Skocz do zawartości
Kwiecień

Dremel z allegro za 150zł - warto czy nie???

Rekomendowane odpowiedzi

sam sie nad nim zastanawiam :twisted: , gosciu ma jeszce do sprzedania wersje Profesional za 200 pln (cyfrowa i plynna regulacja obrotow), wczoraj pol nocy przesiedzialem w necie nad szukaniem roznic miedzy nimi. Znalzlem dzisiaj tez oferte z Obi i jest u mnie w promocji Multiszlifierka firmy Dornn ( ponoc lepsze niz Toya) z 20 koncowkami za 69,90. Zaraz jadne do Obi i zobacze jak to wyglada, hmm moze kupie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sie nad nim zastanawiam  :twisted: , gosciu ma jeszce do sprzedania wersje Profesional za 200 pln (cyfrowa i plynna regulacja obrotow), wczoraj pol nocy przesiedzialem w necie nad szukaniem roznic miedzy nimi. Znalzlem dzisiaj tez oferte z Obi i jest u mnie w promocji Multiszlifierka firmy Dornn ( ponoc lepsze niz Toya) z 20 koncowkami za 69,90. Zaraz jadne do Obi i zobacze jak to wyglada, hmm moze kupie :)

No to obadaj i daj znac co i jak. Jak zjaram TOye to moze Dornna kupie :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sie nad nim zastanawiam  :twisted: , gosciu ma jeszce do sprzedania wersje Profesional za 200 pln (cyfrowa i plynna regulacja obrotow), wczoraj pol nocy przesiedzialem w necie nad szukaniem roznic miedzy nimi. Znalzlem dzisiaj tez oferte z Obi i jest u mnie w promocji Multiszlifierka firmy Dornn ( ponoc lepsze niz Toya) z 20 koncowkami za 69,90. Zaraz jadne do Obi i zobacze jak to wyglada, hmm moze kupie :)

No to obadaj i daj znac co i jak. Jak zjaram TOye to moze Dornna kupie :D

no to przed chwilka przytargalem to do domu :mrgreen:

w zestawie jest 20 czesci, ma moc 135W i plynny zakres regulacji obrotow od 10 do 33 tys. cena 69,95pln

PS

na razie to tylko noz mamie naostrzylem :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest orginalny Dremel tylko podrobka

btw orginalny Dremel jest TYLKO czarny !!

podobnie jak 90% wiertarkek BOSCHA tylko zielone, reszta czyli 10% czarne ktore sa profesjonalne . w normalnych sklepach praktycznie niedostepne tylko w sklepach firmwych

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sam sie nad nim zastanawiam  :twisted: , gosciu ma jeszce do sprzedania wersje Profesional za 200 pln (cyfrowa i plynna regulacja obrotow), wczoraj pol nocy przesiedzialem w necie nad szukaniem roznic miedzy nimi. Znalzlem dzisiaj tez oferte z Obi i jest u mnie w promocji Multiszlifierka firmy Dornn ( ponoc lepsze niz Toya) z 20 koncowkami za 69,90. Zaraz jadne do Obi i zobacze jak to wyglada, hmm moze kupie :)

Nieqpuj, niewarto...

Spaliłem go 2 razy, 1 wytrzymał ok 1m blachy, po naprawie 15cm...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A toto jest coś warte????http://allegro.pl/show_item.php?item=12949698

No kurde przeciez to TOYA, wiec co sie glupio pytasz?

Gosc ma drozej niz sa po marketach, wiec sie nie opyla!

Ale mam taka w wersji walizkowej i jest bardzo dobra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aktualnie w OBI mozna nabyc cos takiego:

Dołączona grafika

osobiscie nie mialem tego w reku i nie wiem jak sie sprawuje,

ale wyglada dosc ladnie :)

arthx

Przeczytaj co wyżej napisałem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nieqpuj, niewarto...

Spaliłem go 2 razy, 1 wytrzymał ok 1m blachy, po naprawie 15cm...

hmm w tym tygodniu bede robil radiatory miedziane to sie przekonam co to jest warte :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja mam takie cudo i chwale sobie. tylko te koncowki sa do d. idz sobie qpic od razu jakies inne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A toto jest coś warte????http://allegro.pl/show_item.php?item=12949698

No kurde przeciez to TOYA, wiec co sie glupio pytasz?

Gosc ma drozej niz sa po marketach, wiec sie nie opyla!

Ale mam taka w wersji walizkowej i jest bardzo dobra.

Też ją mam w wersji walizkowej. Jedyne koncówki,które się sprawdzają w 100% to: tarcze (liche ale tną), i te dwie diamentowe końcówki (ta okragla i ten szpic).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest orginalny Dremel tylko podrobka

btw orginalny Dremel jest TYLKO czarny !!

podobnie jak 90% wiertarkek  BOSCHA tylko zielone, reszta czyli 10% czarne ktore sa profesjonalne . w normalnych sklepach praktycznie niedostepne tylko w sklepach firmwych

Przegladam sobie to forum i co raz spotykam sie z "inteligentna"

wypowiedzia osoby nie majacej pojecia o sprawie, w ktorej zabiera

glos (nie ze sam jestem nieomylny, czasami lepiej 2x zastanowic sie

nim cokolwiek zostanie napisane).

Faktycznie ten Dremel odbiega nieco wygladem od oryginalu.

Mozliwe iz jest to jego starsza wersja, musisz zapytac sie o to osobe,

ktora sprzedaje to urzadzenie.

Nie zgodze sie ze SNAP'em co do wiertarek BOSCHA. Home sa koloru

zielonego a Professional granatowego ( ewentualnie ciemno niebieski )

lecz nie czarne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lecz nie czarne!

To teraz "ynteligenciaku" przeczytaj co napisal gosc, ktorego krytykujesz:

podobnie jak 90% wiertarkek BOSCHA tylko zielone, reszta czyli 10% czarne ktore sa profesjonalne . w normalnych sklepach praktycznie niedostepne tylko w sklepach firmwych

Zycze powodzenia w dalszych probach krytyki innych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lecz nie czarne!

To teraz "ynteligenciaku" przeczytaj co napisal gosc, ktorego krytykujesz:

Zycze powodzenia w dalszych probach krytyki innych.

Jakby to powiedziec przeczytaj to ponownie ze zrozumieniem.

Wiertarki BOSCHA sa zielone albo granatowe nie ma czarnych.

Wiec nie rozumiem ^n o co Tobie sie rozchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze w Zielonej Gorze nie spotkalem narazie nigdzie dremela ani czegos podobnego i wpadlem na pomysl zakupu samych tarcz dentystycznych do ciecia (kumpla ojciec ma hurtownie to nie bedzie problemu ;) ) i zastosowania ich w mojej wiertarce. Mam boscha z mikroprocesorowa regulacja obrotow od 300 do 2600 obrotow.

Czy to wogule zadziala ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze w Zielonej Gorze nie spotkalem narazie nigdzie dremela ani czegos podobnego i wpadlem na pomysl zakupu samych tarcz dentystycznych do ciecia (kumpla ojciec ma hurtownie to nie bedzie problemu ;) ) i zastosowania ich w mojej wiertarce. Mam boscha z mikroprocesorowa regulacja obrotow od 300 do 2600 obrotow.

Czy to wogule zadziala ??

Zadzialac zadziala, ale z takimi obrotami nic nie zdzialasz :D :lol:

TOYA ma cos okolo 15000 rpm :)

Wiec sorry, ale to glupi pomysl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Reed

Nio w sumie tak myslalem...

Ale zapytac warto...

Musze jeszcze troche poszukac tego dremela.

Niestety w Zielonej nie ma zadnego marketu budowlanego typu Obi , Praktiker itd..

Jest tylko Nomi a tam jak bylem nic nie bylo takiego ...

Chyba ze w supermarketach typu Auchan czy tesco bedzie ale tam wole nie kupowac :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzieki Reed

[....] :(

Hmmm.............

Chyba chodzilo o SpiderMANa 8O :o

8)

HEHEHE

Reed musze sie ogolic na lyso i machnac tatuazyk na plerach jak twoj - bedziemy bracia syjamscy :) ;) :lol:

Tiaaa 8) :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Reed musze sie ogolic na lyso i machnac tatuazyk na plerach jak twoj - bedziemy bracia syjamscy :) ;) :lol:

Taaa ale takiego motyla to bedziesz miał ciężko się dorobić :wink:

Mam Toye i sobie chwale, za takie pieniądze niema nic lepszego, tylko trzeba pilnować żeby się nieprzegrzewała.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi