slawekkkkkkk Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Witam Własnie odebrałem nową jednostkę ze sklepu. chciałbym zainstalować system. Nigdy nie instalowałem systemu ale mniej wiecej wiem co i jak... Chodzi mi tylko o to jak w biosie zmienic żeby system startował z płyty. Jestem w biosie Sata 1 to dysk, sata 2 do dvd CO zrobić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Otworzyc instrukcje obsługi na stronie z konfiguracją biosu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekkkkkkk Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 wiem ze pytanie jest banalnie proste.... A mozesz podac linka do jakiejs instrukcji po kolei co robic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Sądze ze łatwiej będzie jednak Tobie sięgnąc do pudełka po płycie głównej i podać sobie instrukcje obsługi. Nie mam zamiaru zgadywac jaką masz płyte główną z czyim biosem i w jakiej wersji. Pewnie i tak masz boot menu pod któryms klawiszem i nei ma potrzeby nawet wchodzenia do biosu. Edytowane 20 Października 2009 przez SGJ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekkkkkkk Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 (edytowane) Płyta Asus P7P55D juz szukam w instrukcji która jest po angielsku :-) Jest dział BIOSU I instalacji systemu niestety kipeski jestem z angielszczyzny... :rolleyes: Edytowane 20 Października 2009 przez slawekkkkkkk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matthaios84 Opublikowano 20 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Października 2009 Spróbuj podczas włączania komputera naciskać F8, powinno wyskoczyć takie niebieskie menu z wyborem urządzeń do uruchamiania, wybierz napęd DVD. Możesz też w BIOS'ie zmienić kolejność bootowania. Wejdź do BIOS'u (najprawdopodobniej trzeba nacisnąć "Del" podczas uruchamiania komputera), następnie wejdź w zakładkę "Boot", a następnie w pierwszą opcję u góry "Boot Device Priority". Tam na pierwszym miejscu ustaw DVD, na drugim dysk twardy. Naciskasz F10 i Enter. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekkkkkkk Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 Kurcze mieli mi dys podzielic na partycje i nie podzielili. Mozna to zrobić jakoś po zainstalowaniu systemu? czy trzeba na nowo go instalowac? jakim programem najprosciej ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aquarium Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 XP nie da rady z poziomu systemu. Vista owszem. Do dzielenia darmowy Gparted albo komercyjny Acronis... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawekkkkkkk Opublikowano 23 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2009 XP nie da rady z poziomu systemu. Vista owszem. Do dzielenia darmowy Gparted albo komercyjny Acronis... no własnie viste instaluje :-) czyli sciagam Gparted i sobie podziele bez problemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...