Skocz do zawartości
badman

Hd4870 Fullcover

Rekomendowane odpowiedzi

poszukaj Xspc razer 4870 najtańszy blok będzie + ma trochę miedzi na wierzchu :P

http://www.jab-tech.com/XSPC-Razor-4890-pr-4436.html

Chyba blok od 4890 do 4870 będzie pasować ale nie dam sobie ręki uciąć

Edytowane przez 0M3N

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

poszukaj Xspc razer 4870 najtańszy blok będzie + ma trochę miedzi na wierzchu :P

http://www.jab-tech.com/XSPC-Razor-4890-pr-4436.html

Chyba blok od 4890 do 4870 będzie pasować ale nie dam sobie ręki uciąć

A dlaczego akurat ten? Tylko dlatego, że jest najtańszy? Czy jest też w jakiś sposób lepszy od tych, które podałem? Te dwa z pierwszego postu są dostępne w angeli...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o bloki do wc to wybiera sie według ceny bądz wyglądu :) bloki full cover mają bardzo zbliżoną wydajność (różnice 1-2 stopnie) więcej zależy od chłodnicy oraz przepływu. Według mnie XSPC nie wyglądają źle + są dość tanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperaturki w streisie... generalnie jest ok... ale grzeje się sekcja zasilania karty (tutaj temperaturka z dodatkowym wentylatorek na karcie) - pomimo tego, iż blok ją zakrywa... przez to, że VRM na karcie się tak grzeje - ogrzewana jest też okolica, czyli chipset południowy - przez co temp mobaska jest wysoka... sic! :]

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No też mi się temperaturki nie podobają... Styk zły mówisz? A jakim cudem - bloczek na śruby mocowany. Docisk jest mocny - PCB się lekko wygieło...

X3 720 + Enzotech Sapphire, na płycie głównej bloczki homemade od Hilfinger'a (dwa chipsety + sekcja zasilania), HD4870 + Heatkiller, Laing DDC, Black Water Ultimate 123 + 3x XenCore 120mm

albo masz zły styk sekcji zasilania z blokiem. Do tego powiem Ci że wcale nie masz jakiś super temp na tym bloku. Podobne do arctica accelero s1. Z czego składa sie reszta Twojego układu ??

A możesz mi podesłać swoje temperaturki w idle i w stresie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi