gaz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Obecne ceny ~ Abit KD7 - 390zl Abit NF7 v2.0 - 420zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 mam takiego epoxa i jest naprawde QL, narazie mnie ogranicza chlodzenie i ram :( tylu opcji do O/C jeszcze nie widzialem. za takie puieniadze mobo jest bezkonkurencyjne.Bo jeszcze abita nie miałeś w łapach :wink: A może jakiś mały teścik co więcej wytrzyma abit na kt333 czy twój epox. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 znam goscia ktory mial kx7-333 i bardzo dobra plyta to byla, mocne fsb wytrzymywala, tyle ze jak wlozyl t-breda...........plyta zaczela wariowac...mial jebniety egzemplarz i odeslal na gwaracje i dostal KD7 :] :] :] :] :] sam mam epoxa 8k9al i na moje za 350zl to to jest najlpesza plyta na kt400 P.S mnoznik na nim jest odblokowany chyba do 15x albo wyzej....nie testowalem a na kd7 jest do 22,5x ale 22,5x to sie raczej nikomu nie przyda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ale generalnie chipset to oczywiscie obsluzy,nawet kt133 obsluguje kt133 ma fsb oficjalnie do112 MHz a na 133 to jeszcze nikt jej nie puścił na rozsądnym chłodzeniu. KT133A ma fsb do 150 i obsłuży antki 0.13. :) a nawet niekażda płyta na kt133a obsłuży. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BRANDI Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 znam goscia ktory mial kx7-333 i bardzo dobra plyta to byla, mocne fsb wytrzymywala, tyle ze jak wlozyl t-breda...........plyta zaczela wariowac...mial jebniety egzemplarz i odeslal na gwaracje i dostal KD7 :] :] :] :] :] sam mam epoxa 8k9al i na moje za 350zl to to jest najlpesza plyta na kt400 P.S mnoznik na nim jest odblokowany chyba do 15x albo wyzej....nie testowalem a na kd7 jest do 22,5x ale 22,5x to sie raczej nikomu nie przyda W cenie do 350zł to Twój epox nie ma sobie równych wśród KT400... Jednak obiektywnie patrząc i śledząc poczynania zachodnich servisów to KD7 jest nieznacznie wydajniejsza od 8K9AI. :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ale generalnie chipset to oczywiscie obsluzy,nawet kt133 obsluguje kt133 ma fsb oficjalnie do112 MHz a na 133 to jeszcze nikt jej nie puścił na rozsądnym chłodzeniu. KT133A ma fsb do 150 i obsłuży antki 0.13. :) a nawet niekażda płyta na kt133a obsłuży. ja puscilem kt133 na fsb125 na biosie A9 na seryjnym radiatorze i wiatraku tylko.... pasta posmarowalem a oficjalnie to jest fsb100 ,ale co z tego,skoro XP 0.13 chodzi na tym bez zwiechow i jakichkolwiek problemow,to znaczy ze chipset go obsluzy a o tym ze wszystko zalezy od plyty juz wczesniej pisalem,bo przeciez sa msi i solteki na kt266a ,na ktorych 0.13 nawet nie odpala ,a Epox 8kha+ ma nawet obsuge w biosie do 2600+ ,wiec roznice kolosalne jak na plyty na tym samym chipsecie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 znam goscia ktory mial kx7-333 i bardzo dobra plyta to byla, mocne fsb wytrzymywala, tyle ze jak wlozyl t-breda...........plyta zaczela wariowac...mial jebniety egzemplarz i odeslal na gwaracje i dostal KD7 :] :] :] :] :] sam mam epoxa 8k9al i na moje za 350zl to to jest najlpesza plyta na kt400 P.S mnoznik na nim jest odblokowany chyba do 15x albo wyzej....nie testowalem a na kd7 jest do 22,5x ale 22,5x to sie raczej nikomu nie przyda W cenie do 350zł to Twój epox nie ma sobie równych wśród KT400... Jednak obiektywnie patrząc i śledząc poczynania zachodnich servisów to KD7 jest nieznacznie wydajniejsza od 8K9AI. :P calkowicie sie z wami zgadzam zwlaszcza, ze plyta potaniala do 320zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 masz epoxa to chwalisz epoxa. ciekawe tylko dlaczego jordi przeszedł z epoxa na abita, przecież obie to nforce2. a co ciekawe, on cieszy się z przejścia na abita, widzi różnicę na korzyść abita więc wy, którzy macie i mieliście tylko epoxa wypowiadacie się na temat zupełnie wam nieznany i wychwalacie epoxa jakby to z armo dawali. pogódźcie się że epox robi dobre płyty ale są lepsi i nie zmienicie