matei Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 (edytowane) Witam! Ostatnio znajomy wrzucił do swojego komputera z E2220, 2GB ram nową grafikę - Palit 9600gt (. Mimo nienajgorszego sprzętu wydajność w wiekowych grach jak Counter Strike: source czy Team Fortress2 (ten sam silnik) była imho żenująca. Cs:s na max detalach w 1280x1024 bez AA i Aniso osiąga jakieś 40fps ze spadkami nawet do 5-10fps. Pomyślałem "heh stary procek... kręcimy!". Z 2.4Ghz podniosłem na 2.7Ghz i wyraźnego skoku nie odnotowałem. Windows dopiero postawiony, sterowniki najnowsze, itp, itd...Na sprzęcie z mojego siga wymienione wcześniej gry w takiej samej rozdziałce i max detalach działają miodnie. Poniżej specyfikacja sprzęciwa: - pentium e2220 (conroe) 2.4@2.7Ghz - Asrock 4CoreDual-SATA2 (straszne dziwadło) - 2x1Gb 533Mhz - Sparkle 9600Gt - http://www.sparkle.com.tw/product_detail.a...&sub_id=292 - Fortron 450W Edytowane 19 Października 2009 przez Frugo3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Jaka była wcześniej grafika (i procesor)? Coś ze stajni ATI może? A jeśli nVidia, to dużo starsza? Czy jest zrobiony należyty porządek ze sterownikami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matei Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Jaka była wcześniej grafika (i procesor)? Coś ze stajni ATI może? A jeśli nVidia, to dużo starsza? Czy jest zrobiony należyty porządek ze sterownikami? Wcześniej był Radeon 9550, sterowniki wywalone i wrzucone najnowsze nvidii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Wywalone, tzn? Po prostu odinstalowane przez "Dodaj/usuń programy", czy też bardziej dogłębnie? Jakby co to tu masz linka do narzędzia wspomagającego czyszczenie : http://downloads.guru3d.com/Guru3D---Drive...p%29_d1655.html pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matei Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Mimo przejechania Driver Sweeperem i ponownym zainstalowaniu driverów sytuacja się nie poprawiła. Może jakiś inny pomysł? Btw właśnie zauważyłem, że ta grafika nie ma zasilania pcie :shock: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senseipl Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 sprawdź czy się nie grzeje nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 1 x PCI Express Graphics slot (@ x4 mode)Może X4 blokuje? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matei Opublikowano 19 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Października 2009 Cholera... przeoczyłem to w specyfikacji płyty. W takim wypadku raczej nie pozostaje nic innego niż wymiana płyty głównej bo szkoda, aby grafika była tak porządnie ograniczana. Nie rozumiem sensu wrzucania pcie@x4 na mobo jako slot gfx. Jednym słowem: kiszka! Dzięki chłopaki! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...