tych wejść a z 'monitor out' do telewizora tak? I co to daje w sumie? Dalej nie bardzo rozumiem... Nie ma przypadkiem jakichś strat na jakości obrazu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stark Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Mniej kabli przede wszystkim no i wygodę. Zobacz co się dzieje jak masz powiedzmy 5 źródeł obrazu a tylko 3 wejścia w tv. W niektórych amplitunerach ponoć jakość obrazu może się nieco pogorszyć, ale jak to by wyglądało w twoim przypadku to trzeba sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Na takim ampie jak masz to moze sie pogorszyc nawet;) Na dobrym ampie, video jest filtrowane, mamy upscaling ogolnie sa poprawiacze jakosci...szczegolnie jak masz na wejsciu kijowy sygnał, bo jak masz HD z cyfry np to juz raczej nic nie poprawisz:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 No nic dzięki za odpowiedzi. Ja tego i tak nie używam bo mam tylko n'ke podlaczaona prosto do monitora przez hdmi. N-ka ma wbudowany upscaling do rozdzielczosci 1080i wiec spoko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Jak masz jedno urzadzenie to ci to zwisa, jak masz wiecej (dvd, bluray, n, konsola) to podlaczasz sobie wszystko po hdmi do ampli i masz z banki, po jednym kabelku dzwiek i obraz - porzadek, wygoda i jakosc. Poza tym nie wiem jaki skaler jest w dekoderze N, ale w takim Onkyo, jakie mam ja czy costi, siedzi Faroudja wiec nie takie znowu badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodi Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Ja wogole nie mam HDMI w ampie wiec wiecie..;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...