Skocz do zawartości
Maniacz

Ramy 1600mhz Ustawiają Się Na Dużo Mniej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Otóz kupiłem całkiem niedawno nowy komputer, między innymi pamięci patriota gaming series ddr3 1600mhz amd black edition, które są osadzone w płycie asus m4a77td-pro. Otóż problem polega na tym, że te pamięci są ustawione na bardzo niskich taktowaniach. Everest pokazuje tak:

@ 533 MHz 7-7-7-20 (CL-RCD-RP-RAS) / 27-59-4-8-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

@ 457 MHz 6-6-6-18 (CL-RCD-RP-RAS) / 24-51-4-7-4-4 (RC-RFC-RRD-WR-WTR-RTP)

Co mam zrobić, żeby ustawić je normalnie na 1600mhz? Bo powinienem odczuć kopa po zmianie taktowania. Z góry dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz źle ustawiony Dzielnik procesor:pamięci. Najprawdopodobniej Twoje mobo nie obsługuje 1600mhz bez o/c

I co zrobić z tym fantem? Jak to przestawić? Wybaczcie, ale to można powiedzieć 'pierwszy mój' komputer, i nie jestem obeznany, bo w siostry kompie nigdy nic nie grzebałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem program od amd podany w tym artykule:

http://pclab.pl/art36299-2.html

ale tak jak jest ten przycisk na drugim zdjęciu "AMD black edition memory profile" w zakładce memory, to ja mam wszystko, oprócz tego właśnie przycisku. Mam procesor black edition phenoma II 720, więc nie wiem o co chodzi, a wiem że można wtedy pobrać gotowe ustawienia dla pamięci i problem z głowy.

@ustawiłem timingi na takie, dobre są?

post-175520-1256151829_thumb.jpg

Edytowane przez Maniacz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi