bodex Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ja uwarzam ze sie oplaca :) Ale i tak najlebsza jest HILTI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deczklav Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zamiast qpowac TOYE albo inny shit ktoory siądzie po kilku dniach moze lepiej zaopatrzyc się w sprzęt bardziej wytrzymały i znanych firm :?: http://www.tools.com.pl/ferm.htm 169 zeta, firma dosyc znana... 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Utek Opublikowano 8 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2003 w obi czy czymś takim kupiłem (3 miechy temu) identyczny dremel jak toya (nazwany TIP) tyle że z kopmpletem tarczy i temu podobnych za 100 zl same tarcze do ciecia są raczej średnie ale 3 wyciąłem otwór w boku na plexe 2 dziury na wiatraki no i plexe tym wyżynałem nie jedą, a tarcz dają 10 :P ddo tego bardzo dużo różnych ściernych i temu podobnych plus dają wężyk że nei podłącza się tarcz bezpośrednio do dremla co bardzo ułatwia manewrowanie w trudych warunkach. w dodatku dużo tym tne i jescze działa ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaveBlade Opublikowano 9 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2003 w obi czy czymś takim kupiłem (3 miechy temu) identyczny dremel jak toya (nazwany TIP) tyle że z kopmpletem tarczy i temu podobnych za 100 zl same tarcze do ciecia są raczej średnie ale 3 wyciąłem otwór w boku na plexe 2 dziury na wiatraki no i plexe tym wyżynałem nie jedą, a tarcz dają 10 :P ddo tego bardzo dużo różnych ściernych i temu podobnych plus dają wężyk że nei podłącza się tarcz bezpośrednio do dremla co bardzo ułatwia manewrowanie w trudych warunkach. w dodatku dużo tym tne i jescze działa ;P tesh mam tipa ale ty przepłaciłes bo ja kupiłem u ruskiego za 80 zł :P ale wszytskie tarcze mi poszły... a jedna zrobiła mi cudna rysę na monitorze... w tym sklepie www.narzedzia.sel.pl to w jakiej kategorii mam szukac... bo albo jestem ślepy albo są tam tylko tarcze do szlifierek kątowych..?? 8O Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthx Opublikowano 10 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2003 szukaj w: ELEKTRONARZEDZIA >>> PROXXON MIKRO-ELEKTRONARZĘDZIA PRECYZYJNE >>> MATERIAŁY EKSPLOATACYJNE arthx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bito Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Witam, troche podciagne temat :P Chce zakupic multiszlifierke...zapewne niejeden z Was korzysta z ktorej z tych: http://allegro.pl/show_item.php?item=70979782 Budget http://allegro.pl/show_item.php?item=70845348 Einhell Z kosztami przesylki wychodzi 96zl...bardzjej przkonuje mnie Einhell 2 lata gwarancji i w pracy uzywam sprzetu tej firmy i jest dobry...moze ktos wie cos na temat tych multiszlifierek??? Z góry dzieki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 firma einhell jest dobra ale jak narzędzia to orginały... mój tata sprzedaje elektronarzędzia, i widział jak w hurtowni kolesie przyklejają na niego naklejki einhella :lol: osobiście mam ferma już sporo nim zrobilem na dremla nie nażekam ale akcesoria dołączone do niego to tragedia... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Ja mam z castotramy za 125zł z przewodem giętki B) Nawet fajnie tnie ale chyba tarczki i freski najlepirj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tau Opublikowano 4 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2005 Mi sie cos wydaje ze te wszystkie dremlo podobne maszynki sa takie same. Wie ktos moze gdzie mozna kupic takie same sztyfty diamentowe jak do nich daja? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RONIN3579 Opublikowano 5 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2005 LINK Albo w tym samym sklepie co kupiłeś... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 14 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2005 Pewnie kupie sobie tego FERMa z allegro. Tylko jesli koncowki sa tragiczne, to gdzie sie zaopatrzyc w lepsze? Oryginalne od Dremela kosztuja wiecej niz ten ferm, poza tym nie wiem czy beda pasowaly : ( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 18 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2005 Wie ktoś ile jest warte "cuś" sprzedawane w Carrefourach pod nazwą multiszlifierką firmy Pegasus za zawrotne 30zł(tarczki w komplecie)??