tego. mógłby ktoś zamknąć te ntemat bo robi się to bez sensu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 ja mam Epoxa,Abita,FICa ,swego czasu chwalilem solteka i shuttle ,ze wzgledu na mozliwosci/cena ,teraz gdy cena jest zblizona to: Abit,Epox.......reszta ,w takiej wlasnie kolejnosci i takim odstepie od siebie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 heh ja mialem solteka SL75-KAV,Shuttle ak32a,atrenda atc-5220 a mam epoxa 8k9al i wszystkie plyty chwalilem za np. soltek: ogromne mozliwosci o/c jak na kt133a(zakupilem ja za 600zl) shuttle ak32a(280zl, ddr&sdr,calkiem niezla wydajnosc,stabilna,i mialem a1700XP@2200XP :]) atrend atc5220(stabilny,jak na tamte czasy nowoczesny(atx) epox8k9al(bardzo duze mozliwosci o/c,dobry lan i muza,stabilny,szybki,taniocha) :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 masz epoxa to chwalisz epoxa. ciekawe tylko dlaczego jordi przeszedł z epoxa na abita, przecież obie to nforce2. a co ciekawe, on cieszy się z przejścia na abita, widzi różnicę na korzyść abita więc wy, którzy macie i mieliście tylko epoxa wypowiadacie się na temat zupełnie wam nieznany i wychwalacie epoxa jakby to z armo dawali. pogódźcie się że epox robi dobre płyty ale są lepsi i nie zmienicie tego. mógłby ktoś zamknąć te ntemat bo robi się to bez sensu. chlopie co ty opowiadasz 8O nie wiem jak inni ale nigdy nie mowilem ze epox jest najlepszy bo tak nie jest abit tez nie jest asus tez nie jest etc. moim zdaniem jest tak ze kazdy (prawie :lol: :)) producent ma swoje przyslowiowe 5 min i nie ma tak ze dany prod bedzie the best all the time Przykladowo na dzien dzisiejszy najlepszy bedzie np.: EPoX a jutro Asus czy Abit itd. itp. Moim zdaniem na dzien dzisiejszy najlepsza propozycja jesli chodzi o mobo na nf2 to Abit NF7-S albo wlasnie 8RDA3+ i tyle. Co do zmiany epoxa na abita przez jordiego jedyna roznica miedzy tymi plytami to to ze abit ma obsluge pieciobitowego mnoznika (no i moze rev mostka C1 (o ile epox tez nie mial) co da mu nf 2 ultra 400) i nic po za tym wiec jesli chodzi o takie zamiany dla mnie nie ma to sensu chyba ze trafilaby sie okazja to czemu nie mnoznik np.: 20x zawsze sie przyda :twisted: pozdrav Lagier p.s. ciekawe czemu sie tak "bulwersujesz" jak wszyscy tak sie "zachwycaja" epoxem a nie abitem :D :D :D ;) ;) ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeoo_TG Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Oczywiście MSI ewntualnie Gigabyte ale o Solteku zapomnij. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 16 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2003 Oczywiście MSI ewntualnie Gigabyte ale o Solteku zapomnij.juz zostalo ustalone ze najlepszy na kt400 jest Abit KD7 (ale odkrycie) ,a najlepszy stosunek cena jakosc ma Epox 8k9a ,wiec nie wyskakuj z MSI lub GB i czytaj poprzednie watki :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 MSI na kt400 odpada, vcore max 1,7v :[ i wogule malo opcji ma :[ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ziober Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Obecne ceny ~ Abit KD7 - 390zl Abit NF7 v2.0 - 420zl czyli masz do wybor najlepszą płytę na kt400 i najlepsza płytę na nForce2 :twisted: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Obecne ceny ~ Abit KD7 - 390zl Abit NF7 v2.0 - 420zl czyli masz do wybor najlepszą płytę na kt400 i najlepsza płytę na nForce2 :twisted: :wink: no czy nf7 bez Sa jest the best to bym nie powiedzial NF7-S to juz mozna polemizowac jednak wyszla konkurencja 8RDA3+ :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Obecne ceny ~ Abit KD7 - 390zl Abit NF7 v2.0 - 420zl czyli masz do wybor najlepszą płytę na kt400 i najlepsza płytę na nForce2 :twisted: :wink: no czy nf7 bez Sa jest the best to bym nie powiedzial NF7-S to juz mozna polemizowac jednak wyszla konkurencja 8RDA3+ :twisted: I zaraz sie na nia rzuci owczym pedem tysiace pseudo overclockerow i znowu bedzie na forum temat 1500 problemow z moim RDA3+. Ja za EPOXA dziekuje, po co to kupowac jak jest ABIT i do tego jest lepszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 A to ze na kt333 (KD7-E), kt400 (KD7) i n-force2 (NF7-S) ABITY rzadza to wogole nie ulega watpliwosci, wystarczy poczytac wypowiedzi osob, ktore sie przesiadly z RDA+ i zrzucic klapki z oczu a wszystko stanie sie jasne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 Obecne ceny ~ Abit KD7 - 390zl Abit NF7 v2.0 - 420zl czyli masz do wybor najlepszą płytę na kt400 i najlepsza płytę na nForce2 :twisted: :wink: no czy nf7 bez Sa jest the best to bym nie powiedzial NF7-S to juz mozna polemizowac jednak wyszla konkurencja 8RDA3+ :twisted: I zaraz sie na nia rzuci owczym pedem tysiace pseudo overclockerow i znowu bedzie na forum temat 1500 problemow z moim RDA3+. Ja za EPOXA dziekuje, po co to kupowac jak jest ABIT i do tego jest lepszy. heh... nie ma to jak dobra wrozka ;) ;) :D A to ze na kt333 (KD7-E), kt400 (KD7) i n-force2 (NF7-S) ABITY rzadza to wogole nie ulega watpliwosci, wystarczy poczytac wypowiedzi osob, ktore sie przesiadly z RDA+ i zrzucic klapki z oczu a wszystko stanie sie jasne. tak sie sklada ze nf7-s jest lepszy od 8rda+ i nikt tego nie ukrywa a bynajmniej ja nowszy mostek, 5ciobitowy mnoznik, SATA etc. (jesli chodzi o wydajnosc to jest ta sama zreszta jak wszystkich no prawie plyt na nf2) :!: Tylko wez pod uwage o ile pozniej wyszedl od 8rda(+) :!: ja mobo na nf2 mialem juz w polowie stycznia a wtedy o abicie to dopiero slychac bylo (a moze nawet i nie) a gdzie tam premiera... etc. gdyby wtedy byl na rynku napewno bym go wzial. Nie rozumiem czemu sie tak "rzucasz" jesli twierdzisz ze nf7-s jest the best to go kupuj (nikt cie nie zmusza do epoxa czy innych firm) a nie najezdzaj na epoxa ktorego zapewne nigdy w rekach nie miales :? nierozumiem dlaczego pochopnie wyciagasz wnioski jesli chodzi o 8rda3+ nie miales mobo paru uzytkownikow forum dopiero ja ma (i sa bardzo zadowoleni nawet jeden porownywal ja z nf7-s i niestety :) :lol: stwierdzil ze jest lepsza ale ja na ten temat sie nie wypowiadam bo nie mialem jej jeszcze u siebie) mowisz ze ludzie maja klapki na oczach jesli chodzi o epoxy ja bym powiedzial to samo o tobie (bez urazy) z ta tylko roznica ze ty masz klapki na oczach jesli chodzi o abita. Nawiazujac do problemow hmmm... z tego co ja wiem to najczestszym problemem byly przegrzewajace sie SB ktore powodwaly rozne konflikty reszta to pojedyncze walniete egzemplarze ktore kazda firma ma. Mowisz ze abit taki idealny heh... tez ma problemy (jak zreszta kazda firma na rynku) np.: z sata na wyzszych fsb i tez trza zakladac dodatkowe chlodzenie na SB jak sie mysli o extreme o/c. Jesli chodzi o czas terazniejszy to jesli mialbym wymieniac mobo to wlasnie wybieralbym miedzy 8rda3+ a nf7-s bo moim zdaniem w tej chwili to najlepsze propozycje na rynku ale nie mowie ze sa "the best all the time" poniewaz "jutro" moze byc inaczej i to abit czy epox moga byc w tyle a ja np.: kupie asusa wiec slowa ze "ze na kt333, i nf2 abity rzadza to nie ulega watpliwosci" sa moim zdaniem grubo przesadzone :!: na kt400 to trza przyznac ze kd7 to chyba najlepsza propozycja opzdrav Lagier a tak apropos 8RDA3+: http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?p=380268#380268 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 KD7-E jest najlepsza do o/c z kt333 ,niestety ubogo wyposazona (co mi akurat nie przeszkadza) wiec smialo mozna powiedziec ze Abit na kt333 rzadzi na kt400 tez na nf2 jeszcze wyjdzie kilka plyt,wiec nic nie mozna powiedziec Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 17 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2003 I co z tego ze RDA+ wyszedl pozniej niz NF7-S? Fakt jest taki ze jest slabszy, zreszta po kiego grzyba sie z nim tak spieszyli? A co do NF7 to go sobie nie kupie bo szkoda mi kasy na zmiane, ktora bedzie widoczna jedynie w drobnej roznicy wynikow w benchmarkach co nie zmienia faktu ze jest to najlepsza plyta pod AMD i watpie zeby EPOX RDA3+ to zmienil (czas pokaze, chociaz watpie zeby pokazalo sie jakies obiektywne porownanie tych dwoch plyt). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lagier Opublikowano 18 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2003 KD7-E jest najlepsza do o/c z kt333 ,niestety ubogo wyposazona (co mi akurat nie przeszkadza) wiec smialo mozna powiedziec ze Abit na kt333 rzadzi na kt400 tez na nf2 jeszcze wyjdzie kilka plyt,wiec nic nie mozna powiedziec o i takie cos mi sie podoba :D :) pozdrovka Lagier I co z tego ze RDA+ wyszedl pozniej niz NF7-S? Fakt jest taki ze jest slabszy, zreszta po kiego grzyba sie z nim tak spieszyli? A co do NF7 to go sobie nie kupie bo szkoda mi kasy na zmiane, ktora bedzie widoczna jedynie w drobnej roznicy wynikow w benchmarkach co nie zmienia faktu ze jest to najlepsza plyta pod AMD i watpie zeby EPOX RDA3+ to zmienil (czas pokaze, chociaz watpie zeby pokazalo sie jakies obiektywne porownanie tych dwoch plyt). widze ze nikt i nic cie juz nie przekona no ale coz to przeciez my posiadacze epoxow mamy klapki na oczach ;) ;) :D ale rozumiem kazdy moze miec swoje zdanie :) pozdrav Lagier Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 znam goscia ktory mial kx7-333 i bardzo dobra plyta to byla, mocne fsb wytrzymywala, tyle ze jak wlozyl t-breda...........plyta zaczela wariowac...mial jebniety egzemplarz i odeslal na gwaracje i dostal KD7 :] :] :] :] :] sam mam epoxa 8k9al i na moje za 350zl to to jest najlpesza plyta na kt400 P.S mnoznik na nim jest odblokowany chyba do 15x albo wyzej....nie testowalem a na kd7 jest do 22,5x ale 22,5x to sie raczej nikomu nie przyda o prostu miał pierwszy rev tej płyty 1.0 który wyszedł w małej ilośći potem były już tylko 1.1 (jak moja) które całkowicie poprawnie t-bredy obsługiwały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Heh...a tu widze, ze Gigabyte wydał jakies nowe płyty na KT400: http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=6059 model GA-7VAX1394 - cena 420 zł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 face lifting ga7-vax polegajacy na dodaniu fire wire. Ja tam mam plytke, ale moze sie ktos na tamta skusi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AMD Rulezz Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Niemiec - to WC u ciebie czeka na instalację jużchyba ponad miesiąc. Założysz kiedyś :?: :) a co do reszty kłótni o firmy to powiem tak: abit robi świetne płyty, obecnie najlepsze. epox też ma świetne płyty ale przy bezpośrednim porównaniu z abitem zawsze minimalnie odstaje. asus z kolei jest skierowany do ludzi, którzy mało kręcą (no może ten na nforce2 ma nieźle ale to wyjątek), gigabajty i msi są niezłe i tańsze, może je się właśnie najbardziej opłaca kupować. ECS ma zawsze jakiś problem, to już taka ich mała tradycja (zwykle pomaga bios ale rónie to bywa). soltek ma ostatnio niezłą płytę na nforce2 ale nie znam tej firmy (słyszałem o takiej ale nie znam recenzji poprzednich modeli) ale nie mam przekonania. mam tego mojego abita i jestem zadowolony i mogę chwalić, nie wypiął się na mnie ani razu, wszystko pomyka, nowe biosy dostępne. wiem że na abicie się nie zawiodę i nie kupię na razie płyty innej firmy żeby się nie nadziać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 Niemiec - to WC u ciebie czeka na instalację jużchyba ponad miesiąc. Założysz kiedyś :?: :) nie boj sie :) minie matura i egzaminy na studia to moze znajde troche czasu z to wreszcie zmontuje, a poki co..... :lol: Nie mozesz wiedziec czy ponad miesiac czy tez krocej bo na forum jestes dopiero 2 tygodnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiemacieK Opublikowano 19 Maja 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Maja 2003 LAGIER-spox, poprostu lubie sie droczyc. Nie twierdze ze EPOX to kiszka bo wszyscy wiedza ze tak nie jest, tylko uwazam ze ABIT robi lepsze plyty no i mam do tej firmy zaufanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...