Skocz do zawartości
Canon10

Problem Z Stronami Internetowymi I Routerem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mój problem polga na tym, iz mam routera dlink dir 615, ustawilem go wydaje mi sie w poprawny sposob, podlaczam go i łacze kablem routera z laptopem i tutaj zaczynaja sie problemy, poniewaz internet teoretycznie jest na komputerze poniewaz jak sprawdzam pingi to wszytsko jest ok, tylko nie otwieraja sie storony internetowe!. Sprawdzałem tez poprzez wpisanie w pasku przegladarki adresu ip jakiejs strony internetowej ale dalej nic.

Tak wiec teoratycznie internet jest ale strony internetowe sie nie wyswietlaja. Propowałem w internet exploer, w operze mozilli i nic. Internet mam od prywatnego dostawcy za pomoca kabla.

Miał ktos z was taki problem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo zła konfiguracja (zablokowany port 80/ogólnie www w ustawieniach routera), albo robactwo na kompie. Zobacz, czy strony nie lecą przez jakieś proxy (ustawienia przeglądarek lub routera).

Wiesz moze gdzie konkretnie ustawia sie ten port 80/www w ustawieniach routera ?

Robactwo na kompie raczej odpada.

zaraz sprobuje przez proxy. Znasz moze jakies dobre proxy alba strone z proxy ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Nie wiem, gdzie się ustawia - co router to inne oprogramowanie.

3. Mówiąc o proxy, miałem na myśli że może masz jakieś ustawione i dlatego nie działają strony. Proxy nie ustawiaj, bo zapewne nic to nie da.

nie mam ustawionego proxy i dalej nie działa. A co do tego portu 80/www to jakies angielskie nazwy albo cos innego gdzie mozna to ustawic ?

Macie jeszcze jakies inne pomysły ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi