Skocz do zawartości
hector

jaka płyta na kt 400

Rekomendowane odpowiedzi

Myślę o tych tańszych i rozważam MSI Gigabyte i Solteka, co polecacie.

Czy gigabyte GA-7VA rzeczywiście nie ma regulacji mnożnika w biosie.

A może jakaś inna płyta

Tak przy okazji czy Athlon 1,7 XP jest w dalsszym ciągu najlepszy do podkręcania

Pozdrowienia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przy okazji szukania czego dla siebie rozważałem kt400 no najlepsze co mi sie udało znależć w rozsądnej cenie i dobre do kręcenia to : Soltek SL-KT400-A4C Via KT-400

http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=3837

cechy @ :

RedStorm Overclocking, Anti-Burn Shield II

No i cena 340zł robi wrażenie nie ?? kumpel kupił solteka hyba 3 lata temu jak były durony whodziły no i jest naprawde cool kreci durona 800 na 1200 bez wysiłku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na chłodzeniu wodnym albo azotem. mój D 800 przy fsb 133 czyli przy 1066 zaczyna sypać błędami, max stabilnie to 1000 MHz (może ze 1020 by poszedł ale się nie rozdrabniałem).

lepszy byłby abit kd7 ale kosztuje pewnie więcej niż ten soltek. ale ma na pewno więcej opcji abicik posiada, i ogólnych i do o/c.

ale to twój wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli wybierać między tymi dwoma to jestem za Soltekiem-)) jednak nie ma on sieciówki a jeśli Ci na niej zależy to proponuję to co sam właśnie zamówiłem:czyli ABITA KD7 za 400zł.W testach wydajnościowych bije ona tego Solteka...

...no chyba,że nie uzbierasz kasy to zastanów się nad EPOX'em 8K9AL za 360zł.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie GA-7VAX ?

bo abit ma wieksze mozliowsci krecenia :)

z reszta, na temat tych plyt bylo w <span style="color:red;">[ciach!]</span> na forum, takze poszukaj troche to nie boli :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że nudzę ale jak jest z regulacja napięcia Ramu na Ga 7v****

Czy jest jakaś różnica w tym względzie między ga-7va i ga-7vax,

w newsach piszą że jest regulacja a na strinie giga byta że nie ma

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sorry że nudzę ale jak jest z regulacja napięcia Ramu na Ga 7v****

Czy jest jakaś różnica w tym względzie między ga-7va i ga-7vax,  

w newsach piszą że jest regulacja a na strinie giga byta że nie ma

Nie ma różnicy, ale bierz ga-7vax jak już. Napięcie dla ramu możesz podnieść do 2.8V.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie GA-7VAX ?

Właśnie?

Do kręcanie jest spoko (patrz podpis), wersja 7VA niema regulacji mnożnikiem,ale 7VAX i inne mają.Spoko płyta jak na KT400.

Dobry do kręcenia to jest właśnie ten ABIT KD7 -)) w dodatku tańszy od GA-7VAX -bynajmniej w moim mieście...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie GA-7VAX ?

Właśnie?

Do kręcanie jest spoko (patrz podpis), wersja 7VA niema regulacji mnożnikiem,ale 7VAX i inne mają.Spoko płyta jak na KT400.

Dobry do kręcenia to jest właśnie ten ABIT KD7 -)) w dodatku tańszy od GA-7VAX -bynajmniej w moim mieście...

Nie nie :!: Jeste lepszy :lol: Gigabyte dobre :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A dlaczego nie GA-7VAX ?
Właśnie?

Nie nie

Looknij na poniższy test:

http://www.digital-daily.com/motherboard/v...dup/index16.htm

...ten GA przegrywa z ABITEM prawie we wszystkich benchmarkach-))) nawet Soltek 75FRV daje mu rady!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

widzisz, to zależy.....widziałem juztesty na www.in4.pl i na www.benchmark.pl gdzie gigabyte okazało się najlepsze :)

W pierwszym teście nie było konfrontacji z Abitem KD7,a w drugim ten wynik zostałe osiągnięty dzięki TOP PERFORMANCE,a o MENUSOFT3 w przypadku ABITA nic nie napisali.

Patrząc na to obiektywnie jestem pewien,że gdybyś miał przed sobą GA-7VAX i ABITA KD7 to więcej frajdy w @ i większe przetaktowania osiągniesz na ABICIE... :P

... jednak takie podawanie linków,która lepsza nie ma sensu.Popatrz na to obiektywnie!

Pozdr. :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co za dyskusja

zaden GB ,ani MSI nie ma podejscia do KD7,a to dlatego ze to najlepsza plyta na kt400

jedyny znosny GB to ten na NB AMD761 i z raidem ,ale pewnie tez tylko dobrze wyglada,bo czy XP 0.13 na tym pojdzie??

jezeli tak to jedyny GB jaki mi odpowiada,jezeli nie to wcale sie nie dziwie,bo to GB ,a nie Abit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to obiektywnie jestem pewien,że gdybyś miał przed sobą GA-7VAX i ABITA KD7 to więcej frajdy w @ i większe przetaktowania osiągniesz na ABICIE...

Tu siezgodze bo faktycznie do @ jest lepszy abit :)

... jednak takie podawanie linków,która lepsza nie ma sensu.Popatrz na to obiektywnie!

Masz racje.Patrze obiektywnie bo mam tą płyte główną i jestem zadowolony :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Patrząc na to obiektywnie jestem pewien,że gdybyś miał przed sobą GA-7VAX i ABITA KD7 to więcej frajdy w @ i większe przetaktowania osiągniesz na ABICIE...

Skoro mowisz o czyms co masz to prakycznie nie ma sil zebys byl boiektywny , tak ludzka psychika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skoro mowisz o czyms co masz to prakycznie nie ma sil zebys byl boiektywny , tak ludzka psychika.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KD7 i nic innego!

Jeszcze KD7E :P.
KD7-E to na kt333 ,a to nie ten temat (przy czym KD7-E to tylko do o/c bym polecil,bo wyposazenia zadnego nie ma,a roznica tylko 20-30pln)

KD7-e ma NB KT400 zato cos przycieli w SB i musieli dac nazwe KT333.

dlatego roznicy nie ma zadnej...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

KD7 i nic innego!

Jeszcze KD7E :P.
KD7-E to na kt333 ,a to nie ten temat (przy czym KD7-E to tylko do o/c bym polecil,bo wyposazenia zadnego nie ma,a roznica tylko 20-30pln)

KD7-e ma NB KT400 zato cos przycieli w SB i musieli dac nazwe KT333.

dlatego roznicy nie ma zadnej...

skoro ma agp4x to jest na kt333ce ,bo to to samo co kt400,tylko bez agp8x

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...