Canon10 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Witam, Mój problem polga na tym, iz mam routera dlink dir 615, ustawilem go wydaje mi sie w poprawny sposob, podlaczam go i łacze kablem routera z laptopem i tutaj zaczynaja sie problemy, poniewaz internet teoretycznie jest na komputerze poniewaz jak sprawdzam pingi to wszytsko jest ok, tylko nie otwieraja sie storony internetowe!. Sprawdzałem tez poprzez wpisanie w pasku przegladarki adresu ip jakiejs strony internetowej ale dalej nic. Tak wiec teoratycznie internet jest ale strony internetowe sie nie wyswietlaja. Propowałem w internet exploer, w operze mozilli i nic. Internet mam od prywatnego dostawcy za pomoca kabla. Miał ktos z was taki problem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Albo zła konfiguracja (zablokowany port 80/ogólnie www w ustawieniach routera), albo robactwo na kompie. Zobacz, czy strony nie lecą przez jakieś proxy (ustawienia przeglądarek lub routera). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canon10 Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Albo zła konfiguracja (zablokowany port 80/ogólnie www w ustawieniach routera), albo robactwo na kompie. Zobacz, czy strony nie lecą przez jakieś proxy (ustawienia przeglądarek lub routera). Wiesz moze gdzie konkretnie ustawia sie ten port 80/www w ustawieniach routera ? Robactwo na kompie raczej odpada. zaraz sprobuje przez proxy. Znasz moze jakies dobre proxy alba strone z proxy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 1. Nie wiem, gdzie się ustawia - co router to inne oprogramowanie. 3. Mówiąc o proxy, miałem na myśli że może masz jakieś ustawione i dlatego nie działają strony. Proxy nie ustawiaj, bo zapewne nic to nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Canon10 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 1. Nie wiem, gdzie się ustawia - co router to inne oprogramowanie. 3. Mówiąc o proxy, miałem na myśli że może masz jakieś ustawione i dlatego nie działają strony. Proxy nie ustawiaj, bo zapewne nic to nie da. nie mam ustawionego proxy i dalej nie działa. A co do tego portu 80/www to jakies angielskie nazwy albo cos innego gdzie mozna to ustawic ? Macie jeszcze jakies inne pomysły ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 "port filter" "allow web pages" "allow http access" itp, itd. Sprawdź model sprzętu i szukaj w Necie polskiej instrukcji/opisu konfiguracji. Może jakieś forum typowo o sprzęcie sieciowym. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...