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Madness Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 Od tego pegasusa to z daleka. Silniczek od jakiegoś samochodziku na baterie a wrzeciono po 5min wibruje pracy tak że od trzymania tego szkliwo na zębach pęka. Miałem z tym doczynienia przez chwilę i odradzam. Ciąć tym można tylko cienkie i słabe plastiki, pleksa czy metal to jest całkowite tabu dla tego czegoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Warg Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 to pegazusowate COŚ z kerfura potrafi się zacinać przy wierceniu otworów o średnicy 1mm w laminacie :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 19 Listopada 2005 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2005 (edytowane) szkoda... bo planuje moda (nie robie a planuje i $$$ zbieram) a dla mnie wycięcie okna za pomocą ręcznej piłki do metalu to wyższa szkoła jazdy :-| chyba je oleje Edytowane 19 Listopada 2005 przez Bobslej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 6 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2005 To jak, oplaca sie kupowac cos takiego: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=74585571 ? I czy od razu inwestowac do tego w dodatkowe tarcze? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly86 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Archeolodzy :?: :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 7 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2005 Archeolodzy :?: :blink:Bo? Temat jest już nie aktualny i miał założyć nowy? Ja kupiłem tego FERMa, na innej aukcji kilka dni temu. Jakość wykonania mnie zaskoczyła, materiał jakim jest pokryta multiszlifierka to coś jak na myszkach Logitecha i jak na orginalnym DREMELu. Drgania są mardzo słabe, wałek drgał bardzo, potem się dowiedziałem że trzeba go ułożyć w wyprostowanej pozycji i załączyć na max obrotach na 10 minut- pomogło. Walizka tandetna- plastikowa, końcówki raczej ok, z wyjątkiem tych do cięcia ofc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 końcówki raczej ok, z wyjątkiem tych do cięcia ofc.Co z nimi nie tak? Łamią się czy zbyt szybko zużywają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fifka Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 Mam ferma. Tarcze szybko sie zuzywaja, pozatym wszystko super. Wczoraj wierciłem nim w układach scalonych (na breloczek;D ). polecam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quarantino Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 arch- mam identycznego dremla fajnie się tym tnie ale akcesoria są do bani :mur: już zepsułem węża przedłużającego i zniszczyłem główki które trzymają tarcze (śrubki sie złamały :/ ) i teraz myśle nad zakupem nowych "główek" http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75768280 stosował ktoś tą jedynke do dremla ferma? bedzie pasować? nie jest zagruba? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 8 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2005 http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75768280 stosował ktoś tą jedynke do dremla ferma? bedzie pasować? nie jest zagruba? Mam identyczną w komplecie z moim Dremelem. Pasuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Mam pytanie do uzytkowników FERM'a. Czy wam też grzeje sie on w miejscu pokazanym na rysunku??? Zaniepokoiło mnie to ponieważ miejsce to jest mocno ciepłe już po chwili pracy. Mam nadzieję tylko, że tak ma być i moje obawy są bezpodstawne <_< Ogólnie ze sprzętu jestem bardzo zadowolony i polecam go!!! Ponieważ czeka mnie dużo cięcia od razu do niego dokupiłem kilka zbrojonych tarcz, bo te w zestawie szybko się zużywają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Morf Opublikowano 10 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2005 Ja mam b. podobnego einhell'a 135 i wiadomo troszeczkę się grzeje ale niezbyt mocno. Może ciąłeś coś za twardego i szlifierka nie wyrabiała ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 (edytowane) Dziś do mnie prszyszła paczka z FERM 135W i 40 końcówek, kupiłem z gwarancją nowiutką za 55zł z licytacji, uważam ze fartem, JESTEM BARDZO ZADOWOLONY, obroty regulowane od 15000 do 35000/min marian193 @ U mnie się niegrzeje :D:D:D:D Edytowane 11 Grudnia 2005 przez wirion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian193 Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 U mnie się niegrzeje :D:D:D:D Może dlatego ze masz słabszy model :D ja am 160W :lol: i w sumie jak pisałem wcześniej też jestem zadowolony- tylko tak dla pewności pytam o to nagrzewanie bo ja kupiłem go bez gwarancji :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 11 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2005 możliwe że od mocy to zalezy, no ale masz bez gwary, nic nigdy niewiadomo :D:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 Czy do chinskiego dremela typu Einhell mozna podlaczyc zwykle wiertla do wiertarki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanathea Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 jak ma wymieniane glowice - masz w zestawie te glowice to czemu nie Ja jestem szczesliwym posiadaczem Kinzo 140W + akcesoria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 30 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2006 A ja TOYki :P Do moich prac i wystarcza i jeszcze trochę. Kupiłem w TESCO za 60zